Izginjanje Anfriza za motor
Izginjanje Anfriza za motor
Ne vem ali je to normalno ali ne ampak vsake dva meseca moram doliti antifriz v posodo ker v teh dveh mesecih pade iz maximum do minimum. Kaj bi lahko bilo ali kje pušča prav počasi ali je kaj z mašino narobe?
Možno je eno ali drugo. Se pravi ali ga mašina srkne (dihtinga na glavi) ali pa nekje pušča. Malo preglej cevi pa okrog vodne pumpe.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Poglej malo okoli vodne črpalke, če so kakšne lise oziroma sledi hladilne tekočine.
Pri izgubi 1 ali 1,5 litra (v dveh mesecih) v ekspanzijski posodi je lahko puščanje zelo malenkostno in ga najverjetneje ne boš niti odkril, saj najverjetneje tekočina sproti izpari.
To je le ena izmed možnosti, katera je nekoč tudi mene žrla - dokler nisem zamenjal vodne črpalke....
Pri izgubi 1 ali 1,5 litra (v dveh mesecih) v ekspanzijski posodi je lahko puščanje zelo malenkostno in ga najverjetneje ne boš niti odkril, saj najverjetneje tekočina sproti izpari.
To je le ena izmed možnosti, katera je nekoč tudi mene žrla - dokler nisem zamenjal vodne črpalke....
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
- jevsnikster
Ja, tudi jaz imam podoben problem pri Cliotu dci(60KW, l.2004) in sicer mi v roku enega leta in 20k km spije cca. o,5l hladilne tekočine. Prav tako ne opazim, da bi se olje kaj spreminjalo, dogaja pa se mi to že odkar sem avto kupil. Sicer sem 1. lastnik, avto pa ima sedaj 140k km. Pred letom dni je bila menjana tudi vodna črpalka, tako da dvomim, da bi bila le ta kriva za to.
Mogoče tudi na kakem spoju kje. To je tako majhno puščanje da ga je zelo težko opazit.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG