(pre) hitro požiranje olja???
Si bom kar to temo sposodil upam da avtor ne bo jezen.Imam Laguno 1,9dci l.2000 in,ko sem ga pred dobrim letom in pol kupil sem naredil mali servis(olje,filtri...).Po menjavi je bilo vse vredu,okoli 20000km sem naredil s tem oljem,nato menjava olja,poraba olja je bila minimalna,okoli 2-3 deci,niti omembe vredno.Kupim excellium olje,takšno kot mora biti in filter,ter zamenjam olje.Vozim okoli 10000 mogoče še kaj zraven,nakar opazim da mi je po teh km začelo zginjati olje.Dolijem olje ,okoli pol litra,vse tja do 15000km in spet zamenjam olje pri teh km.Spet kupim filter ter Excellium olje v dobri veri da je bilo s prejšnjim oljem kaj narobe,vendar novo olje isto zginja.Zadaj na ispuhu se nič ne kadi modro,tudi,ko sem se spuščal po klancu da bi preveril če se bo zakadilo,vendar se ni.Ne vem ali mi je serviser prvikrat nalil drugo olje kot sem mu ga prinesel ali je kaj drugega narobe,da se je dvignila poraba olja,sedaj že nekje pol litra na 3000km.Ali je možno da se to olje nekje nabira(intercooler,ne vem samo vprašam) ali so mogoče oljni obročki kar naenkrat uničeni-zapečeni,tefloni kar naenkrat uničeni,kaj je lahko vzrok da kar naenkrat poskoči poraba olja(mogoče turbina)vse pa dela BP,očistil sem tudi egr ventil,ki je bil malenkost zabit vendar vse v mejah normale.Ali se na teh prvih dci motorjih uporablja mogoče olje 10w40?Ali bi mi lahko kak izkušen poznavalec za renaulte kaj svetoval glede tega v čem je lahko problem?
hvala lp Laky
hvala lp Laky