Clio RS 182

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

No sej sam vprašam če so sam gume krive al mogoče še kej, ne zdej tega vzet kot zajebavanje :wink:

Kolk si pa prevozu zdej z njimi, lahko da res niso še ulaufane. Boš vidu drugič kakšen bo rezultat. :wink:

RS-R je mel prejšnjič tudi mloncar in so mu R1R bolj všeč, enostavno bolj držijo. Bo sam kej več povedal glede na to da jih ima tudi za vsak dan.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Cca 400 km tako, da tega res ne izključujem. Če bo denar si bom pač privoščil dve 195/50 R15 z treadwear 140 ali več za spredaj, če bo to potem to. :lol:
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Na prejšnjem TAju vozil nove 595 RS-R in precej obrabljene (dve leti stare) R1R in so se slednje veliko bolje obnesele. Slednje imajo tršo bočnico in so imele enostavno več oprijema (mogoče tudi zato, ker so imele precej manj profila).
Uporabniški avatar
Symon

Super informacija, hvala. 8)
Uporabniški avatar
Symon

Da zaključimo debato o gumah. R1R so bile prakitčno nedobavljive, A3Mu ne privoščim denarja za 595 RSR pa še vprašanje kdaj bi jih dobil :lol: zato sva s kolegom kupila (1 par, samo za spredaj za na trackdaye) Yokohamo Advan Neova AD08, ki sem jih dobil v treh dneh, poštnina zastonj. Prvi vtisi (po suhem) so fenomenalni, držijo se fajn, volan je veliko bolj odziven kot pri Michelin pilot Sport 3. Tudi, ko prideš v sredino ovinka, ki se zapre, cukneš z volanom avto samo sledi tirnici, ki si jo zamisliš. Ne morem dati direkt primerjave z PE2 ker so že odpisane ampak lahko rečem, da so tele Yokohama najboljše, takoj za njimi po odzivnosti (in mogoče malenkost manj po legi) so PE2, PS3 pa so slabše odzivne in se mi zdi, da tudi manj držijo od obeh. No moji občutki so pač taki.

Slika

Včeraj pa sem si malo otežil življenje z nepotrebnim šraufanjem. :lol: Malo za foro sem dal avto na klocne, gume dol, in podrl vse štiri čeljusti. Namazal sem vodila in stike kjer ploščica naleže na čeljust. V bistvu sem namazal samo zadnje čeljusti, sprednje so bile kot nove. Batke sem pustil pri miru. Potem sem ugotovil, da je zajla od desne ročne raztegnjena in šel gledati spodaj kaj se da narediti. Nič brez nove zajle. Ko sem že ležal pod avtom sem se spomnil, da moram montirati še stiff shift. Zaščito avspuha sem še nekako snel, potem me je pa minilo pa še časa mi je zmanjkovalo ker se mi je zvečer nekam mudilo Na koncu sem vse skupaj zmetal skupaj in se odločil, da si poenostavim življenje in une zadeve ne bom montiral. Zajlo za ročno bo pa treba. Obe, da bo mir.

Tule pa link do unega stiff shift mehanizma:
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?p=410092
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Mi poveš v kateri dimenziji si naročil gume, kje in pa kakšna je cena? Se moje sprednje počasi poslavljajo in bo treba začet počasi raziskovat za novimi.
Uporabniški avatar
Symon

195/50 R15, 90€ komad.
Kupil sem jih preko kolega, dela pa v Famm Commerce v Logatcu.

Katere imaš zdaj in kako si zadovoljen sploh?
Uporabniški avatar
nightmare

Aja to maš za 15. :(
Sm biu pa že veseu, da si najdu en strup za 16ke v dost ugodni dimenziji zame.
Zdej mam Yokohamo S.Drive. Zadovoljen zelo tako po mokrem kot po suhem vendar bi vseeno rad probal še kaj ker ni ravno najcenejša guma oz. jih je v tem cenovnem razredu kar nekaj modelou in bi malo probaval. Rabim pa samo 2kom, ker so sprednja kolesa dost podrta jih sedaj kar hitro radira tko, da morm razmišljat tolk naprej z nakupom novih. :D
Mal me še mikajo Hankook Ventus s1 Evo, katere so po nekih testih tudi zelo dobre vendar sm še vseeno malo skeptičen.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Symon jaz sem Federalke RS-R dobil v dveh dneh pri Bartok-u za 85e. :wink:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

@Nightmare, mava ravno obratne probleme, posodiš še malo camberja? :lol: Daj zapeli ga na optiko pa porihtaj tko kot je treba, bojo tudi gume dlje zdržale. Drugače pa sem že sam gledal za malo boljše gume v 195/45-16, pa je bolj slaba izbira, še tisto kar je, pa je vse nad 130-150€/kom. Tako da v tem rangu "navadnih" gum ne pričakuj čudežev, so vse precej podobne.

@Symon, kako so tele Advanke kaj konkurenčne recimo R888 ki so v istem cenovnem razredu? Ker moje bojo še za ene 3-4x, pol bo pa treba zamenjat, pa razmišljam ali ostanem na SS ali bi probal kaj hujšega :roll:
Uporabniški avatar
Symon

Nimam pojma koliko so konkurenčne. V teoriji so R888 boljše, Advanke imajo 180 treadwear.
Uporabniški avatar
nightmare

Mah sej sz temi zdej sm zlo zadovoln in ni 2x zarečt, da bom kupu iste.
Kar se pa optike tiče.... Če ne kupm unih vijakou mi itak ne morjo nč narest pa še glede na to, da jst dost pogost tole raztavlam ne vem kolk bi to kej zdržal.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Navariš podložke na amortizerje ko maš enkrat naštimano?

Kaj če bi nadaljeval v tvoji temi, ker Symon že ima gume :lol:
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Symon napisal/-a: Jero kolk hočeš, da jih vržem gor samo za ene 2 rundi na TA? A so že namontirane na feltnah? :D
Hm kolk daš? pa ne, gum ni gor.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Symon

Prepozno, smo že rešili težavo. AD08 imam na zimskih feltnah. Bom pač pozimi tisti dve gumi dal premontirati.
Zaklenjeno