Megane II, plasticna blenda med vrati selesti

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Megane II, plasticna blenda med vrati selesti

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Zdravo!

Imam eno manjso tezavo. Blenda med vrati na Meganu II mi selesti pri visjih hitrostih. Sem zadevo malo popustil in na obeh straneh privzdignil in se mi zdi, da se je slisal selest malo manj, danes pa sem obe zategnil do konca in je zadeva spet bolj glasna. Moti me ravno zato, ker mi poje na levo uho, pa bi to rad odpravil. Je imel kdo podobne tezave? Kaj mi je storiti?
c4nk4r
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a c4nk4r »

Tudi jaz slisim pri mojem meganu nek sum, posebej pri visjih hitrostih. Keri blendi pa si ti to zategoval? Lahko slikas?
Renault Megane II 1.5 dCi
Uporabniški avatar
mglca
Kraj: okolica Ljubljane

Odgovor Napisal/-a mglca »

Tudi pri mojem Meganu je selestenje precej glasno, ampak sem se ze skorajda navadil, saj resitve v 2 mesecih se nisem uspel najti.
Uporabniški avatar
djordjevic

Saj ves, tista plastika med sipama sprednjih in zadnjih vrat. Tam imas en zvezdast vijak. Ce ga odvijes, vidis, da je navoj navrtan v en taki hecni guma-plastik material. No, to blendo lahko spustis do roba dol ali potegnes do roba gor. Vse skupaj je lufta za kaki centimeter po moje. Pa sem pogledal, do kod je pri dedeju - do konca gor. Sem odtegnil svojo in potegnil gor in zategnil, ampak ne cisto do konca. In je zvizgalo manj. Potem pa sem privil do konca in je bolj glasno. Ko spet kaj dobim oni kljuc v roke, bom malo odtegnil, pa za hec blendo spustil do spodnjega roba, da vidim, ce bo kaj razlike. Pri dedeju recimo nisem opazil, niti pri visjih hitrostih, da bi kaj selestelo. Saj ves, renault pac. Ce nimas cricka, se najde kaj drugega. :D
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kaj pa ce pogledas gumo ki se naslanja na tist plasticni stebricek ;)
Uporabniški avatar
djordjevic

Predvcerajsnjim cel dan ni bilo niti najmanjsega suma, danes spet. Bom se enkrat odtegnil zadevo, pa mogoce centriral (zdaj je pomaknjena cisto do vrha). Ce tudi to ne bo pomagalo, bom jo z notranje strani mogoce oblepil s cim, da ob visjih hitrostih ne bo praskalo ob pleh.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

pa se mrz zdj ratuje in se plastika krc pa poka ...
Slika
c4nk4r
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a c4nk4r »

bom se zdaj jaz probal, pa vam javim ce je kaj boljse :)
Renault Megane II 1.5 dCi
Uporabniški avatar
djordjevic

Ena zanimiva ugotovitev. Ko sem se z avtom prvic peljal po dezju, je bila zadeva sumljivo tiho - brez sumov. Vceraj sem opral avto in ga nisem obrisal, torej sem se peljal z mokrim, in glej ga zlomka, spet ni bilo ne duha ne sluha o sumenju. Sem pa na zadnjem servisu govoril s serviserjem in mi je rekel, naj pripeljem avto, ko bom imel kaj casa, on pa tudi. Da se da zadevo odpravit, samo potrpezljiv moras bit.
Odgovori