SERVIS

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
vitanjer

SERVIS

Odgovor Napisal/-a vitanjer »

Imam Laguna Grandtour 1.9 dci (88KW), l. 2003 (motor:KG0G). Moram narediti veliki servis + letni servis, a se ga na pooblaščeni servis zaradi njihove precenjenosti ne splača voziti. Kdo pozna kakšnega popoldanskega serviserja na relaciji Slovenj Gradec-Velenje-Celje-Ljubljana? Dele lahko nabavim sam...Koliko bi me stal takšen servis (z deli/ali brez)?
R_laguna
Kraj: trbovlje

veliki servis

Odgovor Napisal/-a R_laguna »

pred kratkim je moj kolega delu veliki sevis na svoji laguni pri privat mehaniku in ga je prislo use skupaj okrog 400 evru materijal in delo!!!zamenjal je pa zobat jermen,sponer,vodno pumpu,mikro jermen,zracni filter,filter kabine,naftni filter in olje in oljni filter ter hladilno tekocino!!!!na poblascenem servisu so mu pa dali predracun za vse to nateto 840evru!!!!!l.p
R_laguna
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

To je predrago. Par mescev nazaj sem menjal, za materjal dal 130 eur (s popustom) in na renojevem servisu še 120 eur za delo.
Kaj nej rečem, TIMI d.o.o. je meka za dolenčke :)
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

dolenc napisal/-a:To je predrago. Par mescev nazaj sem menjal, za materjal dal 130 eur (s popustom) in na renojevem servisu še 120 eur za delo.
Kaj nej rečem, TIMI d.o.o. je meka za dolenčke :)
Za 130 € nisi mogel dobiti vsega materiala za velik servis. Sploh pa ne kvalitetnega (gates, contitech, original renault).
dolenc

37,72 eur vodna pumpa KWP,
24,67 eur mikro in
28,98 eur zobati jermen (oboje Continental),
37,72 eur ležaj nap. jermena SKF.

Skupaj 130,95 eur (nekaj je bilo popusta)

Ne vem, a je velik servis še olje in filtri?? To pol še cca 100 eur nanese zraven.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Seveda. Zraven se menja še olje in vsi filtri. Filter goriva, olja, zraka in kabine.
chuwee

Odgovor Napisal/-a chuwee »

dolenc napisal/-a:37,72 eur vodna pumpa KWP,
24,67 eur mikro in
28,98 eur zobati jermen (oboje Continental),
37,72 eur ležaj nap. jermena SKF.

Skupaj 130,95 eur (nekaj je bilo popusta)

Ne vem, a je velik servis še olje in filtri?? To pol še cca 100 eur nanese zraven.
Sam to nisi menjal na laguni. Ker laguna ima dva napenjalca in eno rolco. Pametno je zamenjati še vse na micro jermenu kjer pride za laguno samo napenjalec enih 100 EUR pa še rolca potem.
dolenc

Seveda sem menjal na Laguni. Koliko rolc in ostalega je, ne vem, zaupam mehaniku, ki mi je to naredil. Glede na to da gre za pooblaščenca valjda ve kaj se menja.
Zdej o tem kaj je pa še dobro zamenjat....baje tudi jermenico... samo če tako gledaš potem je pri avtu z 230.000 km najbolje cel motor in menjalnik zamenjat.
:)
Uporabniški avatar
bundrov
Kraj: Tomažini

Odgovor Napisal/-a bundrov »

Mehanik ti je menjal kar si mu prinesel, zunanji napenjalec pa rolca sta pa cca 120 €. Pol ko kej odleti pa vsi jokajo.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Pol ko kej odleti pa vsi jokajo.
pa pluvajo čez renault.
Pljuva se naj čez tiste, ki ne upoštevajo priporočil in življenske dobe materiala in kdaj se kaj menja.
Laguna Coupe GT dci 180
kamal

Odgovor Napisal/-a kamal »

bundrov napisal/-a:Mehanik ti je menjal kar si mu prinesel, zunanji napenjalec pa rolca sta pa cca 120 €. Pol ko kej odleti pa vsi jokajo.
Menjal mu je vse na zobatem jermenu, kjer ima samo napenjalec in vodno črpalko.

Na micro jermenu ga bodo pa prej opozorili čudni zvoki, ker bo upam da začel jermen cviliti.
Uporabniški avatar
bundrov
Kraj: Tomažini

Odgovor Napisal/-a bundrov »

Upanje je lepa stvar, da te cviljenje reši. A večkrat se zgodi, da avto na cesti počaka.
Uporabniški avatar
dragan1

Odgovor Napisal/-a dragan1 »

....da ne odpiram nove teme....

kolk pride redni servis na 135Kkm za Laguno 1.9dci 131KM 2006 letnik z filtrom sajastih delcev? veliki je bil že narejen,,,
Je velika razlika med uradnim servisom in "tko v garaži"?
Renault Laguna 1.9 dCi Initiale Paris
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

ojla
Da neodpiram nove teme bom kr tukaj prašu
Prejšnje leto decembra sem naredil redni servis olje+usi filtri(oljni, naftni, zračni, kabinski) to se pravi zdaj smo zamnjam olje?
Od lanskega servisa je minilo 15000km. Avto je Clio dCi. Olje bo pa Excellium 5w40.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Je velika razlika med uradnim servisom in "tko v garaži"?
Ko boš prodajal, se boš pohvalil da si sam menjal al boš za pivo kupil žig v knjižico?
Laguna Coupe GT dci 180
Odgovori