POMOC! R19 1.4e - motor crkne, ko prstavim v nizjo prestavo
POMOC! R19 1.4e - motor crkne, ko prstavim v nizjo prestavo
Pozdravljeni.
Imam tezavo.ki se mi je pojavila prav danes.Moj R19 motor crkne ko prestavlja v nizjo prestavo (ponavadi v drugo).Tako moram ponovno vzgati avtomobil.Ne crkne mi, ce dam mal coka (tudi ko je segreta masina).Ko pospesujem dela normalno,a imam obcutek, ko vozim brez gasa (pod hrib), da ne motor tece prav enakomerno.Ali pa ko naglo zaviram (imam v peti prestavi),in pritisnem sklopko-potem tudi crkne.
Ali je tezava:
-alternator/scetke
-svecke
-filter zraka
-razdelilna kapa
-slabo gorivo /(aditiv svinec)
ali kaj drugega?
Prosim za nasvet in Hvala!
Imam tezavo.ki se mi je pojavila prav danes.Moj R19 motor crkne ko prestavlja v nizjo prestavo (ponavadi v drugo).Tako moram ponovno vzgati avtomobil.Ne crkne mi, ce dam mal coka (tudi ko je segreta masina).Ko pospesujem dela normalno,a imam obcutek, ko vozim brez gasa (pod hrib), da ne motor tece prav enakomerno.Ali pa ko naglo zaviram (imam v peti prestavi),in pritisnem sklopko-potem tudi crkne.
Ali je tezava:
-alternator/scetke
-svecke
-filter zraka
-razdelilna kapa
-slabo gorivo /(aditiv svinec)
ali kaj drugega?
Prosim za nasvet in Hvala!
Zadnjič spremenil brane01, dne 04 Dec 2006, 20:16, skupaj popravljeno 1 krat.
jz bi zacel pri elektriki in dal dol frtajler kapo, mal popucu kontakte...ce se ti je res ravn dans pojavl pol sklepam da gre za kak kondenz.
ni pa slabo, ce vsake tolk cajta daš mehaniku za pol ure avto, da naštela platine, vžig in predvžig...
ni pa slabo, ce vsake tolk cajta daš mehaniku za pol ure avto, da naštela platine, vžig in predvžig...
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
R5 1.7T 5v
Bi se jaz pristavil loncek. Clio 1.4 RT 95 letnik. Isto vcasih ugasne ko prestavljam nizje. V prostem teku kazalec za obrate malo potresavlje. Pa se ena teava je. Na primer se peljem v cetrti prestavi 70 km/h in potem na hitro pohodim gas in najprej kot da pade v luknjo , nato pa normalno potegne(isto dela tudi v ostalih prestavah). Ce razumete ko na hitro dodam gas ga kr zmanjka nato pa zacne vlect. Isto dela hladen in topel motor. Ce v leru pohodim gas tega ni. Menjano je ze blo pred kratkim:svecke,razdelilna kapa ,rotorcek,kabli... Zanima ma a se vplinjac da se kaj stelat in kak ga nastelat. Bi lahko bil racunalnik. Sonde smo meli na testerju in so dobre. S tem avtom mam ze tuk tezav da se mi je reno ze res zameru:((
Ampak tuk sem trmast da ne odneham dok ne bo sel tak kot mora.
Hvala!
Ampak tuk sem trmast da ne odneham dok ne bo sel tak kot mora.
Hvala!
Bi mel se eno vprasanje. Baje so stari frgazerji meli neke pospesevalne sobe al kanale. Kak je to narjeno pri tem monobrizg uplinjacu.
Namrec men se dogaja da ko vzgem hladnega mi cuka ali pa ko na hitro pohodim pedal za gas. Ce pocasi dodajam gas(res previdno) potem ne cukne.Torej takrat ko rabi na hitro vec goriva in takrat ga zmanjka.
Frgazer mi je mehanik ze menjal ter ga dvakrat prepucal (tak je vsaj reko), pa se kar isto.
Vsak nasvet dobrodosel!
Hvala!
Namrec men se dogaja da ko vzgem hladnega mi cuka ali pa ko na hitro pohodim pedal za gas. Ce pocasi dodajam gas(res previdno) potem ne cukne.Torej takrat ko rabi na hitro vec goriva in takrat ga zmanjka.
Frgazer mi je mehanik ze menjal ter ga dvakrat prepucal (tak je vsaj reko), pa se kar isto.
Vsak nasvet dobrodosel!
Hvala!