megane II 1,9 dci (na displ. pojavil napis CHECK INJECTION)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bojan

megane II 1,9 dci (na displ. pojavil napis CHECK INJECTION)

Odgovor Napisal/-a bojan »

Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Zadnjič spremenil bojan, dne 05 Nov 2006, 19:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: megane II 1,9 dci (CHECK INJECTION)

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

bojan napisal/-a:Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.
Tko se je se nekaj casa vozil okrog in naenkrat je avto crno pokadil in po postanku vec ni prizgal : fuc bosch pumpa ( 1.000eur).
Upam da to ne caka tudi tebe.
Srecno.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Tommy28 napisal/-a:
bojan napisal/-a:Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.
Tko se je se nekaj casa vozil okrog in naenkrat je avto crno pokadil in po postanku vec ni prizgal : fuc bosch pumpa ( 1.000eur).
Srecno.
Ne vrjamem da bi bila kriva tukaj bosch pumpa, ce je pa sploh nima, saj je dci masina in ima comon rail.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Men je na mojmu crknla bosc pumpa. Prej ni blo nobene lucke za injection. Sam ni vec przgal :( pa je slo za vse skupi 100k. Za avtovleko iz Italije in pa seveda nova pumpa+delo.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

d_leonit napisal/-a:
Tommy28 napisal/-a:
Srecno.
Ne vrjamem da bi bila kriva tukaj bosch pumpa, ce je pa sploh nima, saj je dci masina in ima comon rail.
Tema 8)
Kaj pa gorivo po tvoje poganja :?:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Tommy28 napisal/-a:
d_leonit napisal/-a:
Tommy28 napisal/-a: Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.
Srecno.
Tema 8)

Ups. Sm spregledu prejsn post. Tudi dCi ima bosch pumpo. Sj ti more neki vlect nafto iz tanka.
mare72

Odgovor Napisal/-a mare72 »

ce avto deluje normalno bi tezko govorili o pumpi
vsi elektr.nadzorovani deli na motorju so pod isto kontrolo
lahko je samo ogrvalna svecka ali pa se manjsa napaka
Uporabniški avatar
d_leonit

Tommy28 napisal/-a:
d_leonit napisal/-a:
Tommy28 napisal/-a: Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.
Srecno.
Tema 8)
Ja kaj neki :) , common rail sistem (skupni vod) kateri je nadomestil bosch pumpo in deluje na drugacen princip
Vec si preberi tukaj.
http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 4211520100
mare72

avvto ima pumpo in to visokotlacno
common rail pomeni skupni vod se pravi rampa v kateri je gorivo pod pritiskom cca 300bar iz katerega gre gorivo po cevki do sobe
razlika je toda pumpo ima!
Uporabniški avatar
d_leonit

Ja pumpo ima (ta je del common rail sistema), nima pa bosch pumpe,to ni isto!! :D
Pa malo vecji pritisk je tam od 1200-1300bar.
No saj dobr vsaj nekaj smo razcistili, sedaj dovolj offtipica :D
bojan

Upam, da res ni kaka pumpa pa vseeno katera je in upam daje res kaka bedasta smetka ali kaj podobnega temu (recimo grelna..)

Vam jutri javim-grem na tester -v Renault minutka

Na avtomobilizem.com mi je eden svetoval naj poskusim odklopiti akumulator za par minut... kaj pravite na to?
mare72

1200-1600 bar pritiska je skozi sobe in ne v skupnem vodu
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

mare72 napisal/-a:1200-1600 bar pritiska je skozi sobe in ne v skupnem vodu
:shock:
ce gre skozi sobe 1600 bar...potem je tud u skupnem vodu 1600 bar...a ni to logicno (usaj men)
Lp!
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Huhh fantje to je taksna "pricizna" tehnologija da se je mi niti ne zavedamo...

Vbrizgalna soba je v grobem sestavljena iz "sobnega telesa" ter sobne igle. Oba sta iz visoko-kakovostnega jekla. Toleranca znasa 0,002 - 0,003mm (cloveski las je 30x debelejsi). Premer luknjice na vbrizgalni sobi znasa nekje od 0,11 - 0,15mm. Najnovejsi dizli z common-rail tehnologijo dosegajo tlak tudi tja do 1800bar. Sposobna je zatesnit 2050bar pritiska. Kolicina goriva pri pred-vbrizgu znasa okoli 1mm^3 (volumen ki ga zavzema polovica bucikine glave) ter pri polnem 50mm^3. Vbrizg traja 1-2ms z hitrostjo 2000km/h. In se v eni minuti odpre preko 10000 (pred- in po-vbrizgu)..

Upam da si malo lazje predstavljate o kaksni priciznosti je govora :wink:
bojan

...halo? Kaj pa tema glede napisa na display-u CHECK INJECTION ?
Odgovori