Kateri motor v R5?
- matejpurgar19
Tadej napisal/-a:uporabnik urosr je dal v svojo petko 1,7T in ima 190KM, uporabnik dete je dal v svojo petko 1,8 16V motor, tok da se da veliko vec kokr samo 100KM postimat, samo ce je zelja in veselje
Citiram: "samo ce je zelja in veselje"
odloci se sam, vidm pa da te muci mal tole r5 1.9dci 120KM. Velik srece

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
JAh da se tud mojo zeljo uresnicit.....V8matejpurgar19 napisal/-a:Tadej napisal/-a:uporabnik urosr je dal v svojo petko 1,7T in ima 190KM, uporabnik dete je dal v svojo petko 1,8 16V motor, tok da se da veliko vec kokr samo 100KM postimat, samo ce je zelja in veselje
Citiram: "samo ce je zelja in veselje"
odloci se sam, vidm pa da te muci mal tole r5 1.9dci 120KM. Velik srece
Sprasujem pac po mnenjih oz. po nasvetih kaj bi bilo najbolj pametno za zmerno ceno in zmerno zivcev.....tist 1.9dci je res mikavno....ampak kot pravim verjetno niti cevke za gorivo ne bi pasale.....
Rad bi nekaj u izi za zacetek.....ker ze mam nekak dovolj ( za nek cas) da vsak drug sravf zlamam....ali pa ga moram zvrtat ven.....ali pa moram nosilc celega zadnjega vpetja odrezat ce hocem fedro dol dobit....(jeep in butasti americani)
Nekaj v smislu plugand play z dodelavami......se pravi da bo pasal menjalnik polosi,mehanizem prestav,stevc zajla.....Elektroniko pol ze porihtas in pa kak nosilc malo predelas ....skratka nic prevec zahtevnega za zacetek.
-
Barracuda1
Ker se je obdelava "rdece puscice" zacela se isce primeren motor. Ker sem pac v dizelskih vodah me zanima ce pase v petko 1.9TD motor od volva? Ma kdo kake podatke? Nekaj 1.7 turbincev je na netu.....ciljam na 1.8 16V ,1.7T najraje pa dizla.....ampak opazam da je 1.9DTI motorjev zelo malo ali pa zelo dragi.....kako je pa z volvotovimi 1.9TD motorji?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Lisko kaj pa ce bi dal nazaj enakega dizla, ker je ta na koncu zivljenske dobe se mi zdi. Koliko sem videl v prejsnjih projektih nisi polovicar in ko se nekega popravila lotis naredis 100 krat boljse kot bilo kdo drug, ki bi to delal za denar. Sam pravis da je avto star in bo hitro oldi. Tako lepih petk 1.6d bo cez nekaj let zelo malo.
Denar je tvoj in naredi znjim, kar se ti zdi najbolj prav

Denar je tvoj in naredi znjim, kar se ti zdi najbolj prav
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Tudi sam dosti razmisljam o tem, da bi pustil original motor a vendar zelja jeSebastijan napisal/-a:Lisko kaj pa ce bi dal nazaj enakega dizla, ker je ta na koncu zivljenske dobe se mi zdi. Koliko sem videl v prejsnjih projektih nisi polovicar in ko se nekega popravila lotis naredis 100 krat boljse kot bilo kdo drug, ki bi to delal za denar. Sam pravis da je avto star in bo hitro oldi. Tako lepih petk 1.6d bo cez nekaj let zelo malo.
Denar je tvoj in naredi znjim, kar se ti zdi najbolj prav![]()
![]()
![]()
![]()
- marcel_mastnak
- Kraj: celje
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Tole ze tudi dolgo razmisljam. Za trdoto batov sicer ne vem , vem pa da ima hlajene bate ( spodaj mu sprica olje po njih.....kar pa je zasledit pri 1.7T motorjih....v bistvu enaka zasnova, celo blok je enak z izjemo vrtin cilindrov)marcel_mastnak napisal/-a:pa sej ma tud ta motor potencial sam kako turbino das gor pa drugo bosch pumpo nevem pa kaki so bati al bi zdrzali al ne in pa glava. Cene pa od kake 19-ke al pa 21-ke motorji ki so bli vgrajeni grejo z malo truda tud v petko.
In tud sam sem pomislil na kako 19ko...problem je samo da ne vem za nobeno 1.9TD masino....