Clio RS 182

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

Lepo je prebrat take poste, mi malo odleže, vidim da nisem edini norc, ki menjuje olje na 7500km in čistim karter :lol:
Symon lepo skrbiš za avto. Herkules je zakon ja, poceni pa hitri. Za drugič vem da še dobim ceneje olje, zaradi kluba :P
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

MarcY napisal/-a:Lepo je prebrat take poste, mi malo odleže, vidim da nisem edini norc, ki menjuje olje na 7500km in čistim karter :lol:
Symon lepo skrbiš za avto. Herkules je zakon ja, poceni pa hitri. Za drugič vem da še dobim ceneje olje, zaradi kluba :P
Hehe no počasi nas pa bo nekaj čudakov, ki se lotimo takšnih podvigov, da se bolje počutimo. :lol: Danes je bil avto na servisu. Olje sem konkretno pregreval :lol: zdajle ta dva dni in se je poznalo na barvi, da se je zmešal s starim tako, da mi ni žal, če sem še malo bolj prepucal olje. :wink: Pa seveda je nov klima filter, z mehanikom (je tudi imel RSa) sem luštno podebatiral ter ugotovil, da rabim nove volanske končnike tako, da bom najbrž že jutri menjal še to.

Ja vsi člani imajo trenutno 9% popust pri Herkulesu kar je pri njihovih ugodnih cenah kar fajn. 8) http://www.herkules.si/index.php?news=yes
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Kaj zaeno olje je to, ki ga točiš? Mislm kakšna naj bi bila razlika z Excelliumom, če mord veš.
Sam sm letos želel spet nalit 10w50 v avto pa se je nenormalno podražu. :?
Z 5W50 pa nism lih zadovoln.
Uporabniški avatar
Symon

Konkretno SXR je priporočen za RSe. :wink: Kaj več se nisem spraševal, 5W40 mi ustreza, pije mi ga minimalno in dokler bo tako ugodna cena bom čisto zadvoljen z njim in ne bom kompliciral z kakšnim dodatnim eksperimentiranjem. :oops:
http://www.herkules.si/index.php?productID=14844
http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/1021.pdf

Razmišljal sem o tem, da bi natankal Motul 300W 5W40 (ker nekateri na podlagi analiz ugotovili, da res najbolje podmazuje tudi pri teranju, ker se baje bolje oprimer sten cilindra itd za hladnejši zagon) ampak je cena čisto prevelika, prodaja se pa po 2 litra in bi rabil ravno 3 kantice. :oops: Mogoče, če bom šel kdaj na kakšno večje dirkališče (Nordschleife :lol: ) http://www.herkules.si/index.php?productID=9981
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Pa ni to olje za dizle?V bencinarje se tudi lahko toči? :?
Uporabniški avatar
nightmare

Motul ma ceno, ja . :/
Pol bom pa spomlad mord tud jst tega provu, če se 10w50 ne poceni.
Ga bom pa zamenu na 6k km. :P
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

NA ebay-u dobiš 6l motul-a za tudi manj kot 100€, s poštnino seveda. Pa še vedno mislim da se ga da dobit ceneje.

Drugače pa tudi Repsol elite evolution je zelo dobro olje.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Symon

žižekrs napisal/-a:Pa ni to olje za dizle?V bencinarje se tudi lahko toči? :?
Glede na to, da ga priporoča Renault za RSa je pomoje kar pravo. :D
Drmo napisal/-a:NA ebay-u dobiš 6l motul-a za tudi manj kot 100€, s poštnino seveda. Pa še vedno mislim da se ga da dobit ceneje.

Drugače pa tudi Repsol elite evolution je zelo dobro olje.
Vem ker sem gledal (ebay, camskill itd..) samo sem ta mesec že blizu limita na kreditni. :oops: Pa saj pomoje bo tudi na tem ELFu še naprej delal. :D
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tud jst tako mislim. Če delaš servise na 10k ali manj je olje čist kul. Drugo bi bilo, če bi bil avto samo za pisto. Potem bi pa definitivno vzel 15w50 motul-a 300v.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Symon

Škrtuh je spet bankrotiral. :lol:
Slika
Ogledalo ByFabiani.
Slika
Tako se pa čez lonec pogleda lonec ampak najbrž ne bo dolgo tako čisto notri :a2_mongo4yj
Slika

Pa moj stari podpis sem nekje našel, nostalgija me daje. :oops: No saj spomladi bom še Cliota takole narisal.
Slika
Uporabniški avatar
Fric003
Kraj: Il. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Fric003 »

Fi cevi bo ostal isti, al bo kej večji?
Slika
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

:shock: zna to ropotat ful? :twisted:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Symon

Ja fi bo (več ali manj) original ker ne mislim odkrivati tople vode ali pa izumiti kakšne čudne resonance. :? Sem nekaj brskal po netu aftermarket sisteme in imajo kar tam nekje sistem. Fi 60mm (tudi original) od kolektorja do Y in potem od Y do zadnjih loncev fi 50mm (original 45mm), izhod iz zadnjih loncev je pri originalu 50mm, na koncu pa una nastavka (ki najbrž ostaneta originalna).

Upam, da ne bo preglasno. Glede na reference in glede na to, da bo katalizator ostal ne pričakujem preveč bobnenja in ropotanja v nizkih obratih ali prostem teku. Kako bo pa pri 5000+ RPM bom pa upam slišal že drug teden.
Uporabniški avatar
nightmare

Na tele slike sm se pa že na FBju slinu. :shock:
Pošteno. Komaj čakam vidt/slišat v živo.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

komi čakam, da slišim :D
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Zaklenjeno