megane II 1,9 dci (na displ. pojavil napis CHECK INJECTION)
megane II 1,9 dci (na displ. pojavil napis CHECK INJECTION)
Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Zadnjič spremenil bojan, dne 05 Nov 2006, 19:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: megane II 1,9 dci (CHECK INJECTION)
Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.bojan napisal/-a:Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Tko se je se nekaj casa vozil okrog in naenkrat je avto crno pokadil in po postanku vec ni prizgal : fuc bosch pumpa ( 1.000eur).
Upam da to ne caka tudi tebe.
Srecno.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ne vrjamem da bi bila kriva tukaj bosch pumpa, ce je pa sploh nima, saj je dci masina in ima comon rail.Tommy28 napisal/-a:Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.bojan napisal/-a:Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Tko se je se nekaj casa vozil okrog in naenkrat je avto crno pokadil in po postanku vec ni prizgal : fuc bosch pumpa ( 1.000eur).
Srecno.
Temad_leonit napisal/-a:Ne vrjamem da bi bila kriva tukaj bosch pumpa, ce je pa sploh nima, saj je dci masina in ima comon rail.Tommy28 napisal/-a:Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.bojan napisal/-a:Danes zjutraj se mi je prizgala SERVICE lucka ter na display-u napis CHECK INJECTION. Avto deluje normalno... Ali se je ze komu kaj takega pojavilo? Kaj bi to lahko bilo? Avto sem zaklenil-odklenil, na kartico in brez, vstavil kartico (kljub temu da je ne rabim vstavljati) pa se vedno isti napis.
Srecno.
Kaj pa gorivo po tvoje poganja
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Tommy28 napisal/-a:Temad_leonit napisal/-a:Ne vrjamem da bi bila kriva tukaj bosch pumpa, ce je pa sploh nima, saj je dci masina in ima comon rail.Tommy28 napisal/-a: Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.
Srecno.![]()
Ups. Sm spregledu prejsn post. Tudi dCi ima bosch pumpo. Sj ti more neki vlect nafto iz tanka.
Ja kaj nekiTommy28 napisal/-a:Temad_leonit napisal/-a:Ne vrjamem da bi bila kriva tukaj bosch pumpa, ce je pa sploh nima, saj je dci masina in ima comon rail.Tommy28 napisal/-a: Nekdo na forumu je ze imel tak problem. Sel je na tester pa mu baje ni nic pokazalo le napako - na servisu so menili da je kaka smet v nafti pa da bo vse ok.
Srecno.![]()
Vec si preberi tukaj.
http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 4211520100
Huhh fantje to je taksna "pricizna" tehnologija da se je mi niti ne zavedamo...
Vbrizgalna soba je v grobem sestavljena iz "sobnega telesa" ter sobne igle. Oba sta iz visoko-kakovostnega jekla. Toleranca znasa 0,002 - 0,003mm (cloveski las je 30x debelejsi). Premer luknjice na vbrizgalni sobi znasa nekje od 0,11 - 0,15mm. Najnovejsi dizli z common-rail tehnologijo dosegajo tlak tudi tja do 1800bar. Sposobna je zatesnit 2050bar pritiska. Kolicina goriva pri pred-vbrizgu znasa okoli 1mm^3 (volumen ki ga zavzema polovica bucikine glave) ter pri polnem 50mm^3. Vbrizg traja 1-2ms z hitrostjo 2000km/h. In se v eni minuti odpre preko 10000 (pred- in po-vbrizgu)..
Upam da si malo lazje predstavljate o kaksni priciznosti je govora
Vbrizgalna soba je v grobem sestavljena iz "sobnega telesa" ter sobne igle. Oba sta iz visoko-kakovostnega jekla. Toleranca znasa 0,002 - 0,003mm (cloveski las je 30x debelejsi). Premer luknjice na vbrizgalni sobi znasa nekje od 0,11 - 0,15mm. Najnovejsi dizli z common-rail tehnologijo dosegajo tlak tudi tja do 1800bar. Sposobna je zatesnit 2050bar pritiska. Kolicina goriva pri pred-vbrizgu znasa okoli 1mm^3 (volumen ki ga zavzema polovica bucikine glave) ter pri polnem 50mm^3. Vbrizg traja 1-2ms z hitrostjo 2000km/h. In se v eni minuti odpre preko 10000 (pred- in po-vbrizgu)..
Upam da si malo lazje predstavljate o kaksni priciznosti je govora