Odjava-star lastnik in ponovna prijava vozila-nov lastnik

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
Robert

Odjava-star lastnik in ponovna prijava vozila-nov lastnik

Odgovor Napisal/-a Robert »

Zanima me kaksen je postopek, ce lastnik odjavi vozilo, ki mu potece tehnicni v letu 2009, ali se lahko potem prenese zavarovanje po odjavi iz odjavljenega na novo vozilo in ali mora potem novi lastnik odjavljenega vozila ob prijavi le-tega zopet delati tehnicni pregled ne glede na to, da ta v letu 2009 se ni potekel ter kaksen je postopek prodaje rabljenega vozila fizicni osebi.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Odjava-star lastnik in ponovna prijava vozila-nov lastni

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Robert napisal/-a:Zanima me kaksen je postopek, ce lastnik odjavi vozilo, ki mu potece tehnicni v letu 2009, ali se lahko potem prenese zavarovanje po odjavi iz odjavljenega na novo vozilo in ali mora potem novi lastnik odjavljenega vozila ob prijavi le-tega zopet delati tehnicni pregled ne glede na to, da ta v letu 2009 se ni potekel ter kaksen je postopek prodaje rabljenega vozila fizicni osebi.
Po odjavi lahko normalno preneses zavarovanje na drug avto.

Tehnicni je pa veljeven do datuma na prometni ali listu ki ga dobis kot potrdilo o opravljenem tehnicnem pregledu.
Ni treba delati ponovno tehnicnega.

Prodaja: Kupoprodajna pogodba pri dilerju avtomobilov, overis na obcini za 1, 02 eur in to je to.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

kupoprodajno lahko overis tudi na vseh tehnicnih pregledih :wink:
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dete napisal/-a:kupoprodajno lahko overis tudi na vseh tehnicnih pregledih :wink:
Seveda, od mesca septembra dalje. Cena je 5 eur
Na obcini 1 eur.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Robert

Odgovor Napisal/-a Robert »

Se to, ali je mozna naslednja varianta:
staro vozilo obdrzim registrirano in z zavarovanjem, novo vozilo pa istocasno registriram in zavarujem z 50% bonifikacijo pri zavarovalnici, razliko nekoriscenega zavarovanja pri starem vozilu ki ga prodam, pa mi vrnejo naknadno. Kaj moram imeti in vse urediti, ce zelim priti na prevzem novega vozila ze z reg.tablicami, ker bo prevzem v drugem kraju in ne v LJ.
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Ja, se da. Ampak moras dati zavarovalnici ob zavarovanju novega pogodbo o komisijski prodaji. Ti pa te variante ne priporocam. Sam sem naredil isto, pa mi zdaj avto stoji v garazi ze skoraj tri mesece.
Odgovori