Tehnični pregled - ročna zavora

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
revier

Tehnični pregled - ročna zavora

Odgovor Napisal/-a revier »

Pozdravljeni!
(Megane II, 1.9 dci l.2003)
Kot je že v zadevi omenjeno sem bil danes na tehničnem pregledu in me je dec vrgu zarad ročne zavore :mad: uglavnm desno zadnje kolo ko zategnem ročno prime s silo 1600N zadnje levo kolo pa le z 760N, bega me samo to, da zavore drugače lepo primejo imajo le 1% odstopanja, tudi ko sem šel potem po tehničnem pregledu na makedam in zategnil ročno zavoro je levo zadnje kolo ene 10cm za desnim začelo šele blokirat, pa vendar to potem ne bi smelo biti toliko odstopanja med obema kolesoma. So mogoče zato lahko krivi zavorne klešče? mogoče kdo ve, je bolje kupiti nove ali dati obnovit? kakšna je kaj cena obnovljenih oz. novih? mogoče pozna kdo koga, ki kvalitetno obnavlja? Do petka moram sedaj to zrihtat, tako da prosim za vašo pomoč.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Tehnični pregled - ročna zavora

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Lahko je okvarjeno:
- žice parkirne zavore / ena blokira
- elementi/vzvodje v zavornem cilindru / obnova zavornega cilindra

Lahko pa je potrebno samo ročno nastaviti zavorni cilinder / to naj počne nekdo, ki ve kaj dela

Novih zavornih cilindrov po trgovinah ni, so samo obnovljeni ........................ novega pa lahko dobite na pooblaščencu - nehumano drag

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
revier

Fan, najprej se ti zahvaljujem za odgovor, danes imam namen zadevo pregledati, da vidim kakšno je stanje. Ampak če bi bilo potrebno ročno nastavit zavorni cilinder, potem bi bilo tako veliko odstopanje tudi pri samem zaviranju z nožno pedalko, al ne?
Če je slučajno zanič zavorni cilinder, poznaš koga, ki v okolici ljubljane kvalitetno obnavlja te cilindre? Sem malo pobrskal po netu, pa niso vsi zadovoljni z vsemi.

Aha pa še to sem pozabil omenit, da ko zategnem ročno in pustim avtomobil nekaj časa stati in ko jo potem odtegnem ročno zavoro, ta ne popusti čisto, če dobro poslušam pri speljevanju se sliši drsanje pakne ob disk, ampak to se dogaja samo ko odtegnem ročno, pri samem bremzanju na cesti se to ne dogaja.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

revier napisal/-a:Fan, najprej se ti zahvaljujem za odgovor, danes imam namen zadevo pregledati, da vidim kakšno je stanje. Ampak če bi bilo potrebno ročno nastavit zavorni cilinder, potem bi bilo tako veliko odstopanje tudi pri samem zaviranju z nožno pedalko, al ne?
Če je slučajno zanič zavorni cilinder, poznaš koga, ki v okolici ljubljane kvalitetno obnavlja te cilindre? Sem malo pobrskal po netu, pa niso vsi zadovoljni z vsemi.

Aha pa še to sem pozabil omenit, da ko zategnem ročno in pustim avtomobil nekaj časa stati in ko jo potem odtegnem ročno zavoro, ta ne popusti čisto, če dobro poslušam pri speljevanju se sliši drsanje pakne ob disk, ampak to se dogaja samo ko odtegnem ročno, pri samem bremzanju na cesti se to ne dogaja.
Ko pritisneš nožno zavoro batek ven porine olje, pri ročni pa je tak vzvod in notri v batku navojna palica/vijak.

Odvisno kako močno je to drsanje (najbolje je ko so kolesa v zraku) drugače pa glede na simptom lahko šteka zav. čeljust.

Glede obnove pa se ponavadi zamenja samo gumice ostalo pa spuca in namaže, če je kateri del/sklop preveč obrabljen je ponavadi treba komplet zamenjat.
RenaultSport
Uporabniški avatar
revier

Spula, tudi tebi hvala za odgovor, sem zadevo danes snel in videl da je batek čist zaštekan se ga ne da nič ročno nastavt(ZAVRTET) tako kot naj bi se, tako da sem šel po obnovljene zavorne klešče, jih zamenjal šel na tehnični pregled in ga tudi opravil;) Za info. zadnja leva obnovljena zavorna čeljust me je prišla 75€+DDV
Uporabniški avatar
Spula

revier napisal/-a:Spula, tudi tebi hvala za odgovor, sem zadevo danes snel in videl da je batek čist zaštekan se ga ne da nič ročno nastavt(ZAVRTET) tako kot naj bi se, tako da sem šel po obnovljene zavorne klešče, jih zamenjal šel na tehnični pregled in ga tudi opravil;) Za info. zadnja leva obnovljena zavorna čeljust me je prišla 75€+DDV
No samo da si rešil. Lahko da se da tudi to rešit (tastaro) in jo imaš lahko za rezervo :)
RenaultSport
Uporabniški avatar
revier

Sem moral moje stare klešče dati tistemu ki jih obnavlja nazaj in on je meni dal njegove obnovljene ;) Bi drugače on moje obnovil, vendar sem ga prosil, če ima kakšne na zalogi, da mi jih da, da si ne delam nepotrebnih pota, ker potem bi mu moral svoje stare odnesti in ko bi jih obnovil bi moral priti pa še nazaj po njih.
Uporabniški avatar
Spula

revier napisal/-a:Sem moral moje stare klešče dati tistemu ki jih obnavlja nazaj in on je meni dal njegove obnovljene ;) Bi drugače on moje obnovil, vendar sem ga prosil, če ima kakšne na zalogi, da mi jih da, da si ne delam nepotrebnih pota, ker potem bi mu moral svoje stare odnesti in ko bi jih obnovil bi moral priti pa še nazaj po njih.
Aha no saj "potihem" se mi je zdelo da je šlo tako :D
RenaultSport
Odgovori