Renaul Clio Elan 1.2 16v 75KM

Predstavite Vašega Renault-a
tolomen

Renaul Clio Elan 1.2 16v 75KM

Odgovor Napisal/-a tolomen »

Pozdravljeni Renojevci,

Evo, sem se vpisal na Vas forum iz samo enega razloga, nabavil sem rdecega vraga (rdecega Renault Clio). :D

Kupil sem ga novega, iz salona v moje roke, tako da malce spodbudim nase gospodarstvo, ki je trenutno v majhni krizi. :D

Prosil bi Vas, da mi kot lastniku novega avtomobila podate kak nasvet, kako ravnati na zacetku, kaj paziti in kako rokovati z novim vozilom. Vsakega predloga bom zelo vesel.

Za zacetek bom moj avtic prikazal zgolj na taksni sliki, v prihodnje bom pa naredil se kaksno slikico in jo objavil.

Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Fajn srecno voznjo, zdaj vsi koristite tist paket krizni popust ko je 1000 eur :) Ja no saj neki pa je.

Skratka sprva pa pac malo po pameti, malo ga je treba se cuvat sedaj ko je nov :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
tolomen

Hvala za lepe uvodne besede,...

Torej glede prvih vtisov je tako, da sem z avtomobilom zelooo zadovoljen. Lepa voznja, mirna, udobna.

Glede porabe, trenutno (prevozenih imam komaj 100km) mi racunalnik kaze porabo 8,3, ko sem se vsedel v avto pa je bila 11. Ampak se mi dozdeva da bo pod 8 L slo dokaj tezko. A bo to z vec prevozenih KM slo pocasi navzdol?

Glede pregleda avtomobila,...avto sem pregledal in se mi zdi, da je z njim vse OK, razen dve stvari se malce poslusam v avteku. Prva, druga tretja, pri pospesevanje (ne grem preko 3000obratov) se mi zdi da se motor kar lepo slisi v avtomobil. Oce ima prejsnji model Cliota in se mi zdi, da se motorja ne slisi tako zelo v avto. To more tako biti? :D In pa ko z avtom stojim, se vcasih zaslisi kak malo drugacen zvokec, ampak po parih sekundah izgine. Ta zvok se je oglasih takoj ko sem v salonu avto prizgal pa je rekel, da je to zato ker je avto stal in da bo po nekaj KM-ih izginilo. Kaj menite? Bi moral za taksne stvari komplicirati al je to res zato ker je avto se "izpod cekica"? :D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Pa saj imas garancijo 2 leti. Rajse upaj da bo v teh dveh letih kaj crknilo pod garancijo kot pa potem ko garancije vec nebo :) Nebi te rad ze zdaj strasil, v bistvo nekih problemov na forumu se nisem zasledil s tem modelom :)

Poraba z vec km nebo sla dol, vse je odvisno od tvoje tezke noge, ta masina je pac bolj podhranjena in ce jo hoces slisat bo pac poraba tud veliko vecja.

Se mi zdi da je poraba 8L malo velika, zdaj spet odvisno kje se vozis.

Koliko pa ima kaj kg ta clio ?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
tolomen

Aha, OK, torej motorcek more tako mleti kot melje,... je res ja, malce po gasu pritisnes in sem ze pri 3000, ... in ze morem pazit kaj delam zdaj na zacetku. :D

Bom pa tudi sam pogledal okoli izpuha kaksno je stanje, ker se tud meni dozdeva kot da bi iz te smeri vcasih prisel ta "zvokec". :D

Ja glede voznje, pa sem res cisti mescanar ja, ... se gibam okrog Trzaske ceste tudi sam, ... hehe! :D Tak, da se bom torej moral mocno trudit da bom prisel pod 8l. :D No pa sej, poraba mi ni neki BIG deal pri avtu, ... liter gor ali dol, delam namrec zelo malo kilometrov. :D

Garancije imam 4 leta :shock: Hehe! Tak da imam se dost casa, da bo kaj crknil! Hehe!

Teza pa mislim da je tam nekje 1100kg ce se ne motim.
tolomen

clio open napisal/-a: 2 let splosne in 2 let podaljsane (na vse vrtljive komponente in se dost stvari)
Daj povej kaj vec o tem? Kako je sploh s to garancijo? 4 leta neomejeno, to je vse kaj vem? Kako je pa s temi "vrtljivimi deli"?
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Cestitke za nakup! Naj ti cimbolje sluzi! :wink:

Glede garancije je pa tako, da ti jo ponavadi dajo 4-letno garancijo, oziroma do prevozenih 80.000km (kar pride prej), ce vzames avto na kredit ali leasing.
Drugace je pa 2 leti garancije in neomejeno stevilo kilometrov.
Pod garancijo pa spada vse, razen potrosni material (zarnice, zavore, pnevmatike...), na akumulator je pa 1 leto garancije.

Porabo pa pricakuj pri prvem rezervoarju malenkost vecjo, potem bo pa padla! :wink:
Zadnjič spremenil Stupo, dne 19 Mar 2009, 00:02, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika
tolomen

Aha, ok,... sem se ze ustrasil, da sem kje spregledal kak droben tisk! :D

Sej to mi je jasno ja, da potrosni material ni v garanciji, sem cist zadovoln, da so pod nadzorom tisti pomembni deli. Mislim pa, da so se posebej omenjali "neomejene" kilometre tako da sem skor 100% da omejitve glede KM ni.
Uporabniški avatar
Stupo

Mozno da so kako spremenili garancijske pogoje :wink:
Mi smo leta 2005 kupili cliota na kredit in je bila garancija 4 leta, oziroma 80.000km, pri twingotu ki sem ga kupil pred pol leta na leasing je pa enako.
Ce ne prej, bos izvedel cez kaksen mesec, ko ti bodo po posti poslali kartico renault pomoc, kjer ti pise koliko je garancije. :wink:
Slika
tolomen

Hehe, mozno je vse, ... ce ne prej pa takrat ko bom garancijo uveljavljal in nebo vec veljala. Hehe. No mocno upam, da bom z garancijo imel cim majn opravka.

Torej glede pazljivosti avta je torej zdaj na zacetku edina omejitev th 3000 obratov al je se kaj drugega v igri?

Kako je kaj z skrbjo za barvo? Umivate rocno? Umivate na valjih? Kako pogosto polirate, ce sploh?
Uporabniški avatar
Stupo

Priblizno prvih 1000km ne tisci gasa do podna, oziroma tako kot si rekel, ne ga tiscati v visoke obrate. Ce bos vozil 130 po avtocesti pa tudi nebo nic narobe. :wink:
Pa vedno bodi pozoren, da avta ne priganjas v visoke obrate, dokler ni segret na delavno temperaturo.

Glede barve ti pa priporocam da ga cim manj vozis v avtomatske avtopralnice, ce imas moznost ga vedno peri rocno (speres, nasamponiras, dobro speres in obrises z jelenovo krpico, tudi robove vrat, prtljaznega prostora in havbe). Ce bos to uposteval, mislim da poliranje ne bo potrebno.
Pozimi je priporocljivo da ga naprimer 1x na teden dobro speres tudi po podvozju, da odstranis sol.
Jaz delam tako (do sedaj se ni videl avtopralnice), pa bom videl v kaksnem stanju bo avto cez par let :)

Edit: ce imas usnjen volan, ga ne pozabi vsake toliko casa namazati s kremo za nego usnja! :wink:
Zadnjič spremenil Stupo, dne 19 Mar 2009, 00:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
tolomen

Ja to glede avtomatskih pralnic sem tudi jaz slisal, da ni ravno najbolj za barvo avtomobila.

Sej mi ni neka panika avta oprat, se malo poigrat z tistimi pistolcami in je spet kot nov. :lol: Rabim se samo jelenovo krpo, da ga pobrisem v nulo.

Glede poliranja, pa je baje tako, da je rdeca barva dokaj obcutljiva na bledenje in mi je bilo priporoceno, da bi naj avto vsaj enkrat (ce ze ne dvakrat) na leto spoliral.
Uporabniški avatar
Stupo

Pri nasemu bivsemu clio1 sem opazil, da je avto po poliranju izgubil sijaj. Prvih nekaj mesecov ze izgleda lepse, potem pa barva nima vec takega sijaja, kot ga je imela pred poliranjem.
Avtomatska pralnica pa zato ni priporocljiva, ker se hitro na avtu pojavijo risi od krtac.
Slika
tolomen

Sej avtomatski pralnici sem se ze sedaj izmikal s starim avtom, zdaj z novim se ji bom pa se bolj oz bom se vozil dalec vstran od nje. Hehe!

No glede poliranja se bo torej treba se malce pozanimat kako in kaj, da vidim ce bi bilo koristno ali motece.

Vsekakor bo pa treba na avto dat se kak dodatek (felne in temnejse sipe), ampak to pride cez cas,... ne vem edino kako bi izpadlo temne sipe na rdec avto? :? Ima kdo kake izkusnje?

In zanima me, kaksen strosek recimo predstavlja temnenje in kaksen recimo ene lepe felne (16ke) z gumami?
Uporabniški avatar
Stupo

Za temnenje stekel se malo pocakaj, baje se bodo lahko temnile tudi spredne stranske po mesecu maju. Okvirni strosek je pa nekje 150eur + homologacija okoli 35eur.
Feltne pa odvisno... Racunaj nekje okoli 700-900eur za nove feltne in gume, ce imas sreco pa najdes na avto.net kaksne zelo lepo ohranjene za polovico cene novih, ali pa se manj. :wink:

Od swordfisha clio, ki ga prodaja ima zadaj crne sipe, izgleda pa takole:
Slika

Ce bi bile se sprednje temnene, bi se lepse izpadlo. 8)
Slika
Odgovori