Megane l.99 zadnji brisalec.
Megane l.99 zadnji brisalec.
Pozdravljeni!
Imam sledeč problem:
Zadnji brisalec (megane coupe l.99) Mi ne dela. Sam sem že opravil več meritev, ter prišel do zaključka, da je motorjček, napeljava in masa tako kot mora biti. Danes sem še razdrl tisto škatlico, ki je pri voznikovi levi nogi, kjer naj bi se tudi nahajali releji.
Zdaj...opazil sem, da rele preklaplja, vendar ko priklopim breme (motorček brisalca) sam impulz nima več tako velike moči, da bi pognal motorček.
Pogledal sem varovalke in so vredu....sam nevem več kaj naj gledam. Je možno, da je rele zanič, čeprav preklaplja?
Lep pozdrav!
Imam sledeč problem:
Zadnji brisalec (megane coupe l.99) Mi ne dela. Sam sem že opravil več meritev, ter prišel do zaključka, da je motorjček, napeljava in masa tako kot mora biti. Danes sem še razdrl tisto škatlico, ki je pri voznikovi levi nogi, kjer naj bi se tudi nahajali releji.
Zdaj...opazil sem, da rele preklaplja, vendar ko priklopim breme (motorček brisalca) sam impulz nima več tako velike moči, da bi pognal motorček.
Pogledal sem varovalke in so vredu....sam nevem več kaj naj gledam. Je možno, da je rele zanič, čeprav preklaplja?
Lep pozdrav!
Šprica zadnje šipe???
Nisem našel podobnejše teme, zato kar tule...
Pred kratkim sem kupil Megana klasičen, l.2000 in se mi zdi, da so nekam čudno zvezane komande za špricanje šip. Kajti, ko zavrtim da bi poškropilo zadnjo šipo, mi pošprica sprednjo?!?!
In takrat se sprednji brisalci ne zalaufajo, kot to naredijo, ko normalno poškropim sprednjo šipo, ampak laufa zadnji brisalec. Kako bi lahko to popravil, ali bi bilo bolje nest na servis? Ostale funkcije na tej ročki delujejo normalno.
Hvala
Pred kratkim sem kupil Megana klasičen, l.2000 in se mi zdi, da so nekam čudno zvezane komande za špricanje šip. Kajti, ko zavrtim da bi poškropilo zadnjo šipo, mi pošprica sprednjo?!?!
Hvala
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
x2
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
- verdnikmitja
Re: Megane l.99 zadnji brisalec.
Me zanima če ste rečili primer ker se meni dogaja isto ?Pirmoz napisal/-a:Pozdravljeni!
Imam sledeč problem:
Lep pozdrav!
Nobena žica ni problem. Problem je samo v ventilčku, ki je direktno na motorčku. Zablokira, če ga razdreš, očistiš, gumjaste dele malo pobrusiš (se razkuhajo zaradi vitrexa) bo delalo. Če nisi ravno tehnični tip, kupi novega, 15 EUR v vsaki trgovini z avto deli.
PS.
Starega imej s seboj.
Za zadnji brisalec. Prvo poglej kable v pregibu (potegni gumico ven in dobro poglej). Če so OK gledaš motorček. Razdreš in pogledaš. Lahko je drsni kontakt ali zariban na osovini.
Na brisalcu so mislim da trije kontakti. Plus, masa, ter impulz. Impulz je samo za start potem je samodržni (drsni) kontakt v motorčku. Daj kontakt v avtu in na impulz pripelji +12V pa da vidiš ali se ne obrne.
PS.
Starega imej s seboj.
Za zadnji brisalec. Prvo poglej kable v pregibu (potegni gumico ven in dobro poglej). Če so OK gledaš motorček. Razdreš in pogledaš. Lahko je drsni kontakt ali zariban na osovini.
Na brisalcu so mislim da trije kontakti. Plus, masa, ter impulz. Impulz je samo za start potem je samodržni (drsni) kontakt v motorčku. Daj kontakt v avtu in na impulz pripelji +12V pa da vidiš ali se ne obrne.
ah, ta moj clio
- verdnikmitja
Motorček dela normalno če dam na impulz +12.
Imam 3 kable stalni tok +12, maso in inpulzni kabl
je pa problem v tem da impulza ni vse ostalo je ok. tudi rele mi prekljaplja.
Imam 3 kable stalni tok +12, maso in inpulzni kabl
je pa problem v tem da impulza ni vse ostalo je ok. tudi rele mi prekljaplja.