megane 2 ph2 kompresor klime
kaj pa je vzrok, da sklopke crknejo...a je mogoče krivo vklapljanje/izklapljanje klime med vožnjo. Sam imam Clia 2 in mi je en mehanik rekel, da je klimo dobro izklopiti par minut pred zaključkom vožnje, da se sistem prepiha in tako filter ne plesna. Drug mehanik pa mi je rekel, da se klime ne sme vklapljati/izklapljati med vožnjo...
Hvala
Lp
Hvala
Lp
od 5ka do 5ka 5ka
zakaj ne? Sej tud šaltaš med vožnjo... Sploh pa, če je na avtomatsko nastavljeno, se sama štela.ajeto75 napisal/-a:kaj pa je vzrok, da sklopke crknejo...a je mogoče krivo vklapljanje/izklapljanje klime med vožnjo. Sam imam Clia 2 in mi je en mehanik rekel, da je klimo dobro izklopiti par minut pred zaključkom vožnje, da se sistem prepiha in tako filter ne plesna. Drug mehanik pa mi je rekel, da se klime ne sme vklapljati/izklapljati med vožnjo...
Hvala
Lp

- lukeatluke
A je to tista fora, da je nevarno za kompresor če je manj kot >30g notr<--za ta podatek nisem siguren, če sem si prav zapomnu!?
Zadnjič spremenil lukeatluke, dne 01 Jun 2011, 16:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Sej morm probat še konektor na kompresorju mau požokat k je mogoče oksidiran ampak zravn ne pridem k morm ceu odbijač dol vzet... V petek gre pa tko na tester tko da poročam naprejMarkolino napisal/-a:Kompresor se med voznjo itak sam isklaplja, vklaplja. Tak da to ni vzrok okvar sklopke. Zato je tud narejena.
A tako pravis si probal povezat + iz aku do kompresorja. Torej ga je zavertelo. Pol je pa problem na el. Avta.
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Re: megane 2 ph2 kompresor klime
A ste ga dal na tester? Na testerju točno lohk spremlja vse kaj dela. Ventilator, kompresor, presostat.mateichk napisal/-a:Imam eno težavo in sicer klimo sem dal danes polnit na novo kompresor pa se še vseeno ne vklopi.![]()
A je možno da je varovalka hin(če sploh je za klimo) in kje se približno nahaja?
Hvala za pomoč
Lp Matej
Pri men je blo isto. Ga je dal na tester in je vidu da presostat ne dela. Smo zamenjal in je ok.
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Seveda se da zamenjati samo sklopka, na zunanji strani sklopke kjer je tudi jermenica je magnet, znotraj pa tuljava, ki potegne ta magnet proti sebi, ko vklopiš stikalo AC, vmes je pa lamela, lahko ti je crknila samo tuljava in zamenjaš samo njo, zato najprej preveri, če pride napetost do tuljave odklopi konektor in pomeri z inštrumentom.
tester je pokazu 2 napaki... DF025 (odprt tokokrog ali stik na +12) in pa DF1070 (hladilni tokokrog)
če je komu kej jasno zakaj se gre prosim z besedo na dan
baje pa da mi je šou presostat al kaj je že una beseda:D to sm tko od enga mehankarja slišu
Lp
če je komu kej jasno zakaj se gre prosim z besedo na dan
Lp
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..