megane 2 ph2 kompresor klime

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Original kompresor v Anetu je 380€.
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

mateichk napisal/-a:in kaj če ne dobi štroma na konektorju? kako pol naprej :D aja pa zanima me še če se da sklopko posamezno menjat al najbol da kr ceu kompresor menjam
Ti najprej preveri če ti sploh kompresor dela ;) Pol se pa gre dalje.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

kompresor sm sprobu direkt na akumulator in dobi štrom... po neuradnih informacijah sm pa slišal da je treba samo napako zbrisat na računalniku in bo vredu upajmo :roll:
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
ajeto75

Odgovor Napisal/-a ajeto75 »

kaj pa je vzrok, da sklopke crknejo...a je mogoče krivo vklapljanje/izklapljanje klime med vožnjo. Sam imam Clia 2 in mi je en mehanik rekel, da je klimo dobro izklopiti par minut pred zaključkom vožnje, da se sistem prepiha in tako filter ne plesna. Drug mehanik pa mi je rekel, da se klime ne sme vklapljati/izklapljati med vožnjo...
Hvala
Lp
od 5ka do 5ka 5ka
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

ajeto75 napisal/-a:kaj pa je vzrok, da sklopke crknejo...a je mogoče krivo vklapljanje/izklapljanje klime med vožnjo. Sam imam Clia 2 in mi je en mehanik rekel, da je klimo dobro izklopiti par minut pred zaključkom vožnje, da se sistem prepiha in tako filter ne plesna. Drug mehanik pa mi je rekel, da se klime ne sme vklapljati/izklapljati med vožnjo...
Hvala
Lp
zakaj ne? Sej tud šaltaš med vožnjo... Sploh pa, če je na avtomatsko nastavljeno, se sama štela.
Slika
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Kompresor se med voznjo itak sam isklaplja, vklaplja. Tak da to ni vzrok okvar sklopke. Zato je tud narejena.
A tako pravis si probal povezat + iz aku do kompresorja. Torej ga je zavertelo. Pol je pa problem na el. Avta.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
ajeto75

Odgovor Napisal/-a ajeto75 »

Hvala za odgovor glede vklapljanja/izklapljanja kompresorja med vožnjo.
LP
Matej
od 5ka do 5ka 5ka
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

Da ne odpiram nove teme, bom kr tuki uprašal :oops: Na kolk časa je pa potrebno polniti klimo oz zamenjati plin? Avto bo kmalu 10let star, klima je po mojih informacijah še original polnjena :) Zaenkrat piha še :oops:
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

mislim da na 2 leti priporočajo.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

A je to tista fora, da je nevarno za kompresor če je manj kot >30g notr<--za ta podatek nisem siguren, če sem si prav zapomnu!?
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 01 Jun 2011, 16:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mateichk

Markolino napisal/-a:Kompresor se med voznjo itak sam isklaplja, vklaplja. Tak da to ni vzrok okvar sklopke. Zato je tud narejena.
A tako pravis si probal povezat + iz aku do kompresorja. Torej ga je zavertelo. Pol je pa problem na el. Avta.
Sej morm probat še konektor na kompresorju mau požokat k je mogoče oksidiran ampak zravn ne pridem k morm ceu odbijač dol vzet... V petek gre pa tko na tester tko da poročam naprej ;)
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Re: megane 2 ph2 kompresor klime

Odgovor Napisal/-a Bor »

mateichk napisal/-a:Imam eno težavo in sicer klimo sem dal danes polnit na novo kompresor pa se še vseeno ne vklopi. :(

A je možno da je varovalka hin(če sploh je za klimo) in kje se približno nahaja?

Hvala za pomoč

Lp Matej ;)
A ste ga dal na tester? Na testerju točno lohk spremlja vse kaj dela. Ventilator, kompresor, presostat.

Pri men je blo isto. Ga je dal na tester in je vidu da presostat ne dela. Smo zamenjal in je ok.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Seveda se da zamenjati samo sklopka, na zunanji strani sklopke kjer je tudi jermenica je magnet, znotraj pa tuljava, ki potegne ta magnet proti sebi, ko vklopiš stikalo AC, vmes je pa lamela, lahko ti je crknila samo tuljava in zamenjaš samo njo, zato najprej preveri, če pride napetost do tuljave odklopi konektor in pomeri z inštrumentom.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Najprej naj pelje na tester, ker tam vidi vsak sklop posebaj. Ne bo zdej pol avta razdru za brez veze.
Uporabniški avatar
mateichk

tester je pokazu 2 napaki... DF025 (odprt tokokrog ali stik na +12) in pa DF1070 (hladilni tokokrog)

če je komu kej jasno zakaj se gre prosim z besedo na dan ;) baje pa da mi je šou presostat al kaj je že una beseda:D to sm tko od enga mehankarja slišu

Lp
Odgovori