po kar dolgem času sem se končno zmigal in napisal predstavitev svojega Renaulta na vašem forumu:
Clio RS 172, l.2001. 174k prevozenih (kupil sem ga z 145k)
Avto si lastim že več kot eno leto, in moram reč da je super avtek. Za svoj budget nima konkurence.
Poraba.... hmmm... voznja v službo in nazaj (100km), avtocesta 130-140, okrog 7.5l/100 s tem da ga vsaj enkat dnevno orng pritisneš na kakšnem znanem odseku Res pazljiva in socialna vožnja nanese tudi do 6.5l/100, sam to je bolj redko.
Z avtom načeloma ni velikih strožkov in problemov, razen kakšni izredni dogodki: recimo lansko zimo mi je v vrniškem klancu pri 200km/h zdrobilo en šponer glavnega jermena in mi je povilo ventile. Takrat je bilo vloženega cez 1000€ v motor tako da imam sedaj nove vse ventile, pretesnjen komplet zgornji del motorja, nove vse šponarje mikro in glavnega jermena, seveda oba jermena in v. pumpa... pa še kakšna malenkost bi se našla
Olje menjano na 8k.
Aja... NE pije olja.... kot smo zadnjič ugotavljali je to velika redkost pri teh avtih. Spije mi 2 črtici na menjavo. Je pa res da ga čuvam, z njim se vozim v službo in je delež tiščanja razmeroma majhen glede na prevožene kilometre. Mogoče če bi ga skozi gnal v obrate bi spil kaj več.
Vidi se renojeva šlamparije pri odpiranju sedežev, raznih čričkih itd., ampak take stvari moraš pač vzeti v zakup oziroma jih počasi odpravljam, če imam kaj časa in denarja viška.
Na začetku je zgledal nekako takole:

Potem sem spomladi kupil zmahane feltne za malo denarja, eno poravnal, 2 navaril rob in zbrusil, vse speskal in prašno pobarval. Nastalo je tole:

In tako je bil do sedaj, ko so mi na hravaškem pred diskačem predrli obe prednji gumi in sem moral predčasno nataknit zimsko obutev.
Ostale slikce: http://www.mojalbum.com/msasom/clio
Prejšni teden smo zamenjali še vzmeti. Dobil sem ga z montiranimi APEX vzmetmi, ki so ga sicer kar lepo spustile, vendar je bila lega obupna, na najmanjših luknjah pa mi je predenji konec skozi zabijalo... imel sem dovolj in nataknil originalne vzemti. Moram reči da se pelje nenormalno bolje, odzivnejši volan, res dober in siguren občutek v ovinkih... ko so mi prej govorili da bi z originalnimi bolje nisem verjel, ampak JE RES! Je pa avto sedaj višji in posledično ne zgleda tako dobro.
Plani... rekel bom sam da je par svari v glavi... razni cukrči. Bom sproti objavljal. Sigurno pa bo mejava felten. Je ze celo leto okoli, je treba spet malo zamenjat.