(Megane II, 1.9 dci l.2003)
Kot je že v zadevi omenjeno sem bil danes na tehničnem pregledu in me je dec vrgu zarad ročne zavore
Ko pritisneš nožno zavoro batek ven porine olje, pri ročni pa je tak vzvod in notri v batku navojna palica/vijak.revier napisal/-a:Fan, najprej se ti zahvaljujem za odgovor, danes imam namen zadevo pregledati, da vidim kakšno je stanje. Ampak če bi bilo potrebno ročno nastavit zavorni cilinder, potem bi bilo tako veliko odstopanje tudi pri samem zaviranju z nožno pedalko, al ne?
Če je slučajno zanič zavorni cilinder, poznaš koga, ki v okolici ljubljane kvalitetno obnavlja te cilindre? Sem malo pobrskal po netu, pa niso vsi zadovoljni z vsemi.
Aha pa še to sem pozabil omenit, da ko zategnem ročno in pustim avtomobil nekaj časa stati in ko jo potem odtegnem ročno zavoro, ta ne popusti čisto, če dobro poslušam pri speljevanju se sliši drsanje pakne ob disk, ampak to se dogaja samo ko odtegnem ročno, pri samem bremzanju na cesti se to ne dogaja.
No samo da si rešil. Lahko da se da tudi to rešit (tastaro) in jo imaš lahko za rezervorevier napisal/-a:Spula, tudi tebi hvala za odgovor, sem zadevo danes snel in videl da je batek čist zaštekan se ga ne da nič ročno nastavt(ZAVRTET) tako kot naj bi se, tako da sem šel po obnovljene zavorne klešče, jih zamenjal šel na tehnični pregled in ga tudi opravil;) Za info. zadnja leva obnovljena zavorna čeljust me je prišla 75€+DDV
Aha no saj "potihem" se mi je zdelo da je šlo takorevier napisal/-a:Sem moral moje stare klešče dati tistemu ki jih obnavlja nazaj in on je meni dal njegove obnovljeneBi drugače on moje obnovil, vendar sem ga prosil, če ima kakšne na zalogi, da mi jih da, da si ne delam nepotrebnih pota, ker potem bi mu moral svoje stare odnesti in ko bi jih obnovil bi moral priti pa še nazaj po njih.