Preoblacenje tapete...

Vse o videzu avtomobila
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Stupo napisal/-a:Bom kar zalepil, kar bo pa bo, ker rabljene je nemogoce dobiti, nove so pa okoli 7k sit ce se ne motim :roll:
Nabavi od Baccare so kromirane in 2x bolj vzdrzljive...sam kje jih dobis pa ne mene sprasevat :lol:
Uporabniški avatar
N33YO

Odgovor Napisal/-a N33YO »

y3rn3y napisal/-a:ko barvas kljuke, obvezno z nitrojem ocisti povrsino! potem pa plastik primer, ce ne bo vse slekoprej zacelo odstopat.

pa se neki glede krom sprejev, vecina je takih ki se lepo svetjo, sam se pa nikol ne posusijo. Je po enmu tednu se vedno mokr na otip, tko da moras obvezno lakirat cez (potem zgubi lesk, nevem kje je fora :roll: )
Js sem probal ze vec krom sprejev pa to ni tko kot pravo kromiranje, prvo poizkusi na kaki drugi stvari da ne zaj****. Sam moj nasvet.
vse lepo in prav samo za ciscenje plastik pred barvanjem raje uporabi antisilikonsko cistilo kot pa nitro ker nitro tud topi nekatere vrste plastike :!: pa tako kot je rekel jernej krom spreji (vsi ki sem jih jaz sprobal) so po tem ko pobarvas zadevo lepljivi in obcutljivi na dotik tako da pol je treba lakirat cez in ponavad use skup rata ena velika pacarija :?

jaz ti priporocam da ce hoces met lepe kljukce pejt u mavrico al pa nekam kjer mesajo barve pa naj ti namesa eno bazo srebrno z debelimi kristali pac po zelji in pol s tem pobarvi pa prelakiraj cez :wink:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

FastDay napisal/-a:
Stupo napisal/-a:Bom kar zalepil, kar bo pa bo, ker rabljene je nemogoce dobiti, nove so pa okoli 7k sit ce se ne motim :roll:
Nabavi od Baccare so kromirane in 2x bolj vzdrzljive...sam kje jih dobis pa ne mene sprasevat :lol:
Hm, bi jih nabavil, ce bi se jih dalo kje dobiti! :D
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

N33YO napisal/-a:
y3rn3y napisal/-a:ko barvas kljuke, obvezno z nitrojem ocisti povrsino! potem pa plastik primer, ce ne bo vse slekoprej zacelo odstopat.

pa se neki glede krom sprejev, vecina je takih ki se lepo svetjo, sam se pa nikol ne posusijo. Je po enmu tednu se vedno mokr na otip, tko da moras obvezno lakirat cez (potem zgubi lesk, nevem kje je fora :roll: )
Js sem probal ze vec krom sprejev pa to ni tko kot pravo kromiranje, prvo poizkusi na kaki drugi stvari da ne zaj****. Sam moj nasvet.
vse lepo in prav samo za ciscenje plastik pred barvanjem raje uporabi antisilikonsko cistilo kot pa nitro ker nitro tud topi nekatere vrste plastike :!: pa tako kot je rekel jernej krom spreji (vsi ki sem jih jaz sprobal) so po tem ko pobarvas zadevo lepljivi in obcutljivi na dotik tako da pol je treba lakirat cez in ponavad use skup rata ena velika pacarija :?

jaz ti priporocam da ce hoces met lepe kljukce pejt u mavrico al pa nekam kjer mesajo barve pa naj ti namesa eno bazo srebrno z debelimi kristali pac po zelji in pol s tem pobarvi pa prelakiraj cez :wink:
OK, hvala za nasvet! Bom prelakiral v vsakem primeru!

Mogoce kdo ve kje je trgovina KOZA (nekje v Lj) - tam naj bi imeli usnje?
Ker danes sem preiskal cel BTC in nimajo nikjer metrskega usnja! :?
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Ce bo se koga zanimalo, umetno usnje, 1728sit / m2, uporablja se za oblacenje sedeznih garnitur, tako da naj bi bilo dokaj kvalitetno:
http://www.usnje.si/barve.php
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Kljukice sem pobarval, ampak je en problem....
Najprej sem jih ocistil, dal cez temelnjo barvo, potem sem jih pobarval s crom sprejom, ko sem dal cez prozoren lak (na spreju pise prozoren mat lak) se je krom barva spremenila v temno sivo :?
Bi bilo kaj bolje ce prozoren sprej nebi bil mat (da ga nebom zastonj kupoval)?
Koliko slojev krom barve je pa priporocljivo dati (da se nebi zacelo lusiti)?
Slika
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Pomoje ni problem u krom barvi, sej cez pride lak, ce se bo kej lusl se bo lak zacev.
Uporabniški avatar
y3rn3y
Kraj: Zg. Savinjska dolina

Odgovor Napisal/-a y3rn3y »

Stupo napisal/-a:Kljukice sem pobarval, ampak je en problem....
Najprej sem jih ocistil, dal cez temelnjo barvo, potem sem jih pobarval s crom sprejom, ko sem dal cez prozoren lak (na spreju pise prozoren mat lak) se je krom barva spremenila v temno sivo :?
js sem dal ces sijajni lak pa je barva postala siva (ne krom!) tko da krom efekta po moje ne bos dobil drugace kot da das kromirat

Zarad luscenja barve pa, ni fora v tem kok slojev je das ampak v tem kaj das kot podlago (plastik primer se nebi smel lusciti)
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Stupo napisal/-a:Kljukice sem pobarval, ampak je en problem....
ja...isto se je men zgodil, sam nisem barval z krom sprejem ampak z enim srebrnim. Kolkr sm jest ugotovu ne smes cez z lakom spricat, sicer je pa v tej krom barvi tko al tko ze lak. Mal vec nanosov dej , da se ne bo zdrajsalo, spodej pa s plastik prajmerjem. Jest bi pospricu se z epolorjem prej, pa ga lepo zbrusil, das bo res lepo. :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Stupo

Platik prajmer sem dal, nato pa cez krom sprej, ampak se zadeva ze vec kot 1 dan susi, pa se vedno ni posusena. Ce dam cez lak se pa barva spremeni v temno sivo, tako da ta moznost odpade. Bom pustil se kaksen dan na radiatorju in upam da se bo posusilo! :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
vrby
Kraj: Ljubljana-Zadobrova

Odgovor Napisal/-a vrby »

a ma mogoce kdo slikan postopek kako spraviti tapete dol z vrat pri cliotu l.96???
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

dol prvo das ono ko je za sipo odpirat pa vse sraufe odsraufas potem pa samo populis ven tiste cepke :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Stupo

vrby napisal/-a:a ma mogoce kdo slikan postopek kako spraviti tapete dol z vrat pri cliotu l.96???
Odvijes vijak na kljuki za odpiranje vrat, raztavis rocaj, odvijes vijak se tam, odvijes vijake na spodnjem delu tapete in jo potegnes dol (malo bo pokalo), pa ne uporabi prevec sile.
Slika
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

korm sprej oz krom efekt NI za lakiranje varjanta za kromirat plastiko je
ej mudel pr sentvidu oz vizmarjah /search a.com
drugac druga varjanta k je men osebno lepsa je pa barva White aluminium k se jo dobi u bols zalozenih trgovinah in se jo da lakirat bp

Slika
I know U got soul
Odgovori