Megane l.99 zadnji brisalec.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Pirmoz

Megane l.99 zadnji brisalec.

Odgovor Napisal/-a Pirmoz »

Pozdravljeni!

Imam sledeč problem:

Zadnji brisalec (megane coupe l.99) Mi ne dela. Sam sem že opravil več meritev, ter prišel do zaključka, da je motorjček, napeljava in masa tako kot mora biti. Danes sem še razdrl tisto škatlico, ki je pri voznikovi levi nogi, kjer naj bi se tudi nahajali releji.
Zdaj...opazil sem, da rele preklaplja, vendar ko priklopim breme (motorček brisalca) sam impulz nima več tako velike moči, da bi pognal motorček.

Pogledal sem varovalke in so vredu....sam nevem več kaj naj gledam. Je možno, da je rele zanič, čeprav preklaplja?

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

najbrž gre motorček proti svojemu koncu.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Pirmoz

Sem pomislu. Ampak, ko dam pač sam tisti impulz, motorček požene brez problema...
A se da kako zvedt če je motorček slab?
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

ponavadi mal bolj počasi briše.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Pirmoz

Aha...Najlepša hvala :D

Poročam, ko dobim drug motorček :wink:

Lp!
Uporabniški avatar
LEFTY

Šprica zadnje šipe???

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Nisem našel podobnejše teme, zato kar tule...

Pred kratkim sem kupil Megana klasičen, l.2000 in se mi zdi, da so nekam čudno zvezane komande za špricanje šip. Kajti, ko zavrtim da bi poškropilo zadnjo šipo, mi pošprica sprednjo?!?! :( In takrat se sprednji brisalci ne zalaufajo, kot to naredijo, ko normalno poškropim sprednjo šipo, ampak laufa zadnji brisalec. Kako bi lahko to popravil, ali bi bilo bolje nest na servis? Ostale funkcije na tej ročki delujejo normalno.

Hvala
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Mislim da je črpalka v posodi za pranje stekel narobe priklopljena. zamenjani so kontakti. Potrebno bo sprednji sovoznikov kolotek vzeti dol in zamenjati kable. :D :D
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

x2
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
LEFTY

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Hmmmm se prav da bo bolje to prepustit mehankarju. :roll:
:P
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Hm to pa nevem kakšne možnosti za to nareti sam imaš. V glavnem kolotek dol in zamenjati priključka na črpalki. Ali sami ali mehanik je pa vaša stvar. :D :D
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
verdnikmitja

Re: Megane l.99 zadnji brisalec.

Odgovor Napisal/-a verdnikmitja »

Pirmoz napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam sledeč problem:

Zadnji brisalec (megane coupe l.99) Mi ne dela. Sam sem že opravil več meritev, ter prišel do zaključka, da je motorjček, napeljava in masa tako kot mora biti. Danes sem še razdrl tisto škatlico, ki je pri voznikovi levi nogi, kjer naj bi se tudi nahajali releji.
Zdaj...opazil sem, da rele preklaplja, vendar ko priklopim breme (motorček brisalca) sam impulz nima več tako velike moči, da bi pognal motorček.

Pogledal sem varovalke in so vredu....sam nevem več kaj naj gledam. Je možno, da je rele zanič, čeprav preklaplja?

Lep pozdrav!
Me zanima če ste rečili primer ker se meni dogaja isto ?
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Nobena žica ni problem. Problem je samo v ventilčku, ki je direktno na motorčku. Zablokira, če ga razdreš, očistiš, gumjaste dele malo pobrusiš (se razkuhajo zaradi vitrexa) bo delalo. Če nisi ravno tehnični tip, kupi novega, 15 EUR v vsaki trgovini z avto deli.

PS.
Starega imej s seboj.

Za zadnji brisalec. Prvo poglej kable v pregibu (potegni gumico ven in dobro poglej). Če so OK gledaš motorček. Razdreš in pogledaš. Lahko je drsni kontakt ali zariban na osovini.
Na brisalcu so mislim da trije kontakti. Plus, masa, ter impulz. Impulz je samo za start potem je samodržni (drsni) kontakt v motorčku. Daj kontakt v avtu in na impulz pripelji +12V pa da vidiš ali se ne obrne.
ah, ta moj clio
Uporabniški avatar
verdnikmitja

Odgovor Napisal/-a verdnikmitja »

Motorček dela normalno če dam na impulz +12.
Imam 3 kable stalni tok +12, maso in inpulzni kabl
je pa problem v tem da impulza ni vse ostalo je ok. tudi rele mi prekljaplja.
Odgovori