Malo podatkov, lahko preskočite ker ni napisano nič posebnega: Clio Renault Sport 182 (konjev). Letnik 2004, ksenonke, 4 airbagi, avtomatska klimatska naprava, električni paket, tempomat, obvolanske komande za radio, senzor za dež, ESP (ki je zelooo popustljiv in se ne vmešava pogosto, se pozno oglasi
Zdaj pa bistvo, slike:
Pomoje so tele slike še od 1. lastnika.

Posnetek iz Racelanda, Mini Track Day. Cel hec ko so Minijaši gledali, da se avto pelje po 3 kolesih, avto sem imel pa komaj 2 tedna.
Jaz in Spodojc na našem službenem parkirišču:

Ena izmed prvih predelav so bili Raceland coiloverji ampak ne dolgo ker se mi je zdel avto kar malo prenizek. Sem ga dvigoval malo ampak je še vedno drgnil v tisto plehnato bulo, ki jo imajo Clioti pa nasploh nisem pristaš prenizkih avtov na javnih cestah. Ignorirajte uno štango ker so poslali napačno.

Ker so bili diski spredaj že zelo na koncu gor dal čeljusti od Scenica 1,9 dci l.2004. Namesto 280mm imam 300mm Ferodo diske in ploščice. Diskov mi ni uspelo pregreti, ploščice pa očitno niso bile mišljene za agresivno bremzanje in so začele cviliti. Aja une druge čeljusti na fotki sem rihtal za prijateljev projekt. Kasneje sem zaradi praktičnosti prešaltal nazaj na 280mm ker vsaj pašejo 15ke, da ni treba pred zimo menjati še čeljusti.

Eibach Pro kit fedrih. V bistvu avto ni skoraj nič nižji, so pa zato fedri progresivni. Sem bil zadovoljen z njimi. O glej, moj bivši 200SX v ozadju na obisku pri meni, že na novih feltnah. Dobro se je odločil zdajšnji lastnik.

Takole izgleda pa F4R tale airbox je pa od Espacea V6, notri je Pipercross filter. Kasneje sem dal nazaj originalen airbox.

Lepo se dere, če je efekt pa ne vem.
Z njim sem bil nekajkrat tudi na Racelandu Time Attack. Najboljši čas je bil 58,217 na že kar iztrošenih gumah, Eibach fedri in 280 bremzah (ker sem že dal gor zimski setup bremz). Kasneje z original podvozjem in novimi gumami je šlo še bolje....

Tole je pa za nego usnja.

Laufam ELF Evolution SXR 5W40, ki je predpisano za RSe in dizle. Na sliki bodo picajzlasti opazili, da ima avto sedaj spredaj tudi podaljšek. Ni original Cup je pa lep fejk, od nove Fabie, stane pa dobrih 13€.

Vmes enkrat je bil avto deležen čipanja preko RStunerja (kupila skupaj z Urbanom) in razlika se opazi predvsem spodaj, saj je hladen prosti tek bistveno boljši (lastniki vejo kako je pozimi včasih nemiren in se od mraza trese

V glavnem z njim sem se prefural na Racelandu, Grobniku nekajkrat in na Nordschleife. Servisi (olje) so v povprečju na 8000 km (včasih kasneje, med sezono prej), in še vedno dela kot urca. Na cedilu me je pustil le enkrat, crknila je četrta šoba za bencin, za 35€ sem dobil drugo. Ostalo so redni stroški. Spomladi 2012 je bil narejen veliki servis z VVL jermenico, ki še ni ropotala vendar se je izkazalo, da je že dobivala nekaj lufta. Bolje preventiva kot kurativa.