Obratomer

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
Spidi
Kraj: Gorenjska

Obratomer

Odgovor Napisal/-a Spidi »

Da ne bomo vse pisali samo v eno temo, ki pocasi postaja nepregledna bom odprl kar novo.

Zanima me pa naslednje: Kje bi alhko dobil obratomer, podoben taksnemu kot ga imajo na tehnicnem, ki ga smao priklopi na akumulator ali nekam na elektriko (sem vprasal kako deluje pa mi je povedal da na podlagi kako hitro oz. koliko elektrike pride na akumulator iz alternatorja)

Ce kdo kaj ve, info dobrodosel :D :D

P.S.: Sneg mede ko pri norcih smo ze driftal skoz ovinke :lol: :lol:
Uporabniški avatar
pamečan
Kraj: Pameče

Odgovor Napisal/-a pamečan »

js si gam mam u plano kupit pride pa okol 15k! pac nek cist osnovn! sam da kaze do 10000 obratov! :twisted:
Uporabniški avatar
re-volt
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a re-volt »

pamecan napisal/-a:js si gam mam u plano kupit pride pa okol 15k! pac nek cist osnovn! sam da kaze do 10000 obratov! :twisted:
pa reces da je VTEC :)
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Re: Obratomer

Odgovor Napisal/-a damjan »

Spidi napisal/-a:Da ne bomo vse pisali samo v eno temo, ki pocasi postaja nepregledna bom odprl kar novo.

Zanima me pa naslednje: Kje bi alhko dobil obratomer, podoben takšnemu kot ga imajo na tehnicnem, ki ga smao priklopi na akumulator ali nekam na elektriko (sem vprašal kako deluje pa mi je povedal da na podlagi kako hitro oz. koliko elektrike pride na akumulator iz alternatorja)

Ce kdo kaj ve, info dobrodošel :D :D

P.S.: Sneg mede ko pri norcih smo že driftal skoz ovinke :lol: :lol:
na cinšpulo se ga priklopi,vsej zdi se mi... kje dobit pa ti ne vem povedat. na avtomobilizem.com je en pred nekaj casa izdeloval digitalni števec, ne vem kako se je zadeva razpletla ker nisem vec spremljal. tam malo poišci.

p.s. bom mal prepucal ta podforumcek, ocitn sm bil en mal prevec popustljiv ;)
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
pamečan
Kraj: Pameče

Re: Obratomer

Odgovor Napisal/-a pamečan »

damjan napisal/-a:
Spidi napisal/-a:Da ne bomo vse pisali samo v eno temo, ki pocasi postaja nepregledna bom odprl kar novo.

Zanima me pa naslednje: Kje bi alhko dobil obratomer, podoben taksnemu kot ga imajo na tehnicnem, ki ga smao priklopi na akumulator ali nekam na elektriko (sem vprasal kako deluje pa mi je povedal da na podlagi kako hitro oz. koliko elektrike pride na akumulator iz alternatorja)

Ce kdo kaj ve, info dobrodosel :D :D

P.S.: Sneg mede ko pri norcih smo ze driftal skoz ovinke :lol: :lol:
na cinspulo se ga priklopi,vsej zdi se mi... kje dobit pa ti ne vem povedat. na avtomobilizem.com je en pred nekaj casa izdeloval digitalni stevec, ne vem kako se je zadeva razpletla ker nisem vec spremljal. tam malo poisci.

p.s. bom mal prepucal ta podforumcek, ocitn sm bil en mal prevec popustljiv ;)
a zaj si pa srecn ko si moderator :D ;)
Uporabniški avatar
Spidi

Hvala vsem za info.
pamecan: ko bos kaj vedel kej se ga dobi (ali ze ves) prosim povej 8)

damjan: sem sledil tej temi vendar po zelo dolgi neaktivnosti v temi sem kontaktiral izdelovalca in je rekel da mu je zaradi premalo casa projekt propadel :?
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kolega je montiral obratometer za 7k oni manjsi v yugeca bom ga povprasal malo kam je priklopil:) Tud jaz pogresam to stvar v mojem avtu:)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Spidi

To bi blo super ja. Daj ga vprasaj ko ga bos kaj videl, pa se kje ga je dobil.
Ce bi pa bila se kaksna slika pe se boljse :D
Uporabniški avatar
đuro_Pb-g
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a đuro_Pb-g »

ja ne!Lpo bi blo vijet!zato pa jas hocem neko drugo armaturko dat not ko ma obratomer!! :D
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Fantje obratomer se enostavno priklopi na cinšpulo, to je tista pokoncna srebrna flaška, z žickami na vrhu, nahaja se pa v motornem prostoru, pr vozniku, zraven bremz cilindra, druge dva kontakta na obratomerju sta pa plus pa minus, so pa sam trije kontakti, tak da nimaš kej sfalit, vsaj tk sm jst meu nareto!
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

OKY super! bom jaz vprasal kolega....cena pa je se mi zdi manjsega 7k velkega pa je itaq prevelik pa 12k je pa oni isti kot pri nascaru:D LOL!

Slika
Slika
Slika
Slika

To je velik ki pa men ni vsec! to je tisti drazji! Oni pa je manjsi sam je dalsi:)
P.S. Avto ni Renault Je pa Francoz:)
P.S.2 Poglej na avto-style.nl :) ta ovaza tud za a3m
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Spidi

Mateo: Tamali bi biv cisto dober. Probal sem www.avto-style.nl pa stran ne dela, a je prava ali je druga?

urosr: Kaj pa pri dizlih, mogoce ves kje se nahaja?
Zadnjič spremenil Spidi, dne 27 Feb 2006, 22:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Risanka
Kraj: Andraz nad Polzelo

Odgovor Napisal/-a Risanka »

Spidi napisal/-a:Mateo: Tamali bi biv cisto dober. Probal sem www.avto-style.nl pa stran ne dela, a je prava ali je druga?
http://www.autostyle.nl/home.asp :wink:
I LOVE LASKO PIVO:)
Slika
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

mateo.. ..tole je pa P205 1.4, ne?

jst imem tudi namen vgradit obratomer, ampak nekaj manjsega (do 7k RPM) in pa bolj diskretnega( crna barva).
Uporabniški avatar
Spidi

Risanka napisal/-a:
Spidi napisal/-a:Mateo: Tamali bi biv cisto dober. Probal sem www.avto-style.nl pa stran ne dela, a je prava ali je druga?
http://www.autostyle.nl/home.asp :wink:
Hvala :smt043
Odgovori