Clio RS 172 PH1 by Houly

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Re: Clio RS 172 PH1 by Houly

Odgovor Napisal/-a Houly »

Shusuglao napisal/-a:dober šank 8)
Oldičen! :D Res paše. ni preveč navzven pa tud tko je top :D Sam morš v živo vidt, bolš zgleda 8)

Po 3 mescih je dans prišlo tudi olje. Kao specialne zadeve in jih noben nima več, razen seveda en in edin dobavitelj, katerega se je čakalo 3 mesece. Lol. Bojim se, da je notri natankan 5w-40 in etiketa prelimana. Bomo videli čez 2k km ko bo servis, ali ko pridejo še drugi bonbončki ;) (mishimoto pa to da boš veseu shus :D)

Slika
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
grega_1416v
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a grega_1416v »

Ko vidim, da kdo tako lepo skrbi za tako redke avte mi je kar toplo pri srci... no homo, ampak ti clioti so tako redki, da imajo prou dušo... že ko ga pogledam pa nimam športnega (nažalost 1,4) kar malo sanjam o tem da zberem tam ene 7-9.000€ da grem v avstrijo ali nemčijo ponj... sem na bmw meetu v SG srečal enega z PH1 172... res čudovit avto... vbistvu sem vanj zagledan že ene 2leti usaj, vsak dan gledam po netu kaj se prodaja kej...drugače pa tale elf ta športn maš u lecleru :) sem včeraj videl
Clio 2.0 16v 182 Cup -Arctic blue

Yes, its riddled with faults, yes it is badly made and a bit menthal, but none of this matters... for one very good reason... It makes you feel.... HAPPY - Jeremy Clarkson
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Lol double post. Bom pripopal sliko avta :D

Slika
Zadnjič spremenil Houly, dne 07 Avg 2017, 16:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Houly napisal/-a:
grega_1416v napisal/-a:Ko vidim, da kdo tako lepo skrbi za tako redke avte mi je kar toplo pri srci... no homo, ampak ti clioti so tako redki, da imajo prou dušo... že ko ga pogledam pa nimam športnega (nažalost 1,4) kar malo sanjam o tem da zberem tam ene 7-9.000€ da grem v avstrijo ali nemčijo ponj... sem na bmw meetu v SG srečal enega z PH1 172... res čudovit avto... vbistvu sem vanj zagledan že ene 2leti usaj, vsak dan gledam po netu kaj se prodaja kej...drugače pa tale elf ta športn maš u lecleru :) sem včeraj videl
Se trudimo ^^! Glede na stanje, se ga trudim čim bolj ˝mint˝ narest, ter po svojem okusu... Kar se da sploh popravit, ker je tok vsak drugi del nedobavljiv in si odvisen od razbitih (ki jih pri nas ni, yolo),ter angležev ki imajo vse, kar je pa tok spet tombola. Glej spojler kakšen so mi poslal :D Strah me je druge reči kuput od njih :D Redkost pa ja.. :D
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

No, da dam malo updejta kaj se dogaja z raketo.

Polovica stvari je prišla yaaay :D Torej mocalov 10 vrstični hladilnik, pa catch can, ter števec. Vzel sem ga od VDO, saj se mi zdi da za temperaturo nerabim čudo tehnike sistema kot smo v drugem topicu diskutirali. Čakam še nosilec za števec (atm. gre na armaturko, levo od volana, razen če nekje staknem za na stebriček nosilec samo za 1 števec), pa od mishimoto-ta Sandwich plate.. Kak je sexy... Potlej pa gumitehna pa spet cevke rezat pa štukat :D Ker so za tist meter izoliranih hotli občutno preveč denerja. *sigh*

Slika

Prav tako sem podrl spredaj odbijač, ker sem hotel popravit tist *gape* med odbijačem in spredno masko. Zgroženo sem ugotovil, da je bil avto spredaj zadet (sicer ne drastično ampak ***** no *kao mint*), in je bilo tako kot zavore preveč težko poklepat. Posledično odbijač striže in na vsakem koncu imaš luknjo. Zelo moteče. Extremno moteče grrrrrr.

Slika
Slika

Sedaj pa občutlivejši topic:

Ko je bil odbijač dol, sem izkoristil šanso ter si naredil šablono za sprednji splitter. Kar je na sliki je res grobi grobi osnutek. Spredaj bo 2cm krajši, ker sem tega odtrgal že na dvorišču :D Bo pa Pritjen spodaj na odbijač (ker je odbijačmalo bogi že je odlična platforma za luknje vrtat :D), ter za 2 nosilnima palčkama, na vsaki strani tablice 1. Gotta get that aero hehe. Narejen je iz kartona, naslednji teden (če bo sreča) gremo na črno pleksi steklo, nakoncu ko bo pa šablona u piko, grem pa na karbon. Iz karbona bo napacan v CDT group v kropi, že zmenjeno! :D

Na sliki vidiš moj ciničen smeh, ker smo v tistem trenutku vsi vedeli, da bo to grozno :D in tudi je haha.

Slika

Več pa sledi ko pride še ostala roba in se začne čez vikend kej doktorirat :D Lp.
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

tisti luft na odbijaču pod lučjo je serijski, tako da se ne preveč sekirat, zdaj se folk na glavo postavlja ker ima megane par mm lufta na blatniku, takrat pa ni nihče jokal zaradi te zeavajoče luknje. drugi časi zgleda :D

pluga pa še ne bom komentiral, me zanima kaj bo na koncu nastalo :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Za pozim bo super :)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Shusuglao napisal/-a:tisti luft na odbijaču pod lučjo je serijski, tako da se ne preveč sekirat, zdaj se folk na glavo postavlja ker ima megane par mm lufta na blatniku, takrat pa ni nihče jokal zaradi te zeavajoče luknje. drugi časi zgleda :D

pluga pa še ne bom komentiral, me zanima kaj bo na koncu nastalo :mrgreen:
Se sekiram ker me neizmerno živcira :D Hja mene tudi haha. Če bo tko kot sem si zamislil bo top!
a_sist napisal/-a:Za pozim bo super :)
Dobro, da so ceste splužene :lol: :lol: S tem še do glavne ceste nisem prišel tako da bo zabavno :D

Update/help: Akumulator se mora prestavit, nažalost v prtljažnik. Hotel sem kupit Odyssey Extreme Racing 25 / PC680 in dat pod sedež, nakar dobim mail, da to pa nebo držal za vsakdanjo uporabo *sigh* . Tako da če kdo ve kje dobit kaki kit da je plug/play za v prtljažnik bi bil hvaležen. Štrom je moja slabost meh, in bi se rad čim manj ukvarjal s tem.
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Glede akumulatorja probaj, bi znalo zadostovati, samo pazit moras, da nimas vseh porabnikov na gas... pozimi, pa prenosen starter v prtlazniku za vsak slucaj - ce bos sel pluzt.
Slika
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Cr00k napisal/-a:Glede akumulatorja probaj, bi znalo zadostovati, samo pazit moras, da nimas vseh porabnikov na gas... pozimi, pa prenosen starter v prtlazniku za vsak slucaj - ce bos sel pluzt.
Problem tega je, da bi moral odstranit sedež da bi z boosterjem prišel zraven :D nažalost... Gre se mi tak samo zaradi velikosti. Oddissey je dost majhen da se stlači noter. Običnega pa smao v prtljažnik..
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Pa je prišel še zadnji del sestavljanke :D Sedaj pa samo še čakat na dopust, zadevo podret, fitinge+cevke pa smo pripravljeni na kak trackday! ^^

Slika
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

26.10. nas gre ene par na redbullring, lah se verjetno se prijavis :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Pa je prišla.. Zadnja.. Nova.. Loputa.. Cele.. Evrope.. ***** ji materna!! Za ceno le-te, dobiš že drug avto ampak nebomo diskutirali :D Če to nebo rešilo obratov.. Se samo še obesim. Avto je trenutno v neuporabi, ker se prestavlja akumulator, potlej prestavitev filtra... Veliko se dogaja :D

Slika
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

No akumulator se je prestavil! Sedaj je akumulator treba samo še zapret aka. sfabrikirat ohišje, nato pa prestavit filter, ter sfabrikirat nosilce za catch-can. Potlej gre gor nova loputa, dalje pa hladilec olja.

Slika
Slika
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
smukc

Odgovor Napisal/-a smukc »

Oil catch can lahko kvečjem prinese kaj slabega kot dobrega... olni hlapi kvečjem pomagajo cilindrom-batom pri tesnenju plus dodatno mažejo nevem pa če imajo sploh kak negativn pliv :wink:
Odgovori