Clio 2.0 16v l2ooo

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
al€x
Kraj: izola

Clio 2.0 16v l2ooo

Odgovor Napisal/-a al€x »

Pozdrav!
Torej od septembra sem lastnik rs-a,l.2000, 169Ps ki mi kar naprej povzroča sive lase :wink: ,ampak kaj čmo avto ima leta in pred tem je bil bol slabo čuvam , pa se zdej to kr pozna. Znižan je z H&R -3 cm in uspredaj ima amortizerje Bilstein (prilepljen na cesto 8) ).Streho in ogledala ma dano v črno mat folijo in premeščeno antenco iz uspredaj nazaj.Ko sem ga kupil je šel takoj k mehaniku v delavnico, namreč avto je baje da ogromno olja pil (prejšnji lastnik je reku da so po njegovo tafloni).Ko je mehanik naredil en malo bol podroben pregled motorja je ugotovil sledeč:
-en nosilec motorja odrtgan, drugi mankal vijak (še dobro da ni motor zbežau iz pod haube :D ) MENJANI
-za pitje olja so bili po njegovem mnenju batni obročki in ne tafloni MENJANI
-ko je šel karter dol je blo sito od pumpe olja skoraj v celoti zapacano z silikonov(očitno so prejšni mehaniki dajali slikon na mesto kupit novega tesnila :? )OČIŠČENO
-narrejen glavni servis
-in ko sem že mislu da je use rešeno, me pokliče in pove da so po njegovem mnenju zviti ventili(glava je bla že delana)NOVI VENTILI IN PUŠE
-ojnični ležaji tudi menjani

O računu ne bom govoril :)

V bodoče še:
-popravilo števca( št.hitrosti ne dela)
-tester pokazau napako sprednjega desnega senzorja ABS
-pred poletjem napolnit in verjetno zavarit cevi od klime (mislim da puščajo prii hladilniku)
-prebarvat sprednji odbijač(vidno na sliki se lušči)
-narediti auspuh (uspodaj je več lonceu kot pa cevi :roll: )
-.....
Še nekaj slik(avto je umazan)
Slika

Slika

Slika
Dobrodošla vsa mnjenja :P
Zadnjič spremenil al€x, dne 02 Avg 2013, 00:29, skupaj popravljeno 5 krat.
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Re: Clio 2.0 16v l2000

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Dobrodošel ;) veliko varnih kilometrou in čim manj okvar :D
Drugač se je pa tale clio prodajal en lep čas in zdaj vidim tudi razlog zakaj...
Po slikah sodeč niti ni videt, da bi bil kaj dol spuščen?
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Lep Clio, lepo da skrbiš zanj kot se zagre. Verjamem pa, da je bil račun ubijalski in da se vprašaš ali je vredno... Če ti vest in denarnica to dopuščata pa go for it :)
Glede števca se niti ne čudim, ker so imeli Clioti kar pogoste napake na notranji elektroniki, tudi meni ni delal celotni števec. Tako da se ti pomoje za prvo silo splača mogoče samo zamenjat z drugim števcem da vidiš ali je napaka v števcu ali v senzorju, glede na to da ti samo hitrost ne deluje.
Aja, pa veliko varnih km ti želim :)

Lp
Uporabniški avatar
Ales112
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Ales112 »

hm, men tut deluje bolj malo spuščen :) feltne se mi ful dopadejo.
se pridružujem prejšnima komentarjema, veliko varnih kilometrou :)
Uporabniški avatar
marex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a marex »

Dobrodošel med Renault privrženci :) Všečen avtek 8)
Zadnjič spremenil marex, dne 09 Jan 2013, 13:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
coupejko
Kraj: Ilirska Bistrica

Odgovor Napisal/-a coupejko »

Pozdravljen :)
veliko varnih kilometrou ,pa za sive lase se ne sekirat :) ko bo clio porihtan ,bo sam še nasmešek med vožnjo 8)
Uporabniški avatar
al€x

hvala usem :P
Glede tega koliko je spuščen , vem zagotovo da je -3cm ker imam papirje in račun od fedrou :wink:

Eno uprašanje , namreč imam doma že en števec mislim da od megana 1.6 16v sport, ampak je hitrost do 240km/h (na rs-ju do 260) in obratomir do 7000rpm (rs do 8000).Kaj če ga priklopim za silo bo delau in kazau točno hitrost in obrate?

Aja glede na to da sem bol old school :wink: in imam strast do avtomobilov se mu ne bom pustu(beri rs-u) in imam cilj da nardim avto brez napak :wink:
Trenutno sem komaj na začetku, ampak z časom bo use se rešlo(upam) :P
ta teden sem naročil na Trgo ABC v Kopru konusno tesnilo pod kolektorjem ki mi pušča, prejšni teden pa je prispela exspanzijska posoda ( 53€ :shock: ) za vodo hladilnika

No še ena jutranja slikca (za kvaliteto se upravičujem-telefon):
Slika
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Zdaj boš vsaj mirno spa,vsal glede motorja. :wink:
Uporabniški avatar
al€x

Tnx :)
žižekrs....upam da bo počasi mir ja vsaj z motorjem :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

A se ne dobi ekspanzijske za nekih 16€ novo, pač ponaredek? Ali je sam za Clio I tko pocen?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
al€x

kmetek napisal/-a:A se ne dobi ekspanzijske za nekih 16€ novo, pač ponaredek? Ali je sam za Clio I tko pocen?
Ne vem, ker sem šel takoj na renault pa naroču.Z temi konkurenčnimi stvarmi nimam nekih dobrih izkušenj :wink: . Ko jih enx začneš dajat gor, jih samo še menjavaš in na koncu ugotoviš da bi dal mal več za original in imeu mir :roll: . No sej kašna malenkost se kupi oid konkurence ampak res malenkost :D
Uporabniški avatar
al€x

Pozdrav :)
No učeraj prišel set konusnega tesnila tko da zdej se čaka na vikend da se zmontira... Informativno sem uprašau na renaultu kolko bi prišel novi števec hahaha pa mi reče tip ja tam neke okoli 800€ bi se vrteli..naj kr tam ostane :wink:
Danes pa prišla ponudba o nastavljivih Apex-ih da bi ga še dol spustu.
Kolega mi jih daja za 400€ še z 6 mesecu garancije in vso potrebno dokumentacijo za homologirat.
Zelo mamljiva ponudba tko da u kratkem upm da se sam sebe prepričam pa jih kupim :)
Zadnjič spremenil al€x, dne 11 Jan 2013, 07:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Kosmac16V
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Kosmac16V »

velik sreče pa velik varnih kilometrov...

je pa to ta, k sm ga še jest imel v planu kupt, pa pol ni finančno šlo skoz...mogoče poveš kolk si pol dal za njega?
Uporabniški avatar
al€x

Kosmac16V napisal/-a:velik sreče pa velik varnih kilometrov...

je pa to ta, k sm ga še jest imel v planu kupt, pa pol ni finančno šlo skoz...mogoče poveš kolk si pol dal za njega?

Tnx :wink: Po dougem pregovarjanju smo se ustavli pri 2.300€ (po moje še preveč ampak ni več spustu jaz sem si ga pa silno želeu) :P
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

al€x napisal/-a:Pozdrav :)
No učeraj prišel set konusnega tesnila tko da zdej se čaka na vikend da se zmontira... Informativno sem uprašau na renaultu kolko bi prišel novi števec hahaha pa mi reče tip ja tam neke okoli 800€ bi se vrteli..naj kr tam ostane :wink:
Danes pa prišla ponudba o nastavljivih Apex-ih da bi ga še dol spustu.
Kolega mi jih daja za 400€ še z 6 mesecu garancije in vso potrebno dokumentacijo za homologirat.
Zelo mamljiva ponudba tko da u kratkem upm da se sam sebe prepričam pa jih kupim :)
Če že misliš toliko vlagati v podvozje raje poglej za čem boljšim :wink:
use se da sam če se če
Odgovori