Točenje goriva - problem z Ročko

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Mr.B

Točenje goriva - problem z Ročko

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Pozdravljeni,

v zadnjem času imam problem na črpalkah - nenehno se mi izklopi ročka za gorivo. Ko začnem tankati, natočim cca. 3-4 litre, nakar prvič izklopi. Nato pa do polnega tanka točim praktično po decilitrih, ker nenehno izklopi (lahko si zamislite, da to malo "traja").

Položaj ročke ne pomaga (sem poskusil že vse načine), prav tako se dogaja na različnih črpalkah. Sumim, da se mi je zapacal kakšen zračnik (cevka).

Prosim za kakšen nasvet, kaj lahko sam pogledam oz. popravim.
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Točenje goriva - problem z Ročko

Odgovor Napisal/-a Spula »

Mr.B napisal/-a:Pozdravljeni,

v zadnjem času imam problem na črpalkah - nenehno se mi izklopi ročka za gorivo. Ko začnem tankati, natočim cca. 3-4 litre, nakar prvič izklopi. Nato pa do polnega tanka točim praktično po decilitrih, ker nenehno izklopi (lahko si zamislite, da to malo "traja").

Položaj ročke ne pomaga (sem poskusil že vse načine), prav tako se dogaja na različnih črpalkah. Sumim, da se mi je zapacal kakšen zračnik (cevka).

Prosim za kakšen nasvet, kaj lahko sam pogledam oz. popravim.
Če se dogaja na večih bencinskih pumpah imaš verjetno oddušek "zabasan". Nisem zasledil kateri avto ampak drugače se vležeš spodaj in odviješ cevi pri rezervoarju (naj bo prazen) in pa tam kjer tankaš, pa kolotečno plastiko stran ker je verjetno še kje kakšen nosilček privit.

Najlažje in najhitreje pa na servis samo odvisno iz kje si :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

ne je zatlačit do konca noter (kake 2-3cm jo dvigni) to pri men pomaga... pa ne petelina do konca stisnit ampak po občutku.. drugače pa oddušek spucat :D
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Hvala za odgovore. Bom šel verjetno kar na servis - malo je mrzlo, da bi sam šlaufal :D .

p.s.: Sicer pa Laguna III, M9R
l.p., Mr. B
Odgovori