Že leto in pol sem lastnik zgoraj omenjene lagune letnik 2008 z 205.000 prevoženimi kilometri. Avto sicer dela kot urca, imam pa nekaj sitnosti, ki mogoče to sploh niso ampak sem mogoče sam malo preveč "picajzel".
Gremo k bistvu:
1. Avto je zares trd. Ne vem ali je vzmetenje za doplačilo ampak se pri avtu čuti čisto vsako luknjo. Na njem so sicer gume 225/45-r18 ampak vseeno. Cesto res dobro drži in se tudi s polno hitrostjo zelo dobro oprijema ovinkov brez bojazni, da kateremu ne bi bil kos. Lastniki podobnih vozil, je tudi vaš tako zelo trd? Celo v primerjavi z nemškimi mašinami je milo rečeno prehudo.
2. Prvi komentar se mogoče navezuje na problem opisan v naslednjem odstavku. Približno pol leta nazaj, sem pri zaviranju začutil, da avto nekoliko zatrese. Pri normalni vožnji pa nič. Ker naredim na dan cca. 180 km po avtocesti mi seveda to ni bil nek strašanski problem. Stvar pa je, ker se je to tresenje samo še okrepilo in se mi zdi, da je vsak dan slabše. Bom kar naštel in opisal s kratkimi komentarji:
-trese samo pri zaviranju med 90 in 130 km/h. Zaviranje nad 130 in pod 90 se niti ne čuti.
-trese se samo volan in to tako, da mi poskakuje ura na roki (ja, rad bi bil čimbolj detajlen)
-treslo mi je ko sem vozil z novimi zimskimi pnevmatikami in ravno tako sedaj z novimi letnimi (nove, pravkar kupljene)
-feltne so ostale enake, samo pnevmatike so bile premontirane.
-ko sem menjal pnevmatike sem sproti zamenjal še zavorne kolute ter ploščice na prednjih kolesih. Ni razlike. Od menjave sem naredil 2000 pazljivo prevoženih kilometrov (počasno zaviranje, brez pregretja in brez dežja).
-vsak dan je slabše in zdi se mi, da če grem res hitro čez kakšne večje nepravilnosti na cesti, avto malo poskoči ali zaplava.
-bil sem tudi na tehničnem, kjer so mi na mojo pobudo premerili delovanje vzmetenja in baje je vse 100% delujoče.
Kaj bi torej lahko bilo?
-Nekateri pravijo, da so lahko zadnji koluti in ploščice.
-Je lahko kaj s pesti?
-Mogoče heca 4 control?
Resno bi prosil za pomoč, saj sem trenutno res v krizi z denarjem (kdo pa to ne reče) in nebi želel menjavanja komponent, dokler se mi ne posreči popravit zadeve.
Najlepša hvala že vnaprej.
Matej