Laguna II 1.9dci Intercooler

Modifikacije vozil
AlyH24
Kraj: Maribor

Laguna II 1.9dci Intercooler

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

No kot sem že povedal sem lastnik Lagune II 1.9dci, in zadnje par dni razmišljam o eni stvari, pa ne vem kaj bi. No kakorkoli, zadnjič sem iz nekih čudnih razlogov (pa tud ker sem mel cajt) šel ven jemat Intercooler, da ga očistim. No ugotovil sem da je nov, pravtako je turbina menjana tak da nisem mel kaj za pucat, sem pa ugoovil zakaj je Laguna II na AC ponoči pri konstantni hitrosti recimo 140km/h čist drug avto, kot pa ko se poleti v največji vročini čez mesto cijazim domov, klima dela na polno, hitrosti ni nobene, pa še takrat ko stisnem da bi kam skočil avto ne gre nikamor. Zakaj le, če so naredili Intercooler vmes med hladilnik klime (ki valda poleti v gužvi dela nenormalno in se greje) ter hladilnik vode ki pravtako ni niti malo hladen :?
Zdaj pa me zanima če je že kdo od vas razmišljal o tem, da bi ali kupil en IC od VW grupe (to je tak manjši ki je čist zase levo ali desno v kotu, ali pa kupil enga manjšega, ga dal spredaj pred kilerje in bi bila po moje zelo občutna razlika, recimo nekaj takega:
Slika

Je kdo kdaj poskušal kaj takega, razmišljal o čem takem, da ne odkrivam tople vode ali mogoče celo kaj zaserjem?

Vsakega odgovora bom vesel.

Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

seveda bo bolje, še vedno pa je zimski zrak taprav za turbo :D
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

Jaz sem včeraj opazil, da na mojem manjka par vmesnih hladilinih reber ker jih je zaradi kamenčkov verjetno potrgalo, torej je boljše da ga zamenjam?
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
AlyH24

RobMayth napisal/-a:Jaz sem vèeraj opazil, da na mojem manjka par vmesnih hladilinih reber ker jih je zaradi kamenèkov verjetno potrgalo, torej je boljše da ga zamenjam?
Ne bo razlike, se ne splača ker je hudič kar precej drag.

Drugače pa Urosr, se strinjam da je zimski zrak taprav, ampak tud ko je to naše bogo poletje se moreš vozit in takrat sem cel zaprepaden ko avto občutno slabše gre. Pa da ne bo kdo mislil da je z avtom akj narobe, to mislim worst case scenario, ko stojiš pri 35 stopinjah v koloni, nikamor se promet ne makne, klima laufa na pune, pol le končno spelješ, hočeš potegnit in avto gre občutno manj.

In mislil bi si ok, tak more bit, če ne bi bil zraven že pri trurbo projektih (bencinarjih seveda) in videl kako ta majhen IC ki je spredaj pred vsemi kilerji opravlja svoje delo, prav neverjetno. Zato tud mislim da se to splača narest, kaj pa vi?

Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

jah zgubit nic ne mores, ic je itak tam spredaj skupaj z ostalo zadevscno tko da ce ga das pred klimo in hladilnikom bos sam pridobiu. pa se pozim bo bol slo :D
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
AlyH24

Ja saj jaz si tud tako mislim, edino sem mislil če se še komu zdi ta ideja pametna in če je že slučajno kdo to delal, če mogoče kdo ve za kak model drugega avta ki ima podoben IC že v osnovi da ne naročam iz Anglije nekega ampak kar tu poiščem nekaj takega in spasam gor.
Lp,Aly
Uporabniški avatar
urosr

AlyH24 napisal/-a:Ja saj jaz si tud tako mislim, edino sem mislil če se še komu zdi ta ideja pametna in če je že slučajno kdo to delal, če mogoče kdo ve za kak model drugega avta ki ima podoben IC že v osnovi da ne naročam iz Anglije nekega ampak kar tu poiščem nekaj takega in spasam gor.
Lp,Aly
tak ic kot je na sliki ti zrihtam u 3-4dneh, cena 150€
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Jaz sem pa tako fer, da mu dam link pa naj si sam zrihta. :)
http://shop.wiltec.info/index.php/cat/c ... ehler.html
Uporabniški avatar
urosr

Symon napisal/-a:Jaz sem pa tako fer, da mu dam link pa naj si sam zrihta. :)
http://shop.wiltec.info/index.php/cat/c ... ehler.html
nežno porineš neplavalca v globoko morje...
Uporabniški avatar
RobMayth

Torej je najboljše da bi nabavli Intercooler in ga zmontirali pred kiler za klimo? AlyH24 če se ti da mi prosim sporoči mere, kateri je največji ki gre brez nekakšnega rezanja prevelikega noter, ker bom jaz tudi naročo :)
AlyH24

RobMayth napisal/-a:Torej je najboljše da bi nabavli Intercooler in ga zmontirali pred kiler za klimo? AlyH24 èe se ti da mi prosim sporoèi mere, kateri je najveèji ki gre brez nekakšnega rezanja prevelikega noter, ker bom jaz tudi naroèo :)
Ja najprej morem jaz to malo preštudirat ker v mislih imam tega, samo k ceni je treba prištet še 28funtov poštnine za 2-3dnevno dostavo.
Mere so pa itak tu samo morem malo premerit če bi šel noter.

Aja, UrosR, mal si predrag :lol: Symon teb pa hvala za pomoč, samo na tistem linku mi noben ne deluje tolk ozek kot ta iz ebay-a, ker najbolj važno mi je da čimmanj klima kilerja zakrijem, da bo klima še vedno tako dobro opravljala svoje delo kot do sedaj, zato čim ožji IC.
RobMayth napisal/-a:Torej je najboljše da bi nabavli Intercooler in ga zmontirali pred kiler za klimo? AlyH24 èe se ti da mi prosim sporoèi mere, kateri je najveèji ki gre brez nekakšnega rezanja prevelikega noter, ker bom jaz tudi naroèo :)
Mere imaš, ti lahko tud malo pogledaš in preštudiraš kako in kaj, seveda pa sam veš če si vsaj malo Do It Yourself človek (jaz te žal ne poznam).

Lp,Aly
AlyH24

Čeprav morem priznat da je ta tudi zanimiv, ker ni dost širši, je pa precej krajši...no kakorkoli, treba se vreči pod avto, dat dol odbijač, premislit kak in kaj.

Hvala zaenkrat vsem za pomoč.

Lp,Aly
Uporabniški avatar
RobMayth

Mah ni treba, me je minlo, mi je danes šla turbina..... 8)
Uporabniški avatar
urosr

kvaliteta ma svojo ceno :wink:
AlyH24

RobMayth napisal/-a:Mah ni treba, me je minlo, mi je danes šla turbina..... 8)
A jebemu, no upam da čim ceneje in čimbolje porihtaš.
urosr napisal/-a:kvaliteta ma svojo ceno :wink:
Ja verjamem, ma ta kvaliteta pr enem našpičenem bencin turbo projektu da nekaj zraven mogoče, pr mojih 110 traktorskih konjičkih pa (brez zamere) močno dvomim, upam da razumeš, pa ne zameri, pač pogovarjamo se ne.
lp,Aly
Odgovori