(pre) hitro požiranje olja???

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

A ti avto kadi plavo? Če ja, a ti kadi ko pohodiš gas ali ko ga spustiš?
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Laky
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Laky »

Si bom kar to temo sposodil upam da avtor ne bo jezen.Imam Laguno 1,9dci l.2000 in,ko sem ga pred dobrim letom in pol kupil sem naredil mali servis(olje,filtri...).Po menjavi je bilo vse vredu,okoli 20000km sem naredil s tem oljem,nato menjava olja,poraba olja je bila minimalna,okoli 2-3 deci,niti omembe vredno.Kupim excellium olje,takšno kot mora biti in filter,ter zamenjam olje.Vozim okoli 10000 mogoče še kaj zraven,nakar opazim da mi je po teh km začelo zginjati olje.Dolijem olje ,okoli pol litra,vse tja do 15000km in spet zamenjam olje pri teh km.Spet kupim filter ter Excellium olje v dobri veri da je bilo s prejšnjim oljem kaj narobe,vendar novo olje isto zginja.Zadaj na ispuhu se nič ne kadi modro,tudi,ko sem se spuščal po klancu da bi preveril če se bo zakadilo,vendar se ni.Ne vem ali mi je serviser prvikrat nalil drugo olje kot sem mu ga prinesel ali je kaj drugega narobe,da se je dvignila poraba olja,sedaj že nekje pol litra na 3000km.Ali je možno da se to olje nekje nabira(intercooler,ne vem samo vprašam) ali so mogoče oljni obročki kar naenkrat uničeni-zapečeni,tefloni kar naenkrat uničeni,kaj je lahko vzrok da kar naenkrat poskoči poraba olja(mogoče turbina)vse pa dela BP,očistil sem tudi egr ventil,ki je bil malenkost zabit vendar vse v mejah normale.Ali se na teh prvih dci motorjih uporablja mogoče olje 10w40?Ali bi mi lahko kak izkušen poznavalec za renaulte kaj svetoval glede tega v čem je lahko problem?

hvala lp Laky
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Nek mehanik mi je rekel, da "goltanje" olja v 75% primerov rešiš z menjavo telfonov, v ostalih 25% pa so potrebni še obročki in vse kar je povezano z njimi! :oops:
Uporabniški avatar
Laky

Saj mi je jasno,da motor pri 20k km in več ni več nov,samo,da pa tako hitro začne papcat take količine olja mi pa ni glih jasno :roll: Ali se tafloni menjajo brez demontaže glave motorja?
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Da se,vendar se ne prakticira.Na starih avtih smo prej tako menjavali,da nismo jemali dol glavo,zaradi stroškov in če je avto bil starejši.
Uporabniški avatar
Laky

Torej se nikoli ne menjajo tako tefloni,ker ni kvalitetno opravljeno delo? :roll:
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Laky napisal/-a:Torej se nikoli ne menjajo tako tefloni,ker ni kvalitetno opravljeno delo? :roll:
Točno tak Če menjavaš teflone,se tudi potem ventili spolirajo.
Ker če je teflon prepuščal,potem je tudi garež na vantilih in na ležišču ventilov.
Uporabniški avatar
Laky

A tako,njlepša hvala za odgovor,spet vem nekaj novega 8) se grem v kratkem pozanimat h parim mehanikom za dodatna mnenja in servis
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

No tudi meni nemornalno pije olje (megane II), zato me zanima koliko košta menjava tefolonov, uradni servis ali pa kakšen mehanik?
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Odgovori