SERVIS
SERVIS
Imam Laguna Grandtour 1.9 dci (88KW), l. 2003 (motor:KG0G). Moram narediti veliki servis + letni servis, a se ga na pooblaščeni servis zaradi njihove precenjenosti ne splača voziti. Kdo pozna kakšnega popoldanskega serviserja na relaciji Slovenj Gradec-Velenje-Celje-Ljubljana? Dele lahko nabavim sam...Koliko bi me stal takšen servis (z deli/ali brez)?
veliki servis
pred kratkim je moj kolega delu veliki sevis na svoji laguni pri privat mehaniku in ga je prislo use skupaj okrog 400 evru materijal in delo!!!zamenjal je pa zobat jermen,sponer,vodno pumpu,mikro jermen,zracni filter,filter kabine,naftni filter in olje in oljni filter ter hladilno tekocino!!!!na poblascenem servisu so mu pa dali predracun za vse to nateto 840evru!!!!!l.p
R_laguna
Za 130 € nisi mogel dobiti vsega materiala za velik servis. Sploh pa ne kvalitetnega (gates, contitech, original renault).dolenc napisal/-a:To je predrago. Par mescev nazaj sem menjal, za materjal dal 130 eur (s popustom) in na renojevem servisu še 120 eur za delo.
Kaj nej rečem, TIMI d.o.o. je meka za dolenčke
Seveda. Zraven se menja še olje in vsi filtri. Filter goriva, olja, zraka in kabine.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Sam to nisi menjal na laguni. Ker laguna ima dva napenjalca in eno rolco. Pametno je zamenjati še vse na micro jermenu kjer pride za laguno samo napenjalec enih 100 EUR pa še rolca potem.dolenc napisal/-a:37,72 eur vodna pumpa KWP,
24,67 eur mikro in
28,98 eur zobati jermen (oboje Continental),
37,72 eur ležaj nap. jermena SKF.
Skupaj 130,95 eur (nekaj je bilo popusta)
Ne vem, a je velik servis še olje in filtri?? To pol še cca 100 eur nanese zraven.
Seveda sem menjal na Laguni. Koliko rolc in ostalega je, ne vem, zaupam mehaniku, ki mi je to naredil. Glede na to da gre za pooblaščenca valjda ve kaj se menja.
Zdej o tem kaj je pa še dobro zamenjat....baje tudi jermenico... samo če tako gledaš potem je pri avtu z 230.000 km najbolje cel motor in menjalnik zamenjat.

Zdej o tem kaj je pa še dobro zamenjat....baje tudi jermenico... samo če tako gledaš potem je pri avtu z 230.000 km najbolje cel motor in menjalnik zamenjat.
Menjal mu je vse na zobatem jermenu, kjer ima samo napenjalec in vodno črpalko.bundrov napisal/-a:Mehanik ti je menjal kar si mu prinesel, zunanji napenjalec pa rolca sta pa cca 120 €. Pol ko kej odleti pa vsi jokajo.
Na micro jermenu ga bodo pa prej opozorili čudni zvoki, ker bo upam da začel jermen cviliti.