Spodrsavanje sklopke po cipanju Megana 2 130@160KM

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Ti pa kompliciraš :D Kupi novo garnituro sklopke, Košara ma da špona lamelo ob vztrajnik, če ti to ni dovolj, kupi garnituro sklopke in daj sinterju naj ti naredi karbonsko. Če pri SKN računajo 100€... nimaš kaj razmišljat. Se mi zdi precej poceni za to koliko jih cenijo :wink:

Sem skoraj siguren da garnitura ni čez 200€ Za renault clio 1 in 2 pride sachs, ki je high end za ta avto GARNITURA 79€. Lahko povprašam jaz, če ti pride kaj prav :wink:
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Sem skoraj siguren da garnitura ni èez 200€ Za renault clio 1 in 2 pride sachs, ki je high end za ta avto GARNITURA 79€. Lahko povprašam jaz, èe ti pride kaj prav
Bi bil zelo hvaležen, ker vsaj jaz jo pri Sach-u ne najdem za megane 2- http://www.sachsperformance.com/EU/sach ... /index.htm
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Jst sem dal za megane I ph2 1.6 16V 240€ za komplet sklopko. ( brez dela)
Uporabniški avatar
Ziiga

sachs navadna pride cirka 230€ :wink: Garnitura ...
Uporabniški avatar
M-XXXX

Malo sem zdajle poklical po uradnih servisih in pride lamela cca 150€ (to bi tako ali pa tako dal obnovit staro- s karbonom), potisni ležaj cca 170€, delo na uradnem servisu pa cca 400€- eni so pač na glavo padli:) Kot kaže bo SKN najugodnejši:)
Uporabniški avatar
Ziiga

okej ne razumm jest tebe. Ti veš zakaj sklopka postane sčasoma trda... zaradi dela, ki ga ti nisi naštel. In to je košara ali japonski klobuk ali kakorkoli.

Če menjaš, menjaj vse; lamelo, košaro in potisni ležaj. 230€ pride sachsova garnitura za VSE skupaj :roll:
Uporabniški avatar
M-XXXX

Vem glede košare in ravno zato je ne omenjam, ker sklopka ni trda, enostavno le spodrsava zaradi premočnega motorja (prevelik navor).
Èe menjaš, menjaj vse; lamelo, košaro in potisni ležaj. 230€ pride sachsova garnitura za VSE skupaj
Jaz sem pa ravno pred 5min dobil odgovor, kako Sachs nima preformance sklopke za omenjeni avto...

Ker edina stran od sachs-a, ki sem jo našel je:http://www.sachsperformance.com in sklopke za megane so pa tukaj: http://www.sachsperformance.com/EU/sach ... /index.htm kjer ni nikjer omenjen Megane 2 (kar potrjuje tudi moja prejšnja iskanja, ter zdaj še odgovor SKN-ja).
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kakor je meni znano, pri firmi Sinter nimajo avtomehaničnih storitev, imajo samo obnovo tornih elementov in prodajo novih. V koliko pa to počne kakšen njihov kooperant.............potem je pa to že druga zgodba.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
M-XXXX

Stvar je taka: na sklopki je sedaj karbon in ni nobenega spodrsavanja več. Potem sem imel probleme še z menjalnikom, vendar je bila zadeva prav tako zamenjana (na srečo še pod garancijo (pravzaprav samo čipanje najbrž niti ni bilo krivo)) tako da sem sedaj več kot srečen voznik Megane 2, 1.9 s 160 konji ter povprečno porabo 5.6-5.9L recimo temu, da pri zelo dinamični vožnji

Še enkrat hvala za vse nasvete. :D
Uporabniški avatar
mravla74

Odgovor Napisal/-a mravla74 »

Koliko te je prišlo vseskup?
Renault Laguna II Ph2 Grandtour Initiale
Uporabniški avatar
markob

Odgovor Napisal/-a markob »

Mene bi tudi zanimal koncni rezultat, kje si menjal in za kaksne dnarje je delo + garnitura
Uporabniški avatar
M-XXXX

Sicer zelo pozno, pa vseeno:
Vse skupaj me je prišlo 525€, v HOC center Grosuplje. Od tega 250€ karbonske lamele, ostalo delo. Draga zadeva je žal tole.
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Žalostna debata nestrokovne javnosti. 1.9dci ni primeren ne za čipanje in ne za karbonsko kuplungo. Motor je že mejno obremenjen in ga bo na ojničnih ležajih razsul dvomasni vztrajnik, če ga tvoj model ima. Bolj pametno bi bilo v takem primeru investirati v menjavo na klasični komplet. Renault za čipane avte uporablja drugačne vijake in blajerce.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

joztom napisal/-a:Žalostna debata nestrokovne javnosti. 1.9dci ni primeren ne za čipanje in ne za karbonsko kuplungo. Motor je že mejno obremenjen in ga bo na ojničnih ležajih razsul dvomasni vztrajnik, če ga tvoj model ima. Bolj pametno bi bilo v takem primeru investirati v menjavo na klasični komplet. Renault za čipane avte uporablja drugačne vijake in blajerce.
Ravno sem mu hotel to omeniti... 8)
Oz. ni 120/130 KM varijanta primerna za čipanje. 115 na 140 še gre, ostalo je že preveč (prevelik navor).

A si ti zrihtal sedaj sklopko na svoji kočiji?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Karbonska lamela uničuje vztrajnik, ker ne spodrsava in tako vztrajnik dodobra pregreva .... lamela sicer ostane dobra vztrajnik pa poka
Go HARD or Go HOME
Odgovori