Izginjanje Anfriza za motor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Izginjanje Anfriza za motor

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Ne vem ali je to normalno ali ne ampak vsake dva meseca moram doliti antifriz v posodo ker v teh dveh mesecih pade iz maximum do minimum. Kaj bi lahko bilo ali kje pušča prav počasi ali je kaj z mašino narobe?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Možno je eno ali drugo. Se pravi ali ga mašina srkne (dihtinga na glavi) ali pa nekje pušča. Malo preglej cevi pa okrog vodne pumpe.
Greg007
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Greg007 »

Poglej malo okoli vodne črpalke, če so kakšne lise oziroma sledi hladilne tekočine.
Pri izgubi 1 ali 1,5 litra (v dveh mesecih) v ekspanzijski posodi je lahko puščanje zelo malenkostno in ga najverjetneje ne boš niti odkril, saj najverjetneje tekočina sproti izpari.
To je le ena izmed možnosti, katera je nekoč tudi mene žrla - dokler nisem zamenjal vodne črpalke....
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Upam samo da se ti ne meša z oljem, ker to je pa skor najslabši možn scenarij! :oops:
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Če si ti meša voda z oljem, bi se ti morala videti "smetana". Drugače pa ti nekje pušča, poglej pri hladilniku, da ni kakšna cev preperena.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
matey18

Z oljem se pomoje ne meša ker ni nobene smetane pa tut mašina dela bp. Bom mogu res mal pod avto zlest pa pogledat ce se kje kaj vidi. Dihtunga na motorju pa je bla tut menjana že enkrat pred 2 leti.
Uporabniški avatar
jevsnikster

Odgovor Napisal/-a jevsnikster »

Ja, tudi jaz imam podoben problem pri Cliotu dci(60KW, l.2004) in sicer mi v roku enega leta in 20k km spije cca. o,5l hladilne tekočine. Prav tako ne opazim, da bi se olje kaj spreminjalo, dogaja pa se mi to že odkar sem avto kupil. Sicer sem 1. lastnik, avto pa ima sedaj 140k km. Pred letom dni je bila menjana tudi vodna črpalka, tako da dvomim, da bi bila le ta kriva za to.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Mogoče tudi na kakem spoju kje. To je tako majhno puščanje da ga je zelo težko opazit.
Jan_nn

Odgovor Napisal/-a Jan_nn »

vsipaj malo kafeja zravno :D
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Če nikjer ne spušča, potem je vzrok v slabem tesnilu glave motorja oziroma v najslabšem primeru počen blok motorja...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
matey18

Evo danes mi punca ki se je vozila zadnje 3 dni ker imam sam sluzbeni avto rece zakaj ne dela cager za temp. vode da se ne premakne iz 0. :S. Zgleda bo treba k mehaniku pelat da pogleda zadevo. Upam da ne bo kaj dragega.
Odgovori