Clio 2.0 16v l2ooo

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
al€x
Kraj: izola

Re: Clio 2.0 16v l2000

Odgovor Napisal/-a al€x »

franko napisal/-a:
al€x napisal/-a:Pozdrav :)
No učeraj prišel set konusnega tesnila tko da zdej se čaka na vikend da se zmontira... Informativno sem uprašau na renaultu kolko bi prišel novi števec hahaha pa mi reče tip ja tam neke okoli 800€ bi se vrteli..naj kr tam ostane :wink:
Danes pa prišla ponudba o nastavljivih Apex-ih da bi ga še dol spustu.
Kolega mi jih daja za 400€ še z 6 mesecu garancije in vso potrebno dokumentacijo za homologirat.
Zelo mamljiva ponudba tko da u kratkem upm da se sam sebe prepričam pa jih kupim :)
Če že misliš toliko vlagati v podvozje raje poglej za čem boljšim :wink:
Sem slišau kar dosti čez Apex-e , pa vendar se najde tudi dosti uporabnikou ki pa jih zagovarjajo. Res da so daleč za Eibach ampak cenovno po moje da nudijo dovolj za normalno uporabo :wink:
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

to je tisti ki se je prodajal na avto mik?
Uporabniški avatar
al€x

kleva napisal/-a:to je tisti ki se je prodajal na avto mik?
Jap prodajal se je 1 leto :wink:
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

ja ki sem ga jaz neki gledal ko se je še prodajal pa je bil videt kr bogi :S
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

za števc lahko zložiš samo elektroniko v obstoječega, in ohraniš iste podlage. Takrat mi ni delal potovalni računalnik, pa še kilometri so bol realni xD še vedno mi pa laže obratomer in hitrost :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
al€x

jurko napisal/-a:za števc lahko zložiš samo elektroniko v obstoječega, in ohraniš iste podlage. Takrat mi ni delal potovalni računalnik, pa še kilometri so bol realni xD še vedno mi pa laže obratomer in hitrost :D
Aha samo s tem se spremeni samo to da dela use , ampak kaže use narobe :D hmm nisi nekaj dosti razumeu :wink: ...kaj pa če bi samo števce zamenjau začasno, pa dau ta čas števec od rs-a popravit (če se bo dalo)? Bi delalo z števcem od 1.6 16v, al bi kazalo narobe km/h in rpm? :roll:
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

malo angleške strani obrneš. na njihovih števcih so milje in km...bi prav kul izpadlo :D pa rabljeni se kar veliko prodajajo...:)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
jurko

al€x napisal/-a:
jurko napisal/-a:za števc lahko zložiš samo elektroniko v obstoječega, in ohraniš iste podlage. Takrat mi ni delal potovalni računalnik, pa še kilometri so bol realni xD še vedno mi pa laže obratomer in hitrost :D
Aha samo s tem se spremeni samo to da dela use , ampak kaže use narobe :D hmm nisi nekaj dosti razumeu :wink: ...kaj pa če bi samo števce zamenjau začasno, pa dau ta čas števec od rs-a popravit (če se bo dalo)? Bi delalo z števcem od 1.6 16v, al bi kazalo narobe km/h in rpm? :roll:
Zdej nevem a je že prejšni bil original al ne. Ampak, men se je s prejšnim in tem iz megana vrtel na 8000rpm, vendar samo po števcu. Hitrost pa tud laže :) Zdej če imaš števec zunaj lahko poslikaš številke zadaj, pa lahko primerjava, ker mi še zmeri leži na omari :) Po mojem je elektrika ista, spremeni se pa samo skala na števcu, pač da je pri navadnem samo malo bol raztegnjena kot pri RSu :) upam da je razumljivo napisan :mrgreen:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
al€x

jurko napisal/-a:
al€x napisal/-a:
Zdej nevem a je že prejšni bil original al ne. Ampak, men se je s prejšnim in tem iz megana vrtel na 8000rpm, vendar samo po števcu. Hitrost pa tud laže :) Zdej če imaš števec zunaj lahko poslikaš številke zadaj, pa lahko primerjava, ker mi še zmeri leži na omari :) Po mojem je elektrika ista, spremeni se pa samo skala na števcu, pač da je pri navadnem samo malo bol raztegnjena kot pri RSu :) upam da je razumljivo napisan :mrgreen:
Nimam še števca žau zunaj, ampak meni se vrti do 7200rpm :wink: Sej ceu problem je glih v tej skali hitrosti in obratov, zato me zanima al bi kazalo pravilno al ne. Ti bom slikau takoj ko bom vn uzeu. In ker očitno ni blo dovol da sem dau tolko € na motor, mi je danes ko sem se vračau iz službe domou še menjalnik razfukalo :evil: in to ko sem stisnu 2 brzino tko da ni blo nobenih štartou al kaj podobnega. Vso olje mi je vrglo vn, mi je pa čudno da menjalnik po občutku prestavlja lepo, ampak tudi brez sklopke ko je motor užgan in ne ruži in nič kot da bi zlomlo spojno os :roll: .Jutri kličem mehanika pa da se zmenim kako in kaj. Mater mi jih dobro pali tale avtek, ampak ne je...em žive sile pa magari ko bankrotiram in pristanem u idriji z njim :D (malo heca)
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

al€x napisal/-a:... pa magari ko bankrotiram in pristanem u idriji z njim :D (malo heca)
V okolici Idrije so prau fajn ceste ;)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Drgač pa z drugo ni problema zdrobit menjalnika sm ga tud že sam..

Fajn avtek in upam, da bo hmau nehov nagajat in ratov uzgojen, da te bo ubogal. :P
Uporabniški avatar
jurko

no, če boš vzel števc ven, pa pomer kolk je dolga skala :)

Edit.

Ker mam od megana števc še na omari sm ga zdele pomeru. Torej, od rdeče pike do rdeče pike (na obeh straneh isto) je cca. 210mm :)
Slika

Primerjava s skalo od RSa. Poglej koliko je zamaknjena oznaka za 4000rmp in hitrost 140 :)

Slika

In iz tega ugotovimo da je podnožje isto, samo skala je bol raztegnjena. po moji logiki :)
Uporabniški avatar
al€x

iRenault napisal/-a:
al€x napisal/-a:... pa magari ko bankrotiram in pristanem u idriji z njim :D (malo heca)
V okolici Idrije so prau fajn ceste ;)
haha no ko bo use narjeno bom šou tudi malo pogledat druge kraje.Namreč do zdej dlje od kozine še nisem biu z tem avtkom :wink:
Uporabniški avatar
al€x

Storz napisal/-a:Drgač pa z drugo ni problema zdrobit menjalnika sm ga tud že sam..

Fajn avtek in upam, da bo hmau nehov nagajat in ratov uzgojen, da te bo ubogal. :P
Hvala si me potolažu 8) Drugače pa sem z njim do zdej naredu okoli 2000km in spet k mehaniku haha nevem malo mi je že use skupaj smešno.... :roll: Drugače pa hvala :wink:
Uporabniški avatar
al€x

jurko napisal/-a:no, če boš vzel števc ven, pa pomer kolk je dolga skala :)

Edit.

Ker mam od megana števc še na omari sm ga zdele pomeru. Torej, od rdeče pike do rdeče pike (na obeh straneh isto) je cca. 210mm :)
Slika

Primerjava s skalo od RSa. Poglej koliko je zamaknjena oznaka za 4000rmp in hitrost 140 :)

Slika

In iz tega ugotovimo da je podnožje isto, samo skala je bol raztegnjena. po moji logiki :)
Aha zdej mi je pa use jasno 8) .Če bi dau samo podnožje števca na skale od RS-a bi se zavrel do 8k rpm (realno do 7k)kar pomeni da če bi pustu še skalo gor od 1.6 16v bi ti kazalo do 7k rpm kar bi use štimalo.Kolko pa ti laže pri km/h ?
Odgovori