Sportni filter-cevi

Modifikacije vozil
Prospect

Sportni filter-cevi

Odgovor Napisal/-a Prospect »

Kar dosti sem ze prebral teme o sportnih filtrih tako da sem nasploh o nastavkih zvedel precej,zanima me pa vse glede cevi. Fora filtra je vecji dovod hladnega zraka ne? Kako bi blo najbolje speljati cev ...skratka..kako vgraditi komplet filter(s cevjo) v megane coupe 1.6 16v 1999 da bi imel cim vecji iskoristek filtra. Imel sem pa v mislih kaksen filter od K&N ali Green(kot sem prebral v temah). Kaj pomeni ce ima filter dvojni konus ?

Prosim ce mi razlozite in pojasnite cim vec moznosti,ter mogoce se predlagate kateri filter bi se mi splacalo vzeti(za recimo 70eur).

Hvala
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Za tvojo aplikacijo lahko rekel, da je cisto vseeno kak fi cevi bos dal, ker bos zgubil moc tako ali tako. Sam fi cevi pri tvojem motorju nima nekega hudega vpliva (ce ne gremo v ekstreme). Ti samo glej da bo lepa! :)
Ce imas v filtru dvojni konus je malo bolj glasen zvok, kot pri takem ki ga nima. Pa recimo da je se povrsina vecja.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Prospect

Prebral sem da ce je dovod zraka vecji,da je vecji izkoristek filtra. Mislil sem,ce moras za dovod zraka v glavo filtra tudi poskrbeti s cevmi,od npr spodnje strani prednjega odbijaca speljati cev do glave filtra. To mi ni bilo jasno.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Malo se pobrskaj po forumu. Tem je malo morje, pravtako slik. Vsak teden se ne moremo ponavljat...

Keep it simple and cheap...nic bolj ne bo sel, samo glas bo.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
robi1000

Najprej se moras opredelit kaj bi sploh rad od svojega novega filtra. Zvok, morda povecanje moci in odzivnosti? Lahko ti pa ze zdaj povem da se te stvari med sabo (najveckrat) izkljucujejo. Ce bos imel odprt filter lahko napeljes cev, ki ti pripelje bolj hladen zrak v okolico filtra vendar cudezev ne pricakuj. Empiricno je bilo dokazano z meritvami temperature v notranjosti filtrov, da ce filter ni zaprt ti nobena cev ne pomaga kaj dosti.
Ce pa bos imel zaprto izvedbo filtra pa izgubis na zvoku. Prirastkov moci pa ni. Oziroma pri nekaterih filtrih so (v rangu 0,8-1 konja) a se izgubi navor (do 1,5 Nm). Upam da sem ti kaj pomagal.
Slika
Prospect

Glede moci sem vedel in zato tudi nisem pricakoval napredka,...prebral v drugih temah. Zanimalo me je le,ker sem cist X se pri vsem o masini,zato tudi nisem razumel nekaterih stvari v temah kar se tice filtra in cevi ter napeljave.

Recimo tega spet ne razumem ''Ce bos imel odprt filter lahko napeljes cev, ki ti pripelje bolj hladen zrak v okolico filtra vendar cudezev ne pricakuj. ''

Kaj pomen odprt in kaj zaprt filter sploh? Je zaprt ce je v skatli kot npr originalni?
Uporabniški avatar
robi1000

Ja zaprti filtri so v "skatlah". Odprti so pa nataknjeni na cev ki gre v motor in sesajo zrak ki je v neposredni okolici filtra.
Slika
Prospect

Aha. To se prav da so vsi sportni filtri odprti?
Uporabniški avatar
robi1000

Ne cisto. ITG prodaja zaprti tip. Ce pa mislis konuse so pa res odprtega tipa.
Slika
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Kater sportni filter mi priporocate za clio II 1.4 55KW da bo dal kej zvoka od sebe tam do 60eur
Uporabniški avatar
obby

Odgovor Napisal/-a obby »

Tukaj imas dvokonicni filter.

http://www.rmk-avtostil.si/sportni_zracni_filter.html

Mozno je dobiti tudi enokonicnega.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Jaz ti svetujem da z menjavo filtra pocakas do spomladi, ko bo topleje. Ponavadi se sp. filter pozimi menja nazaj na original, da se masina lazje segreje...

Drugace pa dej eno kratko cev pa filter nanjo, najbolje bo, ce bo takega premera kokr loputa. Pol pa eno vecjo cev (recimo za napo) spelji nekje od odbijaca pa do filtra...
Uporabniški avatar
B|ind
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a B|ind »

Za svohnej motorje svetujem filter od K&N.
Jaz ga imam na Twingotu 1.2 in se presenetljivo dobro dere :D
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Lej tule si malo preberi in izobrazuj, jst sm celo znanost odkrival samo za RK in filtre. :P

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=15
Štrom for wife, UPS for life.
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Se opravicujem, ker si sposojam temo, vendar me zanima ce pozna kdo LRX Sport sportne filtre, ki so mimogrede poceni? Ima kdo kaksne izkusnje? Kaksna je razlika v primerjavi s filtri visjih cenovnih razredov kot naprimer K&N ali Speed performance?

Hvala, lp
Odgovori