Spodrsavanje sklopke po cipanju Megana 2 130@160KM

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
M-XXXX

Spodrsavanje sklopke po cipanju Megana 2 130@160KM

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Pozdravljeni,

Nedolgo nazaj sem cipal Megana 2 1.9DCI iz 130KM ter 300Nm na 160KM ter 370 NM navora. Opazil pa sem, da sklopka obcasno spodrsava (pri okoli 2500 obratih) in gasu do konca, vendar sem to opazil le v 4, 5 ter 6 prestavi (pa še to zelo redko). Obrati ponavadi poskoèijo za okoli 200-300, potem pa padejo, tako da predvidevam, da je to spodrsavanje sklopke?

Malo sem že gledal po netu in kolikor sem do sedaj našel je možna ali obnovitev sklopke (pri Sinter-ju) ali pa nakup nove. Kaj priporoèate, oziroma svetujete, da bo najbolj izpadlo (ob enem pa tudi nebi bilo predrago)? Glede obnove sklopke (naj ti bi nalimali karbon na njo) sem prebral dosti locenih mnenj, eni pravijo da ce motor "premocan" bo zadeva vseeno spodrsavala, eni pravijo, da problema ne bo vec...?

Lp Matej

Edit: prebral sem tudi da je možnost krivde hidravličnega olja, vendar sam tega ne sumim, glede da se je problem pojavil takoj po čipanju.
Uporabniški avatar
M-XXXX

Nobeden nima izkušenj?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Glede na to, da ne vemo koliko prevoženih km ima vozilo, pod kakšnimi pogoji ( predvidevam, da ni družinska vožnja - predvsem zaradi čipanja ), koliko je obrabljena obstoječa sklopka............je težko podati kakšen uporaben nasvet.

Spodrsavanje sklopke je lahko posledica:
- obrabljenost
- ali posledica čipanja
v vsakem primeru pa je potrebno demontirati menjalnik in preveriti v kakšni kondiciji je obstoječa lamela/košara/vstrajnik...........takšni posegi pa so vezani na stroške.................torej odločitev je spet na vaših ramenih.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
M-XXXX

Glede na to, da ne vemo koliko prevoženih km ima vozilo, pod kakšnimi pogoji ( predvidevam, da ni družinska vožnja - predvsem zaradi èipanja ), koliko je obrabljena obstojeèa sklopka............je težko podati kakšen uporaben nasvet.
Avto ima 65 000km. Bil je kupljen od drugega lastnika (pri cca 50k km) za katerega bi rekel, da ga je vozil malo bolj športno (vsaj iz mojega predvidevanja).

Sam ne bom trdil da ga šparam, vendar pretirano ga tudi ne mučim- dinamična vožnja, na splošno: po omejitvah po naselju, malo hitreje po avtocesti, nič pretirano obremenjujočega za tak avto.

Glede na to, da sklopka pred čipanjem ni zdrsevala, sem zelo prepričan, da je ravno to krivo.
v vsakem primeru pa je potrebno demontirati menjalnik in preveriti v kakšni kondiciji je obstojeèa lamela/košara/vstrajnik...........takšni posegi pa so vezani na stroške.................torej odloèitev je spet na vaših ramenih.
Glede na to, da je zadevo potrebno menjati (popraviti) se tega tako ali pa tako ne morem izogniti? Glede po ostalih komentarjih, ki sem jih prebral po internetu ravno na to temo je bila dosedanja praksa, da je bila kriva sklopka. V primeru, da je res sklopka, kaj je najboljša rešitev? Obnovitev pri Sinterju, nakup nove?
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

O tem je blo dost debate na forumu. Uporabi iskanje. Ampak zaključek v 90% je da je zadeva minila sama od sebe...
Uporabniški avatar
M-XXXX

Tadej napisal/-a:O tem je blo dost debate na forumu. Uporabi iskanje. Ampak zakljuèek v 90% je da je zadeva minila sama od sebe...
Prebral sem lepo število tem o omenjeni težavi tako tukaj, kot na ostalih forumih in kar si rekel je res (za privzete moči motorja), do sedaj pa nisem zasledil, da bi se zadeva rešila pri čipanjem motorju. Glede na to, da omenjenega problema pred čipanjem ni bilo, 1h po čipanju pa je bila ne verjamem, da se bo kar sama od sebe rešila (čeprav bi bilo zelo lepo).
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Obnovljena sklopka pri Sinter-ju ni ravno draga, držala ti bo pa brez problema. sicer ne vem kakšna je cena za original, ampak če ti je že šla enkrat, zakaj bi še enkrat kupil enako?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

M-XXXX napisal/-a:
Tadej napisal/-a:O tem je blo dost debate na forumu. Uporabi iskanje. Ampak zaključek v 90% je da je zadeva minila sama od sebe...
Prebral sem lepo število tem o omenjeni težavi tako tukaj, kot na ostalih forumih in kar si rekel je res (za privzete moči motorja), do sedaj pa nisem zasledil, da bi se zadeva rešila pri čipanjem motorju. Glede na to, da omenjenega problema pred čipanjem ni bilo, 1h po čipanju pa je bila ne verjamem, da se bo kar sama od sebe rešila (čeprav bi bilo zelo lepo).
Ravno pri čipanih motorjih se to rado dogaja in mine samo od sebe.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Enak problem je imel bratranec na čipanem 120KM na 145KM. Zadeva se mu je 2x pojavila in obakrat sama minila v nekem času. Tretjič je mogu menjat sklopko pri 180k km ( čipan je bil od nekej 30k km)
Uporabniški avatar
M-XXXX

Dejansko nisem našel teme, da bi kdo rekel, da je bil problem prisoten pri čipanem motorju potem pa zginil. Kaj naj rečem: še toliko bolje, zdaj pa upam da bo minilo pa se bo par €€ prišparalo :D
Uporabniški avatar
M-XXXX

Ker je problem čedalje bolj opazen (kljub temu, da sem pazil kako vozim in se izogibal premočnemu gasu v 4/5/6 prestavi in upal, da se zadeva popravi sama od sebe kot kaže ne bo nič iz tega. Malo sem se že pozanimal kako pa kaj in poklical Sinterja, ki je takoj vedel koliko je ura:)

Rekel je da je obnova lamele cca 100€, vendar za delo računajo okoli 200€ (kar se vsaj meni zdi OBČUTNO preveč). Je pa rekel, da ni problem da mu prinesem lamelo pa oni obnovijo, sklopko pa razdre nekdo drug. Prav tako, sem ga vprašal glede tega, ali bo samo obnova lamele dovolj, pa je rekel da nič ne more obljubit. Da lahko tvegam in pridem čez z lamela + razdiranje, vendar se lahko zgodi da to ne bo dovolj in bo potrebno potem še menjava sklopke, kar pomeni vse skupaj: lamela + menjava potem pa še sklopka + montaža, kar poviša strošek za dodatno menjavo... Tako da bi me v najslabšem primeru prišla zadeva pri Sinterju: 100 lamela, 200-300 sklopka, 200 montaža. Sem se še pozanimal malo pri SKN in menjava tam pride 100€. Če pa bi sklopko menjal tam, me pa pride: obnova lamele + potisni ležaj 320€ (plus še delo). No, glede dela bom še malo poklical naokoli, pa ni ga hudiča da najdem koga, ki bo šel po 100€ (imam nekaj znancev že v mislih)...

Kaj vi priporočate? Bo menjava samo lamele dovolj? Kako je s potisnim ležajem? Se splača menjat oziroma kaj pripomore? Naj tvegam na začetku s samo menjavo lamele, ali naj grem kar takoj na "cel" menjalnik?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Vi potrebujete dobrega mehanika/mojstra ( takšni pa ne delajo poceni/zastonj ), da vam vse skupaj demontira in se na podlagi obrabljenosti delov odloči kaj se bo delalo/menjalo. Tako bo mogoče štartna osnova stroška lahko nekoliko večja, vendar je dolgoročno ceneje ( ni potrebno 2X demontirati menjalnik in plačevati stroške ).

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
M-XXXX

Ja, nekaj takega sem želel zvedet. Da se v začetku splača dat malo več, pa si 100% rešen problemov. Vendar se mi vseeno zdi velika (prevelika razlika) da Sinter računa za delo 200€, SKN pa 100€...

PS: ve slučajno kdo, koliko pride originalna renault sklopka, ali je boljš da se kupi neoriginalno ter močnejšo?
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Jest ne vem če sem nor al kaj? Za megane I, ph 1 letnik 97 sem za menjavo sklopke odštel 240€. 170€ neoriganlna sklopka + ležaj. Ostalo delo. Pazi, avto je redno servisiran pri temu možakarju

Ti bi rad za novejši avto prišel ceneje skozi. Si pa optimist. Pa še čipan je avto.

Tako kot je Fan napisal: Vi potrebujete dobrega mehanika/mojstra ( takšni pa ne delajo poceni/zastonj ) - glej zgornje številke
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
M-XXXX

Sem take sorte človek, da se ne prenaglim karkoli že delam in vsako zadevo, ki delam želim o tem čim več informacij. In če želim vedeti najcenejšo možnost še ne pomeni, da se je bom tudi poslužil. Po drugi strani pa se mi zdi bedarija dajat 600€, če bi naprimer postopek za 175€ naredil popolnoma IDENTIČNE rezultate. In ja če mi nekje rečejo da za menjavo zahtevajo 100€ nekje pa 200€ (nobeden od njih na spada pod mazače, oziroma so v Sloveniji dosti uveljavljeni ter priznani) se mi zdi zelo vredno razmisleka zakaj bi za še enkrat višjo ceno izbral drugega! In dokler me obnova sklopke+ menjalnik stane pri sinterju 600€ in pri SKN dobrih 400€ me morate pa hudičevo dobro prepričat, zakaj bi dal toliko več za isti efekt.
Ti bi rad za novejši avto prišel ceneje skozi. Si pa optimist. Pa še èipan je avto.
Kdo je govoril cenejše? Trenutno govorim o skoraj 3x višjih cenah kolikor si jo ti omenil, iščem pa najcenejšo možnost, ki bi zagotovila, da stvar deluje tako kot je potrebno.
Tako kot je Fan napisal: Vi potrebujete dobrega mehanika/mojstra ( takšni pa ne delajo poceni/zastonj ) - glej zgornje številke
Tega se dobro zavedam in kot sem že rekel: nikoli ne škodi drugo mnenje. In ko ravno tako vsi omenjate dobre mehanike: kaj bodo pri Sinterju naredili toliko bolje, da so vredni 200€ več?
Odgovori