Nabavi od Baccare so kromirane in 2x bolj vzdrzljive...sam kje jih dobis pa ne mene sprasevatStupo napisal/-a:Bom kar zalepil, kar bo pa bo, ker rabljene je nemogoce dobiti, nove so pa okoli 7k sit ce se ne motim
Preoblacenje tapete...
vse lepo in prav samo za ciscenje plastik pred barvanjem raje uporabi antisilikonsko cistilo kot pa nitro ker nitro tud topi nekatere vrste plastikey3rn3y napisal/-a:ko barvas kljuke, obvezno z nitrojem ocisti povrsino! potem pa plastik primer, ce ne bo vse slekoprej zacelo odstopat.
pa se neki glede krom sprejev, vecina je takih ki se lepo svetjo, sam se pa nikol ne posusijo. Je po enmu tednu se vedno mokr na otip, tko da moras obvezno lakirat cez (potem zgubi lesk, nevem kje je fora)
Js sem probal ze vec krom sprejev pa to ni tko kot pravo kromiranje, prvo poizkusi na kaki drugi stvari da ne zaj****. Sam moj nasvet.
jaz ti priporocam da ce hoces met lepe kljukce pejt u mavrico al pa nekam kjer mesajo barve pa naj ti namesa eno bazo srebrno z debelimi kristali pac po zelji in pol s tem pobarvi pa prelakiraj cez
OK, hvala za nasvet! Bom prelakiral v vsakem primeru!N33YO napisal/-a:vse lepo in prav samo za ciscenje plastik pred barvanjem raje uporabi antisilikonsko cistilo kot pa nitro ker nitro tud topi nekatere vrste plastikey3rn3y napisal/-a:ko barvas kljuke, obvezno z nitrojem ocisti povrsino! potem pa plastik primer, ce ne bo vse slekoprej zacelo odstopat.
pa se neki glede krom sprejev, vecina je takih ki se lepo svetjo, sam se pa nikol ne posusijo. Je po enmu tednu se vedno mokr na otip, tko da moras obvezno lakirat cez (potem zgubi lesk, nevem kje je fora)
Js sem probal ze vec krom sprejev pa to ni tko kot pravo kromiranje, prvo poizkusi na kaki drugi stvari da ne zaj****. Sam moj nasvet.pa tako kot je rekel jernej krom spreji (vsi ki sem jih jaz sprobal) so po tem ko pobarvas zadevo lepljivi in obcutljivi na dotik tako da pol je treba lakirat cez in ponavad use skup rata ena velika pacarija
![]()
jaz ti priporocam da ce hoces met lepe kljukce pejt u mavrico al pa nekam kjer mesajo barve pa naj ti namesa eno bazo srebrno z debelimi kristali pac po zelji in pol s tem pobarvi pa prelakiraj cez
Mogoce kdo ve kje je trgovina KOZA (nekje v Lj) - tam naj bi imeli usnje?
Ker danes sem preiskal cel BTC in nimajo nikjer metrskega usnja!
Ce bo se koga zanimalo, umetno usnje, 1728sit / m2, uporablja se za oblacenje sedeznih garnitur, tako da naj bi bilo dokaj kvalitetno:
http://www.usnje.si/barve.php
http://www.usnje.si/barve.php
Kljukice sem pobarval, ampak je en problem....
Najprej sem jih ocistil, dal cez temelnjo barvo, potem sem jih pobarval s crom sprejom, ko sem dal cez prozoren lak (na spreju pise prozoren mat lak) se je krom barva spremenila v temno sivo
Bi bilo kaj bolje ce prozoren sprej nebi bil mat (da ga nebom zastonj kupoval)?
Koliko slojev krom barve je pa priporocljivo dati (da se nebi zacelo lusiti)?
Najprej sem jih ocistil, dal cez temelnjo barvo, potem sem jih pobarval s crom sprejom, ko sem dal cez prozoren lak (na spreju pise prozoren mat lak) se je krom barva spremenila v temno sivo
js sem dal ces sijajni lak pa je barva postala siva (ne krom!) tko da krom efekta po moje ne bos dobil drugace kot da das kromiratStupo napisal/-a:Kljukice sem pobarval, ampak je en problem....
Najprej sem jih ocistil, dal cez temelnjo barvo, potem sem jih pobarval s crom sprejom, ko sem dal cez prozoren lak (na spreju pise prozoren mat lak) se je krom barva spremenila v temno sivo![]()
Zarad luscenja barve pa, ni fora v tem kok slojev je das ampak v tem kaj das kot podlago (plastik primer se nebi smel lusciti)

ja...isto se je men zgodil, sam nisem barval z krom sprejem ampak z enim srebrnim. Kolkr sm jest ugotovu ne smes cez z lakom spricat, sicer je pa v tej krom barvi tko al tko ze lak. Mal vec nanosov dej , da se ne bo zdrajsalo, spodej pa s plastik prajmerjem. Jest bi pospricu se z epolorjem prej, pa ga lepo zbrusil, das bo res lepo.Stupo napisal/-a:Kljukice sem pobarval, ampak je en problem....
Najprej sem jih ocistil, dal cez temelnjo barvo, potem sem jih pobarval s crom sprejom, ko sem dal cez prozoren lak (na spreju pise prozoren mat lak) se je krom barva spremenila v temno sivo![]()
Enigma motorsport
- Ruff_RydeR
- Kraj: Kamnik