Clio RS 182

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Symon

Clio RS 182

Odgovor Napisal/-a Symon »

Kratek uvod, to lahko preskočite, če se vam ne da brati nakladanja: Tako je naneslo, da sem se odločil za kaj novejšega. Nissan žal nima v zadnjem desetletju nič podobnega hothatchu. 350Z je daleč predaleč finančno. No in je naneslo, da sem šel gledati Cliota RS. Ko sem ga šel peljati je bilo to to. Avto potegne kar dobro, drži se fenomenalno za FWD... Nisem nek Renault fan ampak inžinirjem v RS oddelku pa kapo dol ker vejo kaj delajo in kaj se pričakuje od njihovih avtov.

Malo podatkov, lahko preskočite ker ni napisano nič posebnega: Clio Renault Sport 182 (konjev). Letnik 2004, ksenonke, 4 airbagi, avtomatska klimatska naprava, električni paket, tempomat, obvolanske komande za radio, senzor za dež, ESP (ki je zelooo popustljiv in se ne vmešava pogosto, se pozno oglasi 8) ), usnjeni sedeži... V glavnem skoraj vse (razen GPS, šibedaha in gretja sedežev :D ). Poraba do službe in nazaj pod 7,5 l/100km, ob reees konkretnem gonjenju 10, kombinirano pa cca 8-8,6 l/100km in s tem sem zadovoljen. Kupil sem ga od uporabnika Aleen, ki ga je imel zelo malo časa, on ga je kupil od 1. lastnika. Skratka sem 3. lastnik ampak praktično pa 2. ker saj poznamo Aleena. 8)

Zdaj pa bistvo, slike:

Pomoje so tele slike še od 1. lastnika. :)
Slika
Slika
Slika

Posnetek iz Racelanda, Mini Track Day. Cel hec ko so Minijaši gledali, da se avto pelje po 3 kolesih, avto sem imel pa komaj 2 tedna. :D

Jaz in Spodojc na našem službenem parkirišču:
Slika
Slika

Ena izmed prvih predelav so bili Raceland coiloverji ampak ne dolgo ker se mi je zdel avto kar malo prenizek. Sem ga dvigoval malo ampak je še vedno drgnil v tisto plehnato bulo, ki jo imajo Clioti pa nasploh nisem pristaš prenizkih avtov na javnih cestah. Ignorirajte uno štango ker so poslali napačno. :?
Slika

Ker so bili diski spredaj že zelo na koncu gor dal čeljusti od Scenica 1,9 dci l.2004. Namesto 280mm imam 300mm Ferodo diske in ploščice. Diskov mi ni uspelo pregreti, ploščice pa očitno niso bile mišljene za agresivno bremzanje in so začele cviliti. Aja une druge čeljusti na fotki sem rihtal za prijateljev projekt. Kasneje sem zaradi praktičnosti prešaltal nazaj na 280mm ker vsaj pašejo 15ke, da ni treba pred zimo menjati še čeljusti.
Slika

Eibach Pro kit fedrih. V bistvu avto ni skoraj nič nižji, so pa zato fedri progresivni. Sem bil zadovoljen z njimi. O glej, moj bivši 200SX v ozadju na obisku pri meni, že na novih feltnah. Dobro se je odločil zdajšnji lastnik. 8) Kasneje sem dal gor original CUP vzmeti, ki so po mojem občutku boljši. Ironično so original CUP trši kot Eibachi (ne le po občutku ampak tudi ko prebereš podatke o trdoti!). Toliko o "šprtnih" fedrih za Clia RS.
Slika

Takole izgleda pa F4R tale airbox je pa od Espacea V6, notri je Pipercross filter. Kasneje sem dal nazaj originalen airbox.
Slika

Lepo se dere, če je efekt pa ne vem. :D

Z njim sem bil nekajkrat tudi na Racelandu Time Attack. Najboljši čas je bil 58,217 na že kar iztrošenih gumah, Eibach fedri in 280 bremzah (ker sem že dal gor zimski setup bremz). Kasneje z original podvozjem in novimi gumami je šlo še bolje....
Slika
Slika

Tole je pa za nego usnja.
Slika
Slika

Laufam ELF Evolution SXR 5W40, ki je predpisano za RSe in dizle. Na sliki bodo picajzlasti opazili, da ima avto sedaj spredaj tudi podaljšek. Ni original Cup je pa lep fejk, od nove Fabie, stane pa dobrih 13€. :lol: Pri 160.000 sem menjal tudi olje v menjalniku.
Slika
Slika

Vmes enkrat je bil avto deležen čipanja preko RStunerja (kupila skupaj z Urbanom) in razlika se opazi predvsem spodaj, saj je hladen prosti tek bistveno boljši (lastniki vejo kako je pozimi včasih nemiren in se od mraza trese :lol: ), low down torque pa se je izboljšal. Iz nule vleče boljše, ker že prej vleče bolje ni unega butastega prehoda pri 5000 obratih. Saj realno ima tudi že nižje toliko več navora. In predvsem v navoru je razlika. Tale dyno je bil narejen z zabitim univerzalnim katalizatorjem premera 50mm (beri: serijsko je 200 celičen 60mm premera).
Slika

V glavnem z njim sem se prefural na Racelandu, Grobniku nekajkrat in na Nordschleife. Servisi (olje) so v povprečju na 8000 km (včasih kasneje, med sezono prej), in še vedno dela kot urca. Na cedilu me je pustil le enkrat, crknila je četrta šoba za bencin, za 35€ sem dobil drugo. Ostalo so redni stroški. Spomladi 2012 je bil narejen veliki servis z VVL jermenico, ki še ni ropotala vendar se je izkazalo, da je že dobivala nekaj lufta. Bolje preventiva kot kurativa. :lol:
Zadnjič spremenil Symon, dne 03 Mar 2013, 22:40, skupaj popravljeno 15 krat.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

lep u PM :D 8)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Lep.
Kaj ni ta od Alena?
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

lep je lep 8)
velik varnih km z njim.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

No zej lohk rečem da je tut uživo tok lep kokr je na fotkah. Obilico varnih in predvsem nasmejanih kilometrov :D
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

nightmare napisal/-a:Lep.
Kaj ni ta od Alena?
Ja, z avtom vred mi je prodal avtorske pravice za podpis, dokler ne naredim svojega, mogoče takšnega kot sem imel za oba Nissana (narisana by jaz :lol: ). Alen ga je imel le 4 mesece, se je odločil, do spomladi raje šparati potem pa naprej na nekaj hujšega spet. :wink:
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Lep avto in želim ti veliko varnih kilometrov. Poraba je zelo ugodna, kajti moj 1.4 mlinček ne pije kaj dost manj.. ..zgleda bo treba RSa nabavit :lol:
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

lep je ja, pa si med renojevci :D veliko varnih km.
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

človk pa ne da si renoja kupu Slika
Slika
Uporabniški avatar
Dalli

Odgovor Napisal/-a Dalli »

Zelo lep RS čestitam ti za nakup, po mojem mnenju si se odlično odločil, avto potegne poraba je pa presenetljivo niska v primerjavi z drugimi avti take moči :wink: . Velik varnih kilometrou ti želim :wink:

Lp Dalli
RENAULT 19 16V

Slika
Uporabniški avatar
Aleen

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Spidojc napisal/-a:človk pa ne da si renoja kupu Slika
:a2_grinn :a2_grinn :a2_grinn :a2_torta
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Čestitam za nakup :D

In kako se ti kej dopde, verjetno kar fajn igračka in bl okreten kot Nissan?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

čestitam za nakup renaulta :twisted:

in kako ti je všeč vožnja s cliojom?
je dovolj zabaven?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
yaxo11

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

kok pa kej pije tale zadevica ?
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

yaxo11 napisal/-a:kok pa kej pije tale zadevica ?
Poraba do službe in nazaj pod 7,5 l/100km, ob gonjenju 10, kombinirano pa cca 8-8,6 l/100km in s tem sem zadovoljen.

Kva ti sam slikce gledaš :D :D

Lep lep 8) Čestitke za nakup.
Zaklenjeno