ventilacija Megane I

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Marcus_

ventilacija Megane I

Odgovor Napisal/-a Marcus_ »

Torej tako je to; jakost ventilacije dela tako kot mora, kar naenkrat pa se spomni da gre na dopust. Piha mi nic ne, razen ce zavrtim gumb res do konca da ga skorej utrgam potem piha kot noro. Dejansko je stanje tako da ali imas orng ventilacijo ali pa je nimas :D Podobno se mi je ze zgodilo, le da takrat sploh ni delal in da se je spomnil kar sam od sebe. Enkrat je pihal drugic ni itd. Peljal sem h mehaniku (pooblascen seris) kjer je nekaj momljal da so bili neki gumbki al kaj ti jaz vem, u glavnem da plosca ni za u smeti. To je bilo oktobra. Zdaj pa isti smorn. Malo sem skepticen da mi ni podturil rabljenih delov in lepo profitiral. Torej kako bi jaz to pogledal kaj je sploh narobe z zadevo da ce ne drugega usaj grem pogledat kako zgleda novo in ko se popravi razdrem in pogledam kaj je utaknil noter??
Je imel kdo podobno situacijo? Se to dogaja pogosto ali imam gremline u avtu 8)
Hvala!
LP
Uporabniški avatar
Serge|
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Serge| »

Od kolega ata je imel iste prob. Na koncu mu je Megan L.96 dopizdu in je prodal... :?
Slika
Marcus_

Odgovor Napisal/-a Marcus_ »

Moj je isto L 96.. :( jeba! Prodat ga nocem se, za tak denar dobt tolk konjev je igla u senu :D mam par stvari se u planu z njim:)
Kaj pa je ta ata od kolega menjal? Je stalno menjaval "gumbe" ali je tudi zamenjal plosco??
Uporabniški avatar
Serge|
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Serge| »

Oni so baje veckrat vse menjal. Celo stikalo... :wink:
Slika
Uporabniški avatar
blazko

Odgovor Napisal/-a blazko »

Marcus, zal nisem stromar in se na te stvari zastopim bolj slabo.

Ampak ce te prav razumem, ti ventilacija deluje samo na "tavelki" brzini? To je relativno pogosta napaka ne samo pri Renojih in vsak bolje podkovan mojster ti bo ze po opisu napake znal povedat kaj je po vsej verjetnosti narobe.

Vem za nekaj taksnih primerov in povsod je bila ista tezava. Zal ne vem, kaj tocno je bilo (mogoce nekaj v zvezi s prekurjenim uporom?) ampak kot receno, mojstri so zmeraj zadeli iz prve.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ta je pa lahko kriv filter ki je zabit in ne vlece dovolj zraka skozi ali pa je loputa odprta samo malo. vsekakor pa prej vzami filter ven pa vklopi ventilacijo.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
vojmes

Odgovor Napisal/-a vojmes »

Ko sem jest mel tako okvaro na Cliotu II, ventilacija mi je delala samo na ful, drgac pa ne, je crknu reostat (zadeva nadzira ventilacijo), oz. na tem reostatu je prlotan en upor in tist ponavadi zeza, tko da ga majstri kr direktno zvezejo pa zadeva ponavadi dela. Vprasaj avtoelektricarja, ker to zadevo sigurno takoj prepozna, kerj je to baje bolezen renoja.
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Po moje je tudi samo nek upor riknil. Probaj razstaviti stvar in na podled ti bo jasno, kjer je problem.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
tomaz07
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a tomaz07 »

Jes sem menjal ta rele pa vseeno ne dela :? :evil:
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

pri ventilaciji v meganu imas rele ki je obesen nekje med akumulatorjem in motorckom brisalcev. tist ponavadi ni vzrok da ventilacija dela samo na eni hitrosti ker ce je tist hin pol nc ne dela. problem je vrjetno v regulatorju, ki je lahko privijacen v isto ohisje kjer je ventilator oziroma tam ko je motorcek za brisalce. To je plosca na kateri se nahajajo 2 ali 4 veliki upori ( ponavadi je eden od teh lah vzrok za nedelovanje na dolocenih hitrostih) lahko pa imas regulator na katerem sta dva tranzistorja, ki tudi rada ponagajata.
regulator najlazje najdes da sledis kablu.

ko bos regulator odstranil je najbolje da ga neses kakemu, ki tvje popravlja da ga premeri( ce imas tistega s tranzistori) ce ne pa preprosto izmeri upore pa morejo bit take vrednosti ko je na njih napisano.
tist ko ni ga odspajkej in ga zamenjej pa bo delalo.
Uporabniški avatar
noltva

Odgovor Napisal/-a noltva »

Ali kdo točno ve kje se nahaja rele za ventilacijo???

Ker jaz sem reostat že menjal z novim!

Ventilacija pa ne dela niti na zadnji hitrosti!

Ne najdem releja za ventilator! Kje bi se nahajo.....

LP
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

V škatlo z varovalkami pod pokrovom motorja si že pogledal?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
noltva

Odgovor Napisal/-a noltva »

Misliš tam ko so releji za bencinsko pumpo pa za ventilator za hladilnik?
Pri posodici z hladilno tekočino?
Mislim da tam ni nobenega releja za ventilacijo, ali?

Kaj je pa tam na levi strani akumolatorja?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

noltva napisal/-a:Misliš tam ko so releji za bencinsko pumpo pa za ventilator za hladilnik?
Pri posodici z hladilno tekočino?
Mislim da tam ni nobenega releja za ventilacijo, ali?

Kaj je pa tam na levi strani akumolatorja?
Dialogys mi za releje vrže ven tole skico:

Slika

Upam, da ti bo pomagalo.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
ernest

Odgovor Napisal/-a ernest »

vem za vzrok zaradi katerega ne gre ventilator oz.ne gre v vseh hitostih,če koga zanima bom naložil slike v čem je problem.
No tako je pri Meganu 1,6 L.1997.
Odgovori