Da zaključimo debato o gumah. R1R so bile prakitčno nedobavljive, A3Mu ne privoščim denarja za 595 RSR pa še vprašanje kdaj bi jih dobil

zato sva s kolegom kupila (1 par, samo za spredaj za na trackdaye) Yokohamo Advan Neova AD08, ki sem jih dobil v treh dneh, poštnina zastonj. Prvi vtisi (po suhem) so fenomenalni, držijo se fajn, volan je veliko bolj odziven kot pri Michelin pilot Sport 3. Tudi, ko prideš v sredino ovinka, ki se zapre, cukneš z volanom avto samo sledi tirnici, ki si jo zamisliš. Ne morem dati direkt primerjave z PE2 ker so že odpisane ampak lahko rečem, da so tele Yokohama najboljše, takoj za njimi po odzivnosti (in mogoče malenkost manj po legi) so PE2, PS3 pa so slabše odzivne in se mi zdi, da tudi manj držijo od obeh. No moji občutki so pač taki.
Včeraj pa sem si malo otežil življenje z nepotrebnim šraufanjem.

Malo za foro sem dal avto na klocne, gume dol, in podrl vse štiri čeljusti. Namazal sem vodila in stike kjer ploščica naleže na čeljust. V bistvu sem namazal samo zadnje čeljusti, sprednje so bile kot nove. Batke sem pustil pri miru. Potem sem ugotovil, da je zajla od desne ročne raztegnjena in šel gledati spodaj kaj se da narediti. Nič brez nove zajle. Ko sem že ležal pod avtom sem se spomnil, da moram montirati še stiff shift. Zaščito avspuha sem še nekako snel, potem me je pa minilo pa še časa mi je zmanjkovalo ker se mi je zvečer nekam mudilo Na koncu sem vse skupaj zmetal skupaj in se odločil, da si poenostavim življenje in une zadeve ne bom montiral. Zajlo za ročno bo pa treba. Obe, da bo mir.
Tule pa link do unega stiff shift mehanizma:
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?p=410092