Kljuc Renault Clio 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Sasom

Kljuc Renault Clio 2

Odgovor Napisal/-a Sasom »

Zdravo!
Zanima me, ali je mozno, da sta mi pri 145000 prevozenih km "odpovedala" oba kljuca? Namrec ko dam kontakt, lucka za blokado motroja ne zasveti in potem ugasne, ampak vseskozi utripa... Pa ne recem, da gre eden pa 150000 ne pa kar oba!
Sel sem do prvega renault servisa in so mi rekli, da je cena novega kljuca 150eur.... :roll: . Za studentski zep je to res zelo veliko! Sploh ne vem, kako lahko renault toliko racuna za en kljuc, ceprav je po mojem mnenju njihova napaka, da kljuc kar neha delovati (se nisem slisal za nobeno drugo firmo, da bi bilo treba menjati kljuc) - je mozno, da kam posljem kaksno pritozbo,... in zahtevam nov kljuc oz. ali obstaja se kaksna druga moznost, kot da narocim nov kljuc?

Hvala za odgovore in lp!
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Ali si kaj pogledal baterije ce so OK.
Drugace pa na Remontu v Kranju pride okljuc okoli 100eur (Clio II ph.1 l.99) pa se caka se ga nekaj casa.
Zdaj nevem ali pride to iz Revoza ali iz Francije.
Sasom

sem zamenjal pri obeh kljucih baterije ja...
verjetno bo treba res novega narocit. mogoce kdo ve, koliko je potem garancije za nov kljuc?
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

1. Ne ni nobene druge moznosti, razn ce das celo zadevo preprogramirat (cena tega posega je nekje ista ceni novega kljuca)
2. Cene se gibljejo med 100 in 150 eur
3. Garancija je 1 leto
4. caka se od 2 do 4 tedne
5. ne bojo ti priznali nikakrsne napake ...
6. ce ti kljuca avto odklene ta in zakleneta je se mogoce ena sansa sam tist mi ga bos pa mogu prpelat da probam.

To bi blo na 1,2,3,... vse
Štrom for wife, UPS for life.
Sasom

ok hvala za informacije.
ce mogoce kdo kej ve - nekje sem slisal, da takrat ko das kontakt pritisnes tipko na kljucu za zaklenit/odklenit avto - to sem sedaj naredil na obeh kljucih in zdej mi pa zazna oba kljuca (sem ene parkrat probral). ali je to samo zacasno, mogoce kdo kaj vec ve o tem?
pa se nekaj sem na te strani gledal http://renaulthelp.110mb.com/ImmBypass.html#CarType - ali to pride samo v postev, ce ti slucajno vse odpove in se ne da drugace avta vzgat?
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

To je zacasno. Slej ko prej ti bo crknila zadeva, vrjem govorim iz prve roke.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Zakaj zacasna stvar? Pac je na novo sprogramiral kljuce.
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

Lej ne mislim se v zolcne debate spravljat pa kregat, kaj ja pa kaj ne. Sam sem imel enak problem. Nobeden od kljucev ni vec delal potem sem prebral tocno zograj navedena navodila in lej ga zlomka je delal slabo leto, nakar me na vsem lepem v BTC parkrni hisi zadeva pusti na cedilu, ne dela ne en ne drugi kljucek, preklical sem mali miljon ljudi odgovor vsakega nov kluc nabavi, ali pa daj elektronsko blokado vziga preprogramitrat pa bo zadeva vredu.
Zakaj z zagotovostjo lahko vse to trdim. Hmm, recimo da ima punca tud cliota tud daljisnko zaklepanje in tud kodno varovan vzig motorja in lej ga zlomka ona je menjala kljuce tocno eno leto pred menoj.
Tako da ja mogoce ti dela danes, mogoce bo delal cez pol leta, vendar ce enkrat neha delat je dobr indikator da gredo oddajniki iz katerih se prebere koda, na kljuckih, k vragu.
Lej jst bi samo iz previdnosti narocil se dodaten kljuc ker se nikol ne ve.
Pa lep pozdrav.
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

imel sem isti problem, nobeden kljuc ni delal odprl havbo kleme z akomulatorja dol in nazaj gor in zadeva je delala. probaj.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

mogoc tebi meni ni tako da jemanje klem iz akumolatorja je maltenje slame, 1% zadev se s tem resi.
DrBekunis

Odgovor Napisal/-a DrBekunis »

Tudi meni sta sla oba kljuca naenkrat. Eden mi je sicer delal se toliko, da sem prizigal tako, da sem odklopil akumulator za neka minut in je potem vzgal, ali pa sem dal kljuc v kljucavnico in ko sem zasukal v kontakt sem hkrati pritisnil na kljucu centralno zaklepanje. Ampak to so res samo zacasne resitve.

Jaz sem nov kljuc dobil pri malgaju v trbovljah v nekaj dneh. Narocijo samo skoljko kljuca, iz starega uporabijo kovinski del in na novo programirajo. Cena pa je mislim da je bila tam okrog 130 Eur, od tega je 30 eur programiranje.
Sasom

hvala vsem za odgovore, bom raje kupil en kljuc, ker grem potem avgusta na pag in ne bi rad, da bi mi avto ostal tam :D.
koliko casa pa potem nov kljuc zdrzi (upam da vsaj za ene 5 let)?
Sasom

obi napisal/-a:[b... ali pa daj elektronsko blokado vziga preprogramitrat[/b] pa bo zadeva vredu.
kdo pa to naredi? a to potem odpravis blokado vziga? se lahko pojavijo kaksne tezave?
obi

Odgovor Napisal/-a obi »

jah problemov ni samo problem je ce ti vdrejo vanga ti ga tud brez problema odpelejo, ce pa je blokada se morjo pa malo bolj matrat. Na kljuc se caka en mesec tu nekje, zihr pa ne manj.
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

obi napisal/-a:jah problemov ni samo problem je ce ti vdrejo vanga ti ga tud brez problema odpelejo, ce pa je blokada se morjo pa malo bolj matrat. Na kljuc se caka en mesec tu nekje, zihr pa ne manj.
Kljuc se caka max 14 dni. Obicajno 10!
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Odgovori