POMOC! R19 1.4e - motor crkne, ko prstavim v nizjo prestavo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
brane01

POMOC! R19 1.4e - motor crkne, ko prstavim v nizjo prestavo

Odgovor Napisal/-a brane01 »

Pozdravljeni.
Imam tezavo.ki se mi je pojavila prav danes.Moj R19 motor crkne ko prestavlja v nizjo prestavo (ponavadi v drugo).Tako moram ponovno vzgati avtomobil.Ne crkne mi, ce dam mal coka (tudi ko je segreta masina).Ko pospesujem dela normalno,a imam obcutek, ko vozim brez gasa (pod hrib), da ne motor tece prav enakomerno.Ali pa ko naglo zaviram (imam v peti prestavi),in pritisnem sklopko-potem tudi crkne.

Ali je tezava:
-alternator/scetke
-svecke
-filter zraka
-razdelilna kapa
-slabo gorivo /(aditiv svinec)

ali kaj drugega?

Prosim za nasvet in Hvala!
Zadnjič spremenil brane01, dne 04 Dec 2006, 20:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Glede na to da imas vplinjac, bi najprej pogledal nastavitev zraka in nastavitev prostega teka. A v leru avto normalno deluje? Koliko je obratov v prostem teku?
LP, Samojed
brane01

Odgovor Napisal/-a brane01 »

V leru dela OK, mogoce za odtenek manj enakomerno.Vceraj je se deal cisto brez tezav. Ampak kaj bi se spremenilo oz. kaj lahko jaz naredim?Za obrate ne vem ker nima obretomera
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a damjan »

jz bi zacel pri elektriki in dal dol frtajler kapo, mal popucu kontakte...ce se ti je res ravn dans pojavl pol sklepam da gre za kak kondenz.
ni pa slabo, ce vsake tolk cajta daš mehaniku za pol ure avto, da naštela platine, vžig in predvžig...
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

fertajlerkapa z rotorckom je minimalni strosek...ampak tudi jaz bolj sumim na fergazer...sem mel lani pozimi ene dvakrat podobne simptome...pa mam einspric.
Slika
Rocky__
Kraj: Podčetrtek

Odgovor Napisal/-a Rocky__ »

Bi se jaz pristavil loncek. Clio 1.4 RT 95 letnik. Isto vcasih ugasne ko prestavljam nizje. V prostem teku kazalec za obrate malo potresavlje. Pa se ena teava je. Na primer se peljem v cetrti prestavi 70 km/h in potem na hitro pohodim gas in najprej kot da pade v luknjo , nato pa normalno potegne(isto dela tudi v ostalih prestavah). Ce razumete ko na hitro dodam gas ga kr zmanjka nato pa zacne vlect. Isto dela hladen in topel motor. Ce v leru pohodim gas tega ni. Menjano je ze blo pred kratkim:svecke,razdelilna kapa ,rotorcek,kabli... Zanima ma a se vplinjac da se kaj stelat in kak ga nastelat. Bi lahko bil racunalnik. Sonde smo meli na testerju in so dobre. S tem avtom mam ze tuk tezav da se mi je reno ze res zameru:((
Ampak tuk sem trmast da ne odneham dok ne bo sel tak kot mora.
Hvala!
Uporabniški avatar
Bojci

bo treba prepucati komplet einspric...tudi mene to caka, ker imam podobne simptome...foter na skodi pa ima napram mojemu 100x hujse.
Slika
Rocky__

Bojci napisal/-a:bo treba prepucati komplet einspric...tudi mene to caka, ker imam podobne simptome...foter na skodi pa ima napram mojemu 100x hujse.
Kaj tocno mislis s tem prepucati einspric?
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

To je poj dost pogost problem,k men se je tud to obcasno dogajalo pr 19tki 1.4
Uporabniški avatar
Bojci

einspric vzet dol, razstaviti ga in ga scistiti. Celo neko sredstvo za ciscene vergazerjev/einspricov obstaja.
Slika
Rocky__

Bi mel se eno vprasanje. Baje so stari frgazerji meli neke pospesevalne sobe al kanale. Kak je to narjeno pri tem monobrizg uplinjacu.
Namrec men se dogaja da ko vzgem hladnega mi cuka ali pa ko na hitro pohodim pedal za gas. Ce pocasi dodajam gas(res previdno) potem ne cukne.Torej takrat ko rabi na hitro vec goriva in takrat ga zmanjka.
Frgazer mi je mehanik ze menjal ter ga dvakrat prepucal (tak je vsaj reko), pa se kar isto.
Vsak nasvet dobrodosel!
Hvala!
Odgovori