Odjava-star lastnik in ponovna prijava vozila-nov lastnik
Odjava-star lastnik in ponovna prijava vozila-nov lastnik
Zanima me kaksen je postopek, ce lastnik odjavi vozilo, ki mu potece tehnicni v letu 2009, ali se lahko potem prenese zavarovanje po odjavi iz odjavljenega na novo vozilo in ali mora potem novi lastnik odjavljenega vozila ob prijavi le-tega zopet delati tehnicni pregled ne glede na to, da ta v letu 2009 se ni potekel ter kaksen je postopek prodaje rabljenega vozila fizicni osebi.
Re: Odjava-star lastnik in ponovna prijava vozila-nov lastni
Po odjavi lahko normalno preneses zavarovanje na drug avto.Robert napisal/-a:Zanima me kaksen je postopek, ce lastnik odjavi vozilo, ki mu potece tehnicni v letu 2009, ali se lahko potem prenese zavarovanje po odjavi iz odjavljenega na novo vozilo in ali mora potem novi lastnik odjavljenega vozila ob prijavi le-tega zopet delati tehnicni pregled ne glede na to, da ta v letu 2009 se ni potekel ter kaksen je postopek prodaje rabljenega vozila fizicni osebi.
Tehnicni je pa veljeven do datuma na prometni ali listu ki ga dobis kot potrdilo o opravljenem tehnicnem pregledu.
Ni treba delati ponovno tehnicnega.
Prodaja: Kupoprodajna pogodba pri dilerju avtomobilov, overis na obcini za 1, 02 eur in to je to.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Se to, ali je mozna naslednja varianta:
staro vozilo obdrzim registrirano in z zavarovanjem, novo vozilo pa istocasno registriram in zavarujem z 50% bonifikacijo pri zavarovalnici, razliko nekoriscenega zavarovanja pri starem vozilu ki ga prodam, pa mi vrnejo naknadno. Kaj moram imeti in vse urediti, ce zelim priti na prevzem novega vozila ze z reg.tablicami, ker bo prevzem v drugem kraju in ne v LJ.
staro vozilo obdrzim registrirano in z zavarovanjem, novo vozilo pa istocasno registriram in zavarujem z 50% bonifikacijo pri zavarovalnici, razliko nekoriscenega zavarovanja pri starem vozilu ki ga prodam, pa mi vrnejo naknadno. Kaj moram imeti in vse urediti, ce zelim priti na prevzem novega vozila ze z reg.tablicami, ker bo prevzem v drugem kraju in ne v LJ.
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica