hladilna tekocina, senzor sveti rdece

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Marcus_

hladilna tekocina, senzor sveti rdece

Odgovor Napisal/-a Marcus_ »

Gre za megana 96 letnik, stvar pa je naslednja. Do sedaj sem imel iglo za temperaturo na 2 crtici od 6 in to vedno. Ne glede na to koliko sem ga tiscal. Sedaj pa je ze cetrti dan ko mi vedno kaze med 2 in 3, ucasih celo 3. Ok boste rekli nig deal... :) ze res ampak potem pa mi sred voznje se uzge rdeca lucka za hladilno tekocino. Uzamem prirocnik (da bo zihr) in pise da kao nej ustavim in pustim v praznem teku 1-2min da se masina ohladi, takrat naj bi tudi lucka izginila. Preverim naj tudi nivo hladilne tekocine.
Naj povdarim da po termostatu avto sploh se ni pregreval. Tekocina je skoraj do maximuma. Jebiga, domov sem se moral pripeljati. Umes sem se ustavil za cca 4ure tako da je bil avto cisto hladen ko ga uzgem a glej hudica lucka spet gori :mad: Tekocine dovolj, avto hladen... "Za koga kurca spet svetis!?" In tudi na poti nazaj je bil termostat na skoraj 3 crtici, ni sel cez. Bojim pa se da bo kdaj ko bom na poti cist odpoedalo use potem pa sem v .... no, tam kjer ne zelim bit :wink:
Torej je imel kdo podobne izkusnje? Se da to kako popravit? Je mogoce samo senzor zjeban? Mam obcutek kot da mi nece hladilne tekocine vlect not ampak potem bi lahko jajca pekel na masini tako bi se mogla segret :?
Eventuelno bo treba do mehanika ampak kolkr tuki racunajo za uro me kar srat prime ko sam pomislim... Torej ideje kako se tega znebit so zelo dobrodosle :)
Hvala

LP
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

isti problem na meganu od zene, krivec pa je senzor.probaj malo potolci po njem ker pri meni je to pomagalo.Ima pa megana 1.6 96 letnik.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Duhci? :lol: :lol:

Verjetno je res senzor temp. kriv. Ne more bit avto pregret ce je stal na 0° 4h. Lahko je tudi kaj v stiku.
Enigma motorsport
Marcus_

ok sej bi potolku po njemu ce bi vedu kje je :lol: :oops: Necm kr mlatit po masini da bo na konc use zmasakrirano ker kolkr me ta lucka ziucira neb blo nic cudno :mad:

Torej, kje je ta senzor? Kdor ve bi prosu za cimprejsnji odgovor 8) hvala
Marcus_

zdej je pa se neki zacelo j... Sedaj je termostat u prvotnem stanju, skoz je lepo "doma" na 2 crtici. Ampak se utavim in cakam malo dlje na rdeci in je svinja zacel skakat gor in dol, sicer NE drasticno ampak je blo videt da je drmou gor in dol, ko speljem je lepo spet stal normalno.
Je to normalno??? Uprsam zato ker namres do zdej tega nisem opazil, al pa pac vidim zdej trojno zarad tega use skup :D
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Avto se zagreje na normalno stojis pr rdeci se dvigne speljes oz se vklopi ventilator in pade na normalno gres v hrib obremenis motor se spet dvigne in pade... to je normalno ceprav v tem vremenu je ponavadi kr lepo skos na normalno ...
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

megane96 nanj s obrni. ceprav je lahko senzor T
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Marcus_

no po enournem brskanju v kompaktnem motornem predelu sem ugotovil da je res senzor zjeban in to tisti ki je povezan direkt na masino. Ga snamem in malo popiham in obrisem ter utaknem noter. Uzgem masino in lucka neha svetit. Veselje ze na visku, vendar ko se odpravim cez nekaj casa po opravkih, se usedem v avto, ga uzgem in .... Lucka spet sveti. Torej usaj vem da je senzor zjeban... Zdaj pa iscem malo po netu cene in pa kje bi lahko to kupil vendar besede "senzor" ni :oops: Se to definira kot crpalka vode? Mislite da bi mogu kupt novga al samo tega orng spucat, glede na to da je delal(pac kolikor je) po tem ko sem ga malo prepihal?

Pa se to:
Ko dam kontakt mi 30s kaze koliko je olja v masini. Ko sem dal kontakt je kazalo da je prazna (ceprav imam se 3/4 olja not). Uzgem avto, ugansem in dam se enkrat kontakt, takrat pa kaze da je skoraj poln... Spet samo kasna napaka na elektriki al je se kle se kej zjebalo????
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

@Marcus_ Imam podrobnejsa navodila za Megane I (kao za domace mojstre), ce jih potrebujes ti jih posljem.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

Jebes neke kazalcke za olje ...
Sipka je zakon in 100% :wink:
Marcus_

@R19 : :D mas res, ampak mislis da ne obstaja moznost da mi slucajno olja ne potegne u masino pol bo pa kr naenkrat hrk pa bom obtical? :?
Marcus_

Nuben pa ne ve kako se rece senzorju? :roll: :)
Uporabniški avatar
R19

Odgovor Napisal/-a R19 »

Nekaj je elektronika nekaj je pa kar se rece mehanska oljna pumpa ki ne crkne kar tako ko pa tedaj pa lucka za olje rdeca sveti kar pomeni da ni pritiska... Ti avto vzges in olje je ze povsod :wink: Ce ga ni pa tudi ne naredis kaj veliko km :twisted:
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Poglej na to stran.
Malo se pocakaj z menjavo, mogoce mas samo kje zice v stiku zaradi vlage.
http://www.herkules.si/index.php?productID=27718
Marcus_

Vlaga ne bi smela met veze. Kot prvic je zenzor narejen za to da je "potopljen" v vodo... Sicer pa koncno sem prevohal use in je res samo senzor kriv. Vceraj ko sem potolkel malo senzor lucka ni ec gorela je pa ko je bil avto mrzel kazalo da bo dobesedno se stopila masina. Na koncu se mi je zdelo cela zabavno tako da sem slikal :D Danes grem kupit novega, utaknem not in cakam. Lucka se ne prizge vec vendar; Kot sem prej opisal, ne glede na to koliko sem tiscal avto je bilo skoraj edno na 2 crtici (temperatura) sedaj pa mi pri normalni voznji 2500rpm-3000 skoci na 2,5 potem se spomni jit nazaj na 2 in tako naprej. Ima kdo podobne izkusnje? avto je megane 2.0 16V. Mogoce je to normalno glede na to da je cisto nov senzor ali pa se mora "utect" malo?
Odgovori