med vožnjo se odpre motorni pokrov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bobo.89
Kraj: Ljubljana

med vožnjo se odpre motorni pokrov

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

ja, tako je bilo, danes ob 7h ko sem šel iz smeri lj proti novemu mestu se mi je pri grosuplu zgodila ena nenavadna izkušnja...odpru se mi je namreč motorni pokrov pri laguni II letnik 2002. Vozil sem cca 170km/h ko mi naenkrat nekaj poči na pokrovu in pokrov začne vibrerat ko hudič, zatem mi je javil tudi računalnik... bonet is not klousd, tako da usaka čast varnostnemu zatiču da je zadržal haubo zaprto...krivim namreč močan sunek vetra, ampak vseeno mislim da je taka napaka nedopustna? motorni pokrov je bil sigurno zaprt tako kot je treba...
pred slabim letom se je to zgodilo sosedu, vendar je varnostni zatič popustil in pokrov mu je odneslo na vetrobransko steklo, le-to zdrobilo, pokrov pa odlomilo...nevem kako lahko sploh pride do kaj takega??
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Matr, mislim da ti veter ne bi smel tegale odhaklat, tko da preveri kako je zadeva upeta noter, da ni kej v okvari, pa je potem močan veter samo pospešil zadevo! :twisted:
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Do zdaj sem slišal samo za clie v Angliji, da so meli s tem probleme, sam pri Angležih je bolj tko...ne poznajo nekih servisov, itd.

Zapri havbo in jo poskus odpret.
Slika
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Si mogoče pred tem pokrov kaj odpiral, pa mogoče premalo zaprl, tako da se ni dobro zaprl. Podobno se je meni pripetilo na laguni III, ko sem premalo zaprl pokrov, pa sem potem med vožnjo videl, da se je privzdignil.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Ima sestra iste težave, samo ona ima peugeota 307, zarjavela in razpadla je zajla oz. obod( ohišje zajle).Ja, pa zarjavela je na vezni steni par cm preden pride nataknjena na ključavnico.
bobo.89

nevem, kej takega se mi res še ni zgodilo! ja pokrov je bil sigurno zaprt tako kot mora bit. nazadnje sem menjal žarnice, to je bilo prejšnji petek al soboto...kar se pa zajle tiče pri meni zaenkrat use normano deluje, saj zajla je samo za odklep pokrova? al ma tud kakšno vezo pri tem da drži pokrov zaprt?
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Ma sej zajla dela normalno, sam fora pri sestri je bla v tem da ko je zajla zarjavela na ta obod, se je vse skupi premikal - obod in zajla, tako da je bila ta ves čas v položaju za odklep.Probaj pa še našpricat kjučavnico z WD jem.

Ma jest ne znam bolj razložit.
bobo.89

bfranc napisal/-a:Ma sej zajla dela normalno, sam fora pri sestri je bla v tem da ko je zajla zarjavela na ta obod, se je vse skupi premikal - obod in zajla, tako da je bila ta ves čas v položaju za odklep.Probaj pa še našpricat kjučavnico z WD jem.

Ma jest ne znam bolj razložit.
aja ja ja, razumem kaj je bla težava...no bom pogledou če je pri men tud kej v tem smislu... hvala za nasvet :wink:
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Te lahko vprašam,kako si pred tem,ko ti je privzdignilo pokrov zapru haubo?
Si jo pritisnil z dlanjo ali spustil z višine okoli 30 cm,da se sama zaskoči?
bobo.89

rogi2 napisal/-a:Te lahko vprašam,kako si pred tem,ko ti je privzdignilo pokrov zapru haubo?
Si jo pritisnil z dlanjo ali spustil z višine okoli 30 cm,da se sama zaskoči?
haubo zmeri zapiram tako, da jo spustim z višine, da se zaskoči sama. ko se mi je pa to zgodilo, sem pa ustavil na odstavnem in spustil z višine + pritisnil z dlanjo da sem se resnično prepričal da je zaprta.
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Meni se je na prvem avtu (Clio B1) ene 7-8 let nazaj zgodila podobna stvar. Havbo na AC odprto in mi razbilo vetrobransko steklo. Ni pa odpadla, ampak je ostala objeta na vetrobranskem steklu. Par 100m naprej je bilo ravno eno počivališče in sem avto tja parkiral, kam se peljem pa sem gledal spodaj pri brisalcih. Hitrost cca 120-130km/h.
Odgovori