Rdeč Clio RS 172 by Sasso

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
sasso
Kraj: Rakek

Rdeč Clio RS 172 by Sasso

Odgovor Napisal/-a sasso »

Lep pozdrav,

po kar dolgem času sem se končno zmigal in napisal predstavitev svojega Renaulta na vašem forumu:

Clio RS 172, l.2001. 174k prevozenih (kupil sem ga z 145k)

Avto si lastim že več kot eno leto, in moram reč da je super avtek. Za svoj budget nima konkurence.

Poraba.... hmmm... voznja v službo in nazaj (100km), avtocesta 130-140, okrog 7.5l/100 s tem da ga vsaj enkat dnevno orng pritisneš na kakšnem znanem odseku Res pazljiva in socialna vožnja nanese tudi do 6.5l/100, sam to je bolj redko.

Z avtom načeloma ni velikih strožkov in problemov, razen kakšni izredni dogodki: recimo lansko zimo mi je v vrniškem klancu pri 200km/h zdrobilo en šponer glavnega jermena in mi je povilo ventile. Takrat je bilo vloženega cez 1000€ v motor tako da imam sedaj nove vse ventile, pretesnjen komplet zgornji del motorja, nove vse šponarje mikro in glavnega jermena, seveda oba jermena in v. pumpa... pa še kakšna malenkost bi se našla :D Motor sedaj dela kot urca. No... pa menjani so zadnji amortizerji, z novimi orignilnimi, pa puše na prednjih rokah, končniki, diski + ploščice, ampak to je pač redno vzdrževanje :D

Olje menjano na 8k.

Aja... NE pije olja.... kot smo zadnjič ugotavljali je to velika redkost pri teh avtih. Spije mi 2 črtici na menjavo. Je pa res da ga čuvam, z njim se vozim v službo in je delež tiščanja razmeroma majhen glede na prevožene kilometre. Mogoče če bi ga skozi gnal v obrate bi spil kaj več. :D

Vidi se renojeva šlamparije pri odpiranju sedežev, raznih čričkih itd., ampak take stvari moraš pač vzeti v zakup oziroma jih počasi odpravljam, če imam kaj časa in denarja viška.

Na začetku je zgledal nekako takole:

Slika

Slika

Potem sem spomladi kupil zmahane feltne za malo denarja, eno poravnal, 2 navaril rob in zbrusil, vse speskal in prašno pobarval. Nastalo je tole:

Slika

Slika

Slika

Slika

In tako je bil do sedaj, ko so mi na hravaškem pred diskačem predrli obe prednji gumi in sem moral predčasno nataknit zimsko obutev.

Ostale slikce: http://www.mojalbum.com/msasom/clio

Prejšni teden smo zamenjali še vzmeti. Dobil sem ga z montiranimi APEX vzmetmi, ki so ga sicer kar lepo spustile, vendar je bila lega obupna, na najmanjših luknjah pa mi je predenji konec skozi zabijalo... imel sem dovolj in nataknil originalne vzemti. Moram reči da se pelje nenormalno bolje, odzivnejši volan, res dober in siguren občutek v ovinkih... ko so mi prej govorili da bi z originalnimi bolje nisem verjel, ampak JE RES! Je pa avto sedaj višji in posledično ne zgleda tako dobro. :D

Plani... rekel bom sam da je par svari v glavi... razni cukrči. Bom sproti objavljal. Sigurno pa bo mejava felten. Je ze celo leto okoli, je treba spet malo zamenjat. :P Bodo pa verjetno spet bele.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Moram rečt, da mi na tistih prvih slikah deluje slabš kot je bilo v živo :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
sasso

Se par zimskih:

Slika

Slika
Uporabniški avatar
sasso

Moram rečt, da mi na tistih prvih slikah deluje slabš kot je bilo v živo Smile
Misliš feltne??
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

O, a to si ti :D Sem kr čaku kdaj ga boš predstavu ja :P lepo!
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
skopusnik

sasso napisal/-a:
Moram rečt, da mi na tistih prvih slikah deluje slabš kot je bilo v živo Smile
Misliš feltne??
Ja, na črnih feltnah :)
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

kul autič!!! čestitam za original fedre :P dobra slika tam čez ovink... 8)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Še en lep RS :D
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Res lepe fotke in avto. 8)
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

Lep. Edino škoda da nima originalnih felten gor.

Naj ti dobro služi naprej :wink: :wink:
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Lep, dobre fotke 8)
Je kje na netu kakšen vodiš kako naredit te slike kjer se delno še motorni prostor zraven vidi?
Uporabniški avatar
skopusnik

Postaviš fotoaparat na stojalo, narediš 2 slike (havba odprta/zaprta), potem pa v photoshopu (al pa kerm drugmu programu) skopiraš motorni prostor na tisto sliko kjer je havba zaprta, pa mal pobrišeš okrog da je lepši prehod :)
Uporabniški avatar
sasso

Nekaj takega ja, kot je napisal skopušnik, v Photoshopu se pa mal poigraš z Layerji in cut orodjem, za prehod imaš pa posebno nastavitev v atributih Layerja. Nekaj takega, drugač tiste slike nisem jaz delal, temveč Žiga ki je tudi avtor vseh slik. Fant res obvlada.

Tle je njegova stran če koga zanima: http://photoziga.blogspot.com/

Drugače pa delajo podobne zadeve tudi z odprto zaslonko: fotkič nastaviš da je zaslonka odprta dlje časa (par sekund), medtem pa havbo zapreš oziroma odpreš, tako da fotkič zajame svetlobo obeh pozicij havbe. Malo se moraš igrat pa rata, je pa pri tej opciji vidna odprta havba :/
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Uuu, še en lepi :D

Mene načeloma feltne ne motijo, avto zgleda čist ok, moti me najbolj to, da nima sprednjega podaljška, ki nrdi spredni konec res lepši.. (to bi sam najprej nabavil) :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Od Fabije je 14eur nov ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car