Megane RS in varnostni vijaki

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Cacek
Kraj: Celje

Megane RS in varnostni vijaki

Odgovor Napisal/-a Cacek »

Pozdravljeni,

zanima me ali kdo od vas uporablja varnostne vijake na platiščih. Predvsem na RS-ih. Slišal sem, da bi jih zelo rado zvijalo, posledično imaš več problemov kot koristi, saj ne gre potem več vijak normalno ven.

Kakšne izkušnje?
Bolse s piciklom na kurbarijo ko z merđotom v sluzbo!!!
Bolse vino v zelodcu, ko voda v kolenu!!!
Bolse ku*ac v roki, ko zebelj v nogi!!!
Uporabniški avatar
5cenic

Re: Megane RS in varnostni vijaki

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

Če imaš avto in dele na avtu zavarovane proti kraji nima pomena imeti varnostne vijake. Osebno jih nimam gor.

So pa vsi varnostni vijaki bolj tako, tisti, ki zna, bo tudi varnostne vijake dol pobral brez problema. Tisti, ki ne zna in je huligan, ti bo pa še večjo škodo naredil v primeru da imaš varnostne vijake ker ga bo to razjezilo.

https://www.youtube.com/watch?v=xGuehewF3Xk
Recimo najboljši varnostni vijaki so McGard. Tukaj je video, kako jih človek preprosto dol vzame in ta človek je eden tistih, ki ne zna to delat, pa mu je vseeno ratal. Sem videl v živo kako jih je vulkanizer dol z istim hrupom in trudom, kot bi bili normalni vijaki.

In, če že kupuješ varnostne vijake, kupi take, ki imajo utor v glavi vijaka in je na zunaj glava vijaka okrogla (McGard). Tiste, ki so valoviti po obodu, jih je pa še lažje dol vzet.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Jaz jih imam na RSu (tiste valovite) in ni nobenih problemov z njimi. Itak se zelo malo sile prenaša na šraube in samo eden na pesto je varnostni tako da pomoje ni panike.
Slika
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

5cenic napisal/-a:Če imaš avto in dele na avtu zavarovane proti kraji nima pomena imeti varnostne vijake. Osebno jih nimam gor.

So pa vsi varnostni vijaki bolj tako, tisti, ki zna, bo tudi varnostne vijake dol pobral brez problema. Tisti, ki ne zna in je huligan, ti bo pa še večjo škodo naredil v primeru da imaš varnostne vijake ker ga bo to razjezilo.

https://www.youtube.com/watch?v=xGuehewF3Xk
Recimo najboljši varnostni vijaki so McGard. Tukaj je video, kako jih človek preprosto dol vzame in ta človek je eden tistih, ki ne zna to delat, pa mu je vseeno ratal. Sem videl v živo kako jih je vulkanizer dol z istim hrupom in trudom, kot bi bili normalni vijaki.

In, če že kupuješ varnostne vijake, kupi take, ki imajo utor v glavi vijaka in je na zunaj glava vijaka okrogla (McGard). Tiste, ki so valoviti po obodu, jih je pa še lažje dol vzet.
Si dal platišča posebej zavarovati?
Uporabniški avatar
5cenic

paloma napisal/-a: Si dal platišča posebej zavarovati?
Po vsej verjetnosti jih imam ja. Agentki sem rekel, naj da v polico čisto vse kar je možno tako da sklepam, da imam zavarovana platišča. Sem pa dal za zavarovanje 850 evrov :lol:
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

ni nobene panike, ce jih imas gor. jaz sem jih imel na vsakem avtu. nikoli nobenih problemov. tudi sedaj na rs3.
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

5cenic napisal/-a:
Po vsej verjetnosti jih imam ja. Agentki sem rekel, naj da v polico čisto vse kar je možno tako da sklepam, da imam zavarovana platišča. Sem pa dal za zavarovanje 850 evrov :lol:
Samo s kaskom imaš zavarovana platišča, ki so na seznamu opreme, ko avto pride iz proizvodnje. Če daš kakšna druga platišča in ti jih ukradejo, boš dobil povrnjeno škodo za železna platišča...tako da se pozanimaj :wink:

Koliko imaš pa bonusa?
Uporabniški avatar
Bali

Odgovor Napisal/-a Bali »

P.S. Cacek ima originalna RS 225 R26 platišča, tako, da če mu ukradejo te bo dobil tudi takšna plačana nazaj.. :wink:
Uporabniški avatar
5cenic

paloma napisal/-a:
5cenic napisal/-a:
Samo s kaskom imaš zavarovana platišča, ki so na seznamu opreme, ko avto pride iz proizvodnje. Če daš kakšna druga platišča in ti jih ukradejo, boš dobil povrnjeno škodo za železna platišča...tako da se pozanimaj :wink:

Koliko imaš pa bonusa?
Bonusa mislim da okoli 15-20%, mi je pa agentka nametala precej komercialenga bonusa.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

Tudi jaz sem zavaroval platišča in mi je vpisal notri ceno novih z gumami vred.
Odgovori