Megane 1997 daljinsko centralno ne dela-prosim pomoč

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: Megane 1997 daljinsko centralno ne dela-prosim pomoč

Odgovor Napisal/-a rambo »

gogi5 napisal/-a:Pozdravljeni.Imam resen problem. Megane (5vratni) se ne da odklenit ali zaklenit s ključem na daljinsko centralno, niti tako da obrneš ključ v voznikovih vratih.Zaklenejo se samo voznikove ,ostale pa ne (centralno ne dela).Pa tudi odklenejo se samo tiste ki jih odkleneš s ključem.
Zanimivo pa je,da s tipko v avtu za centralno zaklepanje-na sredinski konzoli-lahko zakleneš in odkleneš cel avto.
Prosim za nasvet kako bi rešil ta problem ,da bi daljinsko centralno delovalo.
Ko pritisnem stikalo na ključu,se mala rdeča lučka prižge,dalj.centr.pa ne dela.
lp
lahko vzames telefon in vklopiš kamero.
če imaš prednjo in zadnjo poizkusi na obeh.
ključ usmeri vanjo in pritskaj. na kameri bi se moralo videti vijolično utripanje ko pritisneš, to pomeni da ključ oddaja in je napaka v avtu. poglej varovalke. vzami luč dol poglej da je tam vse priklopljeno. poglej ali dela notranja stropna lučka in radio. mislim da je to na isti varovalki. vsaj na cliotu sem imel tako, na meganu,ki sem ga imel nisem testiral.

lahko pa da se ti je kljuš razkodiral. in je potrebno ponovno naložit ključ.
a voziš se normalno

če je v avtu vse ok. potrebuješ nov sprejemnik in oddajnik(iz ključa). pa če imaš še imobilizator moreš še dat preprogramirat ključ. tak so meni rekli, ko mi je šel ključ na meganu. so mi ga na novo naložili in je bilo ok pol
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
rambo

gogi5 napisal/-a:Zdravo
Ključ je izpraven,vidi se vijolična svetloba na kameri.To potem pomeni,da je napaka na avtu?
lp
lahko je napak na sprejemniku v avtu. kot si rekel okidrano kaj ali pa varovalka.
lučko oz. sprejemnik, snameš jo pa z kakšnim tankim izvijačem,ga porineš noter in počasi probaš potisnit lučko proti tlom. to je prvo del. potem pa boš videl črn okvir in levo ter desno dva jezička. pritisneš in bo lučka padla ven
Uporabniški avatar
Dark_T

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

Zdravo,
Včasih je lahko kakšna ful banalna fora. Si probal z menjavo baterije v ključu. Morda ima premalo toka za signal in še dovolj da zasveti lučka ko pritisneš... Če ni baterija pa je najverjetneje to kar pravi kolega post višje.
Uporabniški avatar
rambo

gogi5 napisal/-a:Še nič novega ? ;)
Kaj pa si poizkusil do sedaj?
Od kakšnega rabljenega odkupiš sprejemnik in oddajnik v kluču. par eurov.
Kaj pa voziš se normalno? ali ti ne vžiga avto? ti v sredini števca utripa lučka za kodo?

za varovalke poglej na pokrov od varovalk. če je tako kot na sliki je 5 varovalka v drugi vrsti za stropno lučko in mogoče tudi za radio(odstrani in preveri, če radio vgasne. S tem mogoče izgubiš tudi nastavitve radia)
Slika
Odgovori