Sportni filter-cevi
Sportni filter-cevi
Kar dosti sem ze prebral teme o sportnih filtrih tako da sem nasploh o nastavkih zvedel precej,zanima me pa vse glede cevi. Fora filtra je vecji dovod hladnega zraka ne? Kako bi blo najbolje speljati cev ...skratka..kako vgraditi komplet filter(s cevjo) v megane coupe 1.6 16v 1999 da bi imel cim vecji iskoristek filtra. Imel sem pa v mislih kaksen filter od K&N ali Green(kot sem prebral v temah). Kaj pomeni ce ima filter dvojni konus ?
Prosim ce mi razlozite in pojasnite cim vec moznosti,ter mogoce se predlagate kateri filter bi se mi splacalo vzeti(za recimo 70eur).
Hvala
Prosim ce mi razlozite in pojasnite cim vec moznosti,ter mogoce se predlagate kateri filter bi se mi splacalo vzeti(za recimo 70eur).
Hvala
Za tvojo aplikacijo lahko rekel, da je cisto vseeno kak fi cevi bos dal, ker bos zgubil moc tako ali tako. Sam fi cevi pri tvojem motorju nima nekega hudega vpliva (ce ne gremo v ekstreme). Ti samo glej da bo lepa!
Ce imas v filtru dvojni konus je malo bolj glasen zvok, kot pri takem ki ga nima. Pa recimo da je se povrsina vecja.
Ce imas v filtru dvojni konus je malo bolj glasen zvok, kot pri takem ki ga nima. Pa recimo da je se povrsina vecja.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Najprej se moras opredelit kaj bi sploh rad od svojega novega filtra. Zvok, morda povecanje moci in odzivnosti? Lahko ti pa ze zdaj povem da se te stvari med sabo (najveckrat) izkljucujejo. Ce bos imel odprt filter lahko napeljes cev, ki ti pripelje bolj hladen zrak v okolico filtra vendar cudezev ne pricakuj. Empiricno je bilo dokazano z meritvami temperature v notranjosti filtrov, da ce filter ni zaprt ti nobena cev ne pomaga kaj dosti.
Ce pa bos imel zaprto izvedbo filtra pa izgubis na zvoku. Prirastkov moci pa ni. Oziroma pri nekaterih filtrih so (v rangu 0,8-1 konja) a se izgubi navor (do 1,5 Nm). Upam da sem ti kaj pomagal.
Ce pa bos imel zaprto izvedbo filtra pa izgubis na zvoku. Prirastkov moci pa ni. Oziroma pri nekaterih filtrih so (v rangu 0,8-1 konja) a se izgubi navor (do 1,5 Nm). Upam da sem ti kaj pomagal.
Clio 2.0 16V Williams 94'

Glede moci sem vedel in zato tudi nisem pricakoval napredka,...prebral v drugih temah. Zanimalo me je le,ker sem cist X se pri vsem o masini,zato tudi nisem razumel nekaterih stvari v temah kar se tice filtra in cevi ter napeljave.
Recimo tega spet ne razumem ''Ce bos imel odprt filter lahko napeljes cev, ki ti pripelje bolj hladen zrak v okolico filtra vendar cudezev ne pricakuj. ''
Kaj pomen odprt in kaj zaprt filter sploh? Je zaprt ce je v skatli kot npr originalni?
Recimo tega spet ne razumem ''Ce bos imel odprt filter lahko napeljes cev, ki ti pripelje bolj hladen zrak v okolico filtra vendar cudezev ne pricakuj. ''
Kaj pomen odprt in kaj zaprt filter sploh? Je zaprt ce je v skatli kot npr originalni?
Tukaj imas dvokonicni filter.
http://www.rmk-avtostil.si/sportni_zracni_filter.html
Mozno je dobiti tudi enokonicnega.
http://www.rmk-avtostil.si/sportni_zracni_filter.html
Mozno je dobiti tudi enokonicnega.
Jaz ti svetujem da z menjavo filtra pocakas do spomladi, ko bo topleje. Ponavadi se sp. filter pozimi menja nazaj na original, da se masina lazje segreje...
Drugace pa dej eno kratko cev pa filter nanjo, najbolje bo, ce bo takega premera kokr loputa. Pol pa eno vecjo cev (recimo za napo) spelji nekje od odbijaca pa do filtra...
Drugace pa dej eno kratko cev pa filter nanjo, najbolje bo, ce bo takega premera kokr loputa. Pol pa eno vecjo cev (recimo za napo) spelji nekje od odbijaca pa do filtra...
Lej tule si malo preberi in izobrazuj, jst sm celo znanost odkrival samo za RK in filtre. 
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=15
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... c&start=15
Štrom for wife, UPS for life.