Megane II cev

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Megane II cev

Odgovor Napisal/-a vran22 »

Zanima me če kdo ve funkcijo te cevi, ki je na sliki označena z rdečo..

Slika

Namreč na tistem delu, ki je označen z modro mi spušča olje mal ven, recimo obrišem cev pa vse, ko se furam in naslednji dan pogledam je spet malo masno. Se mora cela cev zamenjat al sam gumica al tesnilo ?
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Megane II cev

Odgovor Napisal/-a Fan »

Mislim, da je to odušek od motorja - ste preverili ali je mogoče cev zapacana?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
vran22

Fan napisal/-a:Mislim, da je to odušek od motorja - ste preverili ali je mogoče cev zapacana?
Nisem je nič snemal dol da bi preverjal. Sam opazil sem vedno da je znova mal masna/mokra od olja..
maniacx65

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Ne me za besedo vzet, na mojem meganu je bila ta cev stalno mastna, preden sem vse komplet zamenjal. Kolikor vem oz. kolikor sem gledal, ima ta cev neko povezavo s turbino - verjetno da gre za olje ki gre ven iz turbine.
Uporabniški avatar
vran22

maniacx65 napisal/-a:Ne me za besedo vzet, na mojem meganu je bila ta cev stalno mastna, preden sem vse komplet zamenjal. Kolikor vem oz. kolikor sem gledal, ima ta cev neko povezavo s turbino - verjetno da gre za olje ki gre ven iz turbine.
kaj si pa menjal? celotno cev? al je kaka gumica? kok je biu pa kej strošek če ni skrivnost ?
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a seba-base »

ta cev bi baje morala biti suha, probaj jo odklopit ko imaš prižgan motor, če šprica olje ven, zmeri kompresijo na valjih, da ti ne dela podtlaka, če je slaba kompresija, so krivi batni obročki... no tako je bilo meni povedano ;) lahko pa je tudi, da imaš preveč olja noter nalito ;)

LP
Uporabniški avatar
vran22

seba-base napisal/-a:ta cev bi baje morala biti suha, probaj jo odklopit ko imaš prižgan motor, če šprica olje ven, zmeri kompresijo na valjih, da ti ne dela podtlaka, če je slaba kompresija, so krivi batni obročki... no tako je bilo meni povedano ;) lahko pa je tudi, da imaš preveč olja noter nalito ;)

LP
danes odklopil cev pri prižganem motorju ( motor je bil hladen ), olje ni špricu nič ven! Tudi sm malo gas dodal pa še vedno nič. Razen če bi moral biti topel motor?
Uporabniški avatar
seba-base

ja raj pri toplem še probaj ko je olje redkejše, poglej še tam gori, ko imaš B označeno, če je isto kaj masno oz mokro od olja, ker masno tak mora biti malo od "oljne pare" :D
Uporabniški avatar
vran22

Bom probal še pr toplem potem.. Tam ko je označen B ni nič masno ali mokro od olja..
Uporabniški avatar
seba-base

eh te pa te tak ne rabi kaj skrbet, vrjetno malenkost preveč olja ali pa od oljne pare :D
Uporabniški avatar
vran22

oljaa nwm če bi blo preveč.. mogoč na začetku po servisu da je biu kak deci preveč :D sam zdej mi je ze po servisu padla za eno črtico po računalniku.. po palčki pa je tut pod maxi..
maniacx65

Odgovor Napisal/-a maniacx65 »

Celoten motor sem menjal :) Mislim da gre to iz turbine - oljne pare, u glavnem..nič dobrega.
vran22 napisal/-a:
maniacx65 napisal/-a:Ne me za besedo vzet, na mojem meganu je bila ta cev stalno mastna, preden sem vse komplet zamenjal. Kolikor vem oz. kolikor sem gledal, ima ta cev neko povezavo s turbino - verjetno da gre za olje ki gre ven iz turbine.
kaj si pa menjal? celotno cev? al je kaka gumica? kok je biu pa kej strošek če ni skrivnost ?
Uporabniški avatar
pijanac

Odgovor Napisal/-a pijanac »

Pozdravljeni
Mene tudi nekaj zanima,namreč kakšno funkcijo in kaj je to pod točko C na sliki?Ker men tukaj masti in kaplja olje po spodnjih ceveh?Masti mi pa tudi pod točko B.

Lp
Uporabniški avatar
seba-base

@maniacx65: ravno obratno je oljne pare iz motorja, gredo po tej cevi na ono cev za zrak za turbino, če je na začetku samo malo mastno, pa drugod suho ni neke sile, saj je lahko mastno tudi od pare :D

@pijanac kaj tebi je tam pri C vrjetno mastno malo na desni strani kjer je prišraufana loputa na to železno cev, to ni dobro, lahko da turbina masti, to bi moralo biti suho, za cev ki je na B pa probaj po enakem postopku ki sem ga vran22 napisal, če šprica olje so batni obročki in imaš enako sranje kot sem imel jaz...
namreč v tej cevi sem imel polno olja, ki se je iztekal v cev za dodajanje zraka turbini, ta pa je naprej porivala to olje skozi cevi in ic pol pa tolče tudi tukaj ven :/ vso srečo

LP
Uporabniški avatar
pijanac

Odgovor Napisal/-a pijanac »

seba-base:
tako je ja tu mi masti in kaplja olje dol po ceveh,pol ko se vozim z avtom in stopim ven zelo smrdi po zažganem,zgleda ko so vroče cevi pa kaplja olje gor pa zarad tega smrdi.
evo še slikce:
Odgovori