Clio RS 172 PH1 by Houly

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Clio RS 172 PH1 by Houly

Odgovor Napisal/-a Houly »

No pa odpiram še jaz svojo temo, da ne smetim po nepotrebnem okoli po forumu :D

Torej avto sem kupil ko je imel 224k km, sedaj gremo proti 240k in do sedaj brez pritožb (razen stroškov seveda, bog pomagaj). Ko ga pohodiš avto gre, kako se ustaviš je pa od dneva odvisno :D Namreč pot so mi križala razna bosanska dela, bo več spodaj razloženo :D Pa kar začnimo.

Slika

Avto je že, ko sem ga kupil imel gewinde, ter menjane odmične gredi za schrick-ove. Seveda rabi še remap ampak to se še ni zgodilo. Prvi ˝mod˝, ki sem ga scmaril, so bili powerlex inserti v zgornji nosilec, in dogbone. Za razliko od ostalih, pri meni vibraciji ni in sem nasplošno zelo zadovoljen. Motor ostane pri miru in se ne goni okoli kot pri navadnem nosilcu. Same pohvale/priporočam.

Slika
Slika

Pred tem sem nabavil še koloteke ker je bil avto prej brez zaradi drzanja v le-te, ko si volan do konca zavil... Pa zima pred vrati in je bilo obvezno xd Seveda sem dobil samo levega, ker desnih ni več na zalogi/izven produkcije. Tako da se to še vedno išče :D

Slika

Zavore naj bi bile gor neke sportske, čeprav si se ustavil tako, kot moje kolo po klancu dol. bolj težko. Posledično sm nabavil EBC narezane/navrtane diske+yellowstuff ploščice+Goodridge zavorne cevi, ter dirkalno zavorno ATE.

Slika
Slika

Zadeva je super, lahko za zmontirat. Je treba prva dva križišča mal prej zabremzat, ker še ni temperature in ne prime skor nič, ko pa se ogrejejo je pa bomba. So pa bila potlej bosanska dela, in prikazovanje marije pred ovinki... Zamenjal sem cevi, se vozim 2 dni okrog, na avtocesti posveti lučka za ročno. Se zapeljem pred naključen merkur, gledam po internetu, da to posveti če je premalo zavorne (kako če je 2 dni nazaj blo vse nanovo pomenjano???). Pridem domov in opazim kapljice pod kolesom.. Kolo dol in glej ga zlomka! Cel kolotek od zavorne, cela čeljust od zavorne ugh. Puno govna. In strokovna ugotovitev!

Slika

Zgleda se je enemu od prejšnjih lastnikov odtrgal nipl za odzračevanje. Ker je ravno nakazoval otrokom v afriko denar, mu ni ostalo 2€ (cena novega), da bi kupil novega in to popravil. Slednji je noter zabil prevelik vijak, ki je zaradi zamenjanih zavornih cevi (posledično večja sila) začel spuščat in vse je šlo u p****. Rešitev je bila nova čeljust. YAY :mad: :mad:

Prilagam slikico kako zavore sedaj zgledajo spredaj levo/desno. Zadaj se mi ni dalo podirat.

Slika
Slika

Časa za poštrihat čeljust nisem imel, se mi pa bolj dopade srebrna.. Tako,da je v planu vse čeljusti barvat na srebrno in ne rumeno.

Potem omenimo tiste probleme z vrtljaji. http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 25&t=47540 . Piše to vse tuki, ampak bom vseeno omenil. Neenakomeren prosti tek, ko si pohodil sklopko so šli obrati gor etc. Menjano:
-Motorček prostega teka
-tesnila sesal. kolektorja
-tesnilo lopute
-menjan potenciometer na loputi (REŠITEV)

Tukaj pohvalim remont kranj za hitro diagnozo in rešitev problema. Avto sedaj dela kot mora, se je pa potenciometer uničil zaradi slabe lopute, katero bo v prihodnosti potrebno zamenjati (407€). Slaba, slaba..

Pa nebomo sedaj depresivni, bomo rajši ko bo plača :drinking:

Za letno obutev sem izbral Pirelli P Zero Nero GT 16˝. Najboljša guma, kar sem jih kdaj imel na avtomobilu, toplo priporočam. Se drži ko lepilo. Za dobro ceno seveda.

Slika

Potlej sem si pa omislil še tisti dvojni spojler ˝katerga so imelo neki dolgočasni clioti˝ :lol: Seveda sem fehtal naključne ljudi po FB grupah, če bi bil kdo pripravljen poslat v slovenijo. In se je končno našel en anglež, ki mi ga je prodal za 100€ (vključno s poštnino, ki je bila 66€ o.o). Seveda je bil spojler ob prihodu v takem stanju, da nimam besed. Pobarvan s tisto črno, debelo zaščitno barvo ki izgleda kot katran (nevem imena kriza vem), luč sem ˝odvijačil˝, d anebo kdo triggered, in je šla po delčkih. šobe za pranje šipe ni bilo, tako, da upam, da od drugih paše (da so iste). Po 14 dneh kitanja in šmirglanja, je zadeva sedaj v špric kitu pripravljena za barvanje! končno. Omenim še, da sem pokasiral 2x odlomljen vijak, in sem moral menjati te medeninaste inserte, da se sploh lahko prišravfa na avto -.-˝

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Bo kmalu :D

Tudi pod havbo sem se malo igral. Pobarval pokrov na črno, spoliral (neki po bosansko, treba popravt) zaščitno železo od fuel raila, prav tako sesalni kolektor. Na novo pobarval tiste 3 črtice, ter spolirla napis renault sport. Od angležov sem nabavil tudi aluminjasto zaščito za akumulator. Vsaj meni lepše izgleda. Posodice za zavorno pa to sem malo prebrisal, rabim še novo temperaturno zaščito, da bo lepo črna in ne napol gnila in rjava kot je sedaj.

Slika

No za sedaj je to to fantje in dekleta :D

Naročen imam še od whitelin-a rarb pa K&N filter, tako da drug teden upam da se zmontira (če pride do takrat seveda). V planu je pa še:

-Popravt pragove, so pokrivljeni in gnili
-popravit voznikova vrata, se lušči lak zgoraj
-Prodat feltne in nabavt rota grid (so mi lepše)
-Powerflex puše za povsod kjer jih še ni
-remap
-ITB-je na črno (upam, močno upam)
-nov volan, ta se že preveč lušči in drsi ko je vroče
-Nova sprednja sedeža (po ovinkih te preveč meče levo-desno in je gadno)
-Zadnje sedeže vn, lepo prevleko od K-teca in 4 točkovni pas
-Nova loputa :'(
-angel eyes obične za spredaj. (ja furi, ker lepo zgleda (meni), sveti pa tud 3x bolje kot obične)
-zatemnitev šip komplet
-Dobiti še desni kolotek za spredaj
-hladilni za olje+števci pa to.

Se bo topic še dopolnjeval! :D lP.
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
zigs

Re: Clio RS 172 PH1 by Houly

Odgovor Napisal/-a zigs »

Neki mi ni jasn, sej ko si menju zavorne cevke si mogu preluftat sistem. Pol si ze vidu tist vijak, mogoce ga je pa zlomu ta k ti je cevke menjal.
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Menjal sem sam, vijak sem videl. Uporabljam pa aparat aka. sem si ga izposodil in ni bilo treba šravfat niplov preč, tako, da nisem vedel, da bo spustilo.
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

lepo da si predstavil petardo, plani so zanimivi
aja pa jaz nisem opazil, da bi se morale zavore kaj segreti, da dobro primejo, meni že v štartu dobro grabijo

slike si s stacionarnim telefonom delal? :mrgreen: :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
bam.

Odgovor Napisal/-a bam. »

super.. manjka takih homemade mechanic tem tuki gor. praviš da boš šipe temnil allaround? tud sprednje? kako boš pa s policaji reševal zadeve?
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Dobro leti po grobniku... 25.6. imamo 50% popust :)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Malo smo se šli peljat na Ljubelj, pa je fuknilo dol objemko od manšete zzz˝ Preveč leti čez ovinke :D Ustavili smo se komej, bremze so se pokadile (zaradi masti manšete), tako, da dodajam v opis potrebnih del montažo gasilnega aparata :D Spet... Nato smo leteli v kranj k Avtodeli Pintar, kjer smo za đabe dobili odvečne paketke oriđinal masti za manšete :D Slednjo smo potlej nafilali in šli dalje... V merkur po objemke. Seveda nismo vedeli točne dimenzije in pokupili polovico stalaže. Za ziher je za ziher :D

Slika
Shusuglao napisal/-a:lepo da si predstavil petardo, plani so zanimivi
aja pa jaz nisem opazil, da bi se morale zavore kaj segreti, da dobro primejo, meni že v štartu dobro grabijo
slike si s stacionarnim telefonom delal? :mrgreen: :mrgreen:
Res. Prvih 200 metrov je kar tko tko :D Nimam ideje zakaj haha. In ne, xperia z2 z zapacano lečo :D
bam. napisal/-a:super.. manjka takih homemade mechanic tem tuki gor. praviš da boš šipe temnil allaround? tud sprednje? kako boš pa s policaji reševal zadeve?
Ja v planu so vse ja, nekje tam 30-40%. Za policaje pa še nevem. Se bomo potlej ubadali s tem.
a_sist napisal/-a:Dobro leti po grobniku... 25.6. imamo 50% popust :)

:D :D :D Nevem pe, če bo vse zrihtano do takrat tako kot hočem. +popust je za člane? Nisem član xD
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Bali

Odgovor Napisal/-a Bali »

Lepo skrbiš za njega!! Škoda, da je malo takšnih kot ti.. :wink:
bam.

Bos ta vikend kej na avto tuning show pred planet tuš?
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

Bali napisal/-a:Lepo skrbiš za njega!! Škoda, da je malo takšnih kot ti.. :wink:
Se trudim kakor se le da :s Po mojih podatkih, jih je v Sloveniji samo še 8.. Tako, da treba merkat in negovat ^^ Sploh pa mi je sanjski avto tako da itak :D
bam. napisal/-a:Bos ta vikend kej na avto tuning show pred planet tuš?
Ja se bom oglasil v soboto definitivno. Ampak bo parkiran nekje na samem, zunaj.. Da nebo prask od vrat pa take fore :D
Clio 172 ph 1 woohooo
bam.

Jaz bom svojo Campusko mel notr na eventu.. Verjetn jo bom prjavu na merjenje izpuha :) tko da ce bos kej okol skakal pocukaj za rokav.
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

bam. napisal/-a:Jaz bom svojo Campusko mel notr na eventu.. Verjetn jo bom prjavu na merjenje izpuha :) tko da ce bos kej okol skakal pocukaj za rokav.
Uff :D Bom potlej raje parkiral v garažo, pa se oglasi mimo :D Bom prinesel camp stolček sabo in tam meditiral, da nebo kdo slikal brez dovoljenja :D :D Če te najdem usekamo debato!
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

ma dvomim da jih je samo 8, ker vem jaz (čisto slučajno, ni da sem kdaj raziskoval) za 5 titanium, enga oranžnega, 2 PB, enga odyssey, enga sunflower, pa še kašnega bi našel, če fajn pomislim :) jih je pa vsekakor malo... kje lahko dobiš te podatke kolko jih je? Obstaja to pri nas?
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

furi napisal/-a:ma dvomim da jih je samo 8, ker vem jaz (čisto slučajno, ni da sem kdaj raziskoval) za 5 titanium, enga oranžnega, 2 PB, enga odyssey, enga sunflower, pa še kašnega bi našel, če fajn pomislim :) jih je pa vsekakor malo... kje lahko dobiš te podatke kolko jih je? Obstaja to pri nas?
https://podatki.gov.si/dataset/rezultat ... rnih-vozil" onclick="window.open(this.href);return false;

Tleke si potegneš dol poročilo kolk jih je blo registriranih, letos 8. Kar je pa ostalih pa so ˝Garage queen˝, se pa tok ne šteje in vseeno če jih lastnik zapali. Lp
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
Houly
Moderator

No danes je prišel težko pričakovan Whiteline RARB, ter K&N filter. Tleke vidiš RARB in vse njegove komponente, filter je pa samo v škatli, ker tak vsi vemo kakšen je. Filter sem si na petrolu zmontiral medtem, ko sem tankal bencin, RARB pa čaka na vikend :D Če mi kakšni taspodni kaj ne sunejo, glede na količino železja :lol:

Slika
Slika

EDIT:

Tuning show Kranj v soboto. Lastnik naj pobarva nanovo letvice in pošle PM za kako pivo, LP.

Slika
Clio 172 ph 1 woohooo
Odgovori