Kateri motor v R5?

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

uporabnik urosr je dal v svojo petko 1,7T in ima 190KM, uporabnik dete je dal v svojo petko 1,8 16V motor, tok da se da veliko vec kokr samo 100KM postimat, samo ce je zelja in veselje :)
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Tadej napisal/-a:uporabnik urosr je dal v svojo petko 1,7T in ima 190KM, uporabnik dete je dal v svojo petko 1,8 16V motor, tok da se da veliko vec kokr samo 100KM postimat, samo ce je zelja in veselje :)

Citiram: "samo ce je zelja in veselje"

odloci se sam, vidm pa da te muci mal tole r5 1.9dci 120KM. Velik srece :D
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

matejpurgar19 napisal/-a:
Tadej napisal/-a:uporabnik urosr je dal v svojo petko 1,7T in ima 190KM, uporabnik dete je dal v svojo petko 1,8 16V motor, tok da se da veliko vec kokr samo 100KM postimat, samo ce je zelja in veselje :)

Citiram: "samo ce je zelja in veselje"

odloci se sam, vidm pa da te muci mal tole r5 1.9dci 120KM. Velik srece :D
JAh da se tud mojo zeljo uresnicit.....V8 :D

Sprasujem pac po mnenjih oz. po nasvetih kaj bi bilo najbolj pametno za zmerno ceno in zmerno zivcev.....tist 1.9dci je res mikavno....ampak kot pravim verjetno niti cevke za gorivo ne bi pasale.....
Rad bi nekaj u izi za zacetek.....ker ze mam nekak dovolj ( za nek cas) da vsak drug sravf zlamam....ali pa ga moram zvrtat ven.....ali pa moram nosilc celega zadnjega vpetja odrezat ce hocem fedro dol dobit....(jeep in butasti americani)
Nekaj v smislu plugand play z dodelavami......se pravi da bo pasal menjalnik polosi,mehanizem prestav,stevc zajla.....Elektroniko pol ze porihtas in pa kak nosilc malo predelas ....skratka nic prevec zahtevnega za zacetek.
Barracuda1

Odgovor Napisal/-a Barracuda1 »

No fantje, ste ze pogruntal kej novega. Kaj bi spravil jaz v svojo 1.1??? Pa kako narediti teh. pregled??
Uporabniški avatar
lisko

Jaz se iscem :) mi je pa pred nosom nekdo speljal 1.5 Dci komplet z menjalnikom in racunalnikom....:)
S papirologijo se jaz za enkrat se ne ubadam.....ker ce bo uspelo not spravit tako modernega dizla potem bo tud uspelo nekak nardit homologacijo :) O stroskih pa ne bi :)
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Pri takih predelavah itak finacne racunice NI, sam to ne smes mislt tko drgac ni veselja :D
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
lisko

boncl napisal/-a:Pri takih predelavah itak finacne racunice NI, sam to ne smes mislt tko drgac ni veselja :D
Nasplosno ni racunice pa reces kar hoces :) Ampak jebi ga....vsak hobi nekaj stane :) Ugotavljam pa , da je imet jeepa za hobi skor ceneje kot pa osebnega :)
Uporabniški avatar
lisko

Ker se je obdelava "rdece puscice" zacela se isce primeren motor. Ker sem pac v dizelskih vodah me zanima ce pase v petko 1.9TD motor od volva? Ma kdo kake podatke? Nekaj 1.7 turbincev je na netu.....ciljam na 1.8 16V ,1.7T najraje pa dizla.....ampak opazam da je 1.9DTI motorjev zelo malo ali pa zelo dragi.....kako je pa z volvotovimi 1.9TD motorji?
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Lisko kaj pa ce bi dal nazaj enakega dizla, ker je ta na koncu zivljenske dobe se mi zdi. Koliko sem videl v prejsnjih projektih nisi polovicar in ko se nekega popravila lotis naredis 100 krat boljse kot bilo kdo drug, ki bi to delal za denar. Sam pravis da je avto star in bo hitro oldi. Tako lepih petk 1.6d bo cez nekaj let zelo malo.

Denar je tvoj in naredi znjim, kar se ti zdi najbolj prav :smt004 :smt004 :smt004 :a2_aplavz :a2_aplavz
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
lisko

Sebastijan napisal/-a:Lisko kaj pa ce bi dal nazaj enakega dizla, ker je ta na koncu zivljenske dobe se mi zdi. Koliko sem videl v prejsnjih projektih nisi polovicar in ko se nekega popravila lotis naredis 100 krat boljse kot bilo kdo drug, ki bi to delal za denar. Sam pravis da je avto star in bo hitro oldi. Tako lepih petk 1.6d bo cez nekaj let zelo malo.

Denar je tvoj in naredi znjim, kar se ti zdi najbolj prav :smt004 :smt004 :smt004 :a2_aplavz :a2_aplavz
Tudi sam dosti razmisljam o tem, da bi pustil original motor a vendar zelja je :)
Uporabniški avatar
marcel_mastnak
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a marcel_mastnak »

pa sej ma tud ta motor potencial sam kako turbino das gor pa drugo bosch pumpo nevem pa kaki so bati al bi zdrzali al ne in pa glava. Cene pa od kake 19-ke al pa 21-ke motorji ki so bli vgrajeni grejo z malo truda tud v petko.
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

lisko napisal/-a:
Tudi sam dosti razmisljam o tem, da bi pustil original motor a vendar zelja je :)
najdi motor od renault 19 1.9 TD pa ne jamraj,ce pa mas zeljo ti pa zmontiramo 1.8 16v al pa bilo kaj si bos izmislil tam do 2.0 16v :wink:

ker to sploh ni tak bavbav kot eni govorijo :wink:
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

jaz ti svetujem turbo motor...ostalo je brez veze...tud sam imam 1.8 8V v petki, pa leti sam k probas enkrat turbo je vse ostalo potrata casa in denarja...moje mnenje
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
lisko

marcel_mastnak napisal/-a:pa sej ma tud ta motor potencial sam kako turbino das gor pa drugo bosch pumpo nevem pa kaki so bati al bi zdrzali al ne in pa glava. Cene pa od kake 19-ke al pa 21-ke motorji ki so bli vgrajeni grejo z malo truda tud v petko.
Tole ze tudi dolgo razmisljam. Za trdoto batov sicer ne vem , vem pa da ima hlajene bate ( spodaj mu sprica olje po njih.....kar pa je zasledit pri 1.7T motorjih....v bistvu enaka zasnova, celo blok je enak z izjemo vrtin cilindrov)
In tud sam sem pomislil na kako 19ko...problem je samo da ne vem za nobeno 1.9TD masino....
Odgovori